Therese - Gårdagens clinic!
SEP
19

Gårdagens clinic!

 

Igår var vi på Agria-clinic vid Äppelvikens Ridskola. Det blev en rolig kväll! Angelica Augustsson och Douglas Linderlöw red hästarna, Tomas Torgersen höll i trådarna tillsammans med Stefan Fur och Robert Solin. Lasse Berglund visade löshoppning och Charlie Lindberg veterinär svarade på frågor.

 

 

Tomas och Robert.

 

Temat för clinicen var unghästar. Hästar från tre till åtta år.

 

Det började med löshoppning där Lasse Berglund visade det nya löshoppningssystemet med tre hinder. Jonas Jonsson från Strömsholm kom med en fin treåring efter Callahan.

 

 

Löshoppning.

 

Sedan var det dags för fyraåringen och då red Douglas på Tagliatelle Nolinge (Sandreo-Akribori). Hästen är uppfödd och ägd av min kompis Jessica Öhlander och hennes mamma Monica.

 

 

Tagliatelle Nolinge.

 

Douglas kände på hästen i uppvärmingen och gjorde lite enkla övningar och avslutade med att hoppa en bana. Tagliatelle var duktig och helt cool fast han var ensam i ridhuset med massa publik på läktaren.

 

De femåriga hästarna var Eroz och Lady Love SB från mitt stall. Angelica red Lady och Douglas red Eroz. Båda hästarna skötte sig fint även om Eroz var lite spänd av allt runt omkring med mycket publik.

 

 

Eroz.

 

Tomas höll i upplägget och de värmde upp genom att känna på hästarna i alla gångarter innan de började hoppa. Först hade de travbommar och sedan travhoppade de ett kryss och en kryssoxer. Galopperade sedan över en bom på marken som låg elva meter (tre korta galoppsprång) till oxern.

 

 

Hoppade lite linjer och sedan bana. Under tiden svarade de på frågor och förklarade hur de rider och tänker med unghästar. Vad ska man ha för plan osv.

 

 

Lady Love SB.

 

Det viktigaste är att ha en individuell plan för varje häst. Alla kan inte gå Falsterbo eller Breeders när de är fem-sex-sju år.

 

 

Angelica och Acindo.

 

 

Angelica på Acindo, Tomas som höll i hoppningen och Douglas på Edwondo.

 

De avslutade sedan med att rida Acindo som är åtta år och Edwondo sex år. De värmde upp på samma sätt som med femåringarna med höjde kraven lite. De avslutade med att hoppa lite högre och det var roligt att se båda hästarna hoppas av Angelica och Douglas. Det är i vanliga fall bara jag som hoppar de.

 

Angelica tyckte mycket bra om Acindo och frågade om hon fick hoppa riktigt högt. Det fick hon. Jag känner hästen och såg att hon hade förtroende för Angelica som rider mycket bra, så det var bara kul.

 

 

De avslutade med att hoppa ett räcke på 155 cm och en oxer på nästan 150, hur galant som helst!

 

Text från hästmagasinet:

 

Angelica tycker så mycket om hästen hon fått låna att hon nästan inte vill hoppa av.
- Höj hindren, säger Angelica.Till slut hoppar ekipaget ett hinder på 1,55.
- Vilken häst och vilken duktig utbildare hon har, säger Angelica och Therese Nyman får ta åt sig!


Foto: Marie Ryman, Anna Nyström, Therese Nyman.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 32507 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 57795 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83687 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86169 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv