Therese - Framhoppningen!
FEB
26
2011

Framhoppningen!

 

Johanna och jag har suttit vid framhoppningen och studerat ryttarna. Det var till 145 klassen som var en speedklass med jokerhinder.

 

De första ryttarna som startade klassen såg vi när de red banan. Jag var bara tvungen att se min "speedfavourite" PHILIPPE ROZIER på hästen IDEAL DE ROY. Han var med här förra året och vann då TRE klasser. Han vann dagens klass!!! Han är helt otrolig!

 

Philippe och hans häst är så samspelta och det är en fröjd att se de två. På distanser där det var sex galoppsprång gjorde de med lätthet fem språng. Mjukt, följsamt och perfekt!

 

Segern idag var deras 82 internationella seger!!!!!!!!!! Jag fick nästan en tår i ögat när Jessica frågade vad som är så speciellt med hans häst och han svarade: Han är min vän!

 

 

JOKER hindret, smalt och högt!!!!

 

På framhoppningen valde vi ut att följa två ryttare. Det var MARCUS EHNING på JEWELS CARAT och LUDGER BEERBAUM på SATISFACTION. Vi följde dem från att de började skritta fram tills de var klara.

 

MARCUS red sin häst väldigt samlat och långsamt i både traven och galoppen från början. Han var noga med lydnaden. När han hade ridit så en stund så gjorde han en del tempoväxlingar.

 

LUDGER red sin häst lite mer löst och ledigt i början. Galopperade mycket och även i förvänd galopp. Ingen av dem använde sig så mycket av volterna.

 

Det som var utmärkande för alla ryttare var att de red inte mycket volter. De använde fyrkanten. Alla såg upp för varandra och det var ingen som ropade "Räcke" eller "oxer" innan de skulle ta sitt språng. Förmodligen därför de inte gör så mycket volter, de ser upp och håller ordning fast det är många på framridningen samtidigt. Då fungerar det!

 

MARCUS började med att hoppa ett lågt räcke, ca 90 cm. Höjde sedan två dm och tog ett språng. Höjde sedan till ca 125 cm och tog ett språng på det. Han gick sedan över till oxern.

 

 

MARCUS sista språng på oxern.

 

På oxern hoppade han sju språng totalt. Väldigt låg först och lite smal. Längde bara ut den sedan och tog ett språng. Så höjde de två dm och den var parallel. Oxern var på max 130 och ganska bred när han var klar. Han avslutade på ett räcke innan han gick upp till banan. Ca 130 cm, han hoppade aldrig på maxhöjd.

 

MARCUS var noga med att samla ihop sin häst i landningen varje gång och ha lydnad innan han svängde på kortsidan. Hela tiden med sina mjuka fina följsamma händer och perfekta sits!

 

 

LUDGER!

 

LUDGER hoppade totalt fem språng på räcket innan han gick till oxern. Började också lågt och höjde långsamt. Han hoppade räcket på maxhöjd.

 

På oxern hoppade han totalt sju språng. Han började med stigsprång. Han hoppade de fem första sprången som stigsprång. De två sista sprången var oxern parallel och nästan på maxhöjd.

 

LUDGER avslutade på räcket och tog två språng på det. Först lite lägre och sedan på maxhöjd.

 

Hans häst fick gå i större galopp mot hindrena än MARCUS häst. LUDGER stod upp i en lite mer lätt sits i landningen och genom hela kortsidan och hästen fick gå i en mer låg lös form.

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20152 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7275 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9464 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28671 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv