Therese - Funktionär i globen!
DEC
05

Funktionär i globen!

 

Det är kul att vara med i globen och jobba. Tänkte visa er lite hur det går till bakom kulisserna hos oss hinderbyggare! Några av bilderna är från förra året då jag var dålig på att fota i år...

 

 

Funktionärsgänget torsdag kvällen under välkomstmiddagen inne på arenan!

 

Vi är många funktionärer och vi är uppdelade i fyra grupper med runt tio personer i varje. Sen har vi även en grupp som vi kallar för "tunga gruppen". Det är sex killar som får köra ut och bära alla tunga hinderstöd till alla grupper ute på banan när vi ska bygga banan.

 

 

Tunga gruppen! Björn, Alex, Fredrik och Daniel. Saknas på bilde gör Tobbe och Totte.

 

 

Alex och Daniel på väg ut från banan med några tunga grejer!

 

Varje grupp har en eller två "gruppchefer", de ska styra upp och har ansvar för att vi gör allt rätt. Det är en del att tänka på när ett hinder ska byggas. Siffror, röda och vita flaggor, rätt bomhållare beroende på om det är övre frambommen som ska ha en flatare skålla mot de undre, bakskållor på oxrar som ska kunna lösa ut om en häst river. Skållorna ska även tejpas in så om någon river ska man enkelt se var skållan satt när det ska byggas upp igen. Om det är en kombination vi bygger ska det mätas rätt och även om vi har hinder på distans till varandra.

 

 

I min grupp är det Malin Johansson och Leif Hall som är chefer!

 

 

Alla blommor ansvarar "blomsterflickorna" för, det behöver inte vi tänka på.

 

 

När en bana ska byggas får vi en banskiss en stund innan. På den står det vilka hinder varje grupp ska bygga. Även vilket tema varje hinder har. Det finns "flugsvampar", "snö", "agria", "sagoslottet", "änglar", "canada" mm. Så plockar vi ihop allt som hör till hindret så vi är redo när allt ska in på banan.

 

 

Planering av vilka bommar som ska användas i nästa klass, det finns några att välja på!

 

 

Lisa ska plocka fram sagoslottet!

 

 

Här står vi i gången redo att komma in på arenan och bygga!

 

 

Sladdning innan varje klass eller shownummer.

 

 

Det är ganska trångt i globen!

 

 

Banbygge pågår!

 

 

Lisa och jag byggde änglahindret!

 

 

Banbyggare är Peter Lundström!

 

 

Vi ansvarar även för att alla körhinder kommer in och ut på arenan när fyrspannen ska träna eller tävla.

 

 

Det tar på krafterna att bygga hinder!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18389 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 108966 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 122859 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 123798 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv