Therese - Gårdagens hoppträning
MAR
07

Gårdagens hoppträning

Hopptränade fyra hästar igår, alla skötte sig bra. Det var CASH FLOW som var som en övertänd duracell kanin i början. Hon ville bara fara runt, bocka, sparka bakut, för glad! Tålamod, tålamod!

 

Vi värmde upp på volt i markarbetet. Travade på den stora volten, fattade galopp. Galopperade något varv eller två och minskade sedan volten allt eftersom så den blev ganska liten. beroende på vilken häst jag hade (utbildningsnivå, vad de orkar, för det är en ansträngande övning) så galopperade vi den mindre volten tills man kände att det tog emot lite, att hästen verkligen jobbade med bakbenen, då bröt vi av till trav, fortfarande kvar på den lilla volten. Flyttade sedan sidvärtes ut igen till stora voltspåret och travade på lite, fattade sedan galopp och minskade volten igen. Gjorde det ca tre-fyra gånger i varje varv.

 

CELVIN var riktigt duktig i den övningen, han har stärkt sig otroligt mycket sista månaden.

Travade sedan travbommar och hoppade fram på mindre kryss. Efter den ena långsidan hade vi en serie med tre kryss på rad, 9,5 meter mellan. Två galoppbommar på marken mellan kryssen. Två enkelhinder stod snett igenom och ett på den andra långsidan. Så red vi serien, lång anridningen snett igenom, lång anridningen snett igenom, långsida, vände tillbaka så det blev kort anridning. Tränade rytmen och känslan för galoppen.

Det var underbart väder igår, passade på att sole lite på lastbilsluckan!

 

När vi kom hem på eftermiddagen red Carro och jag sex hästar till. Vi red mormorsrundan. Det gick bra, bara LORD som har kommit in i den berömda femårstrotsåldern och måste testa mig om han kan fatta höger galopp när jag vill vänster fast han mycket väl vet vad jag vill. Sen tycker han att han alltid kan prova om han verkligen måste gå förbi vissa stenar och soptunnor.

LORD påväg ut från skogen i solnedgången!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14561 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 22760 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 36656 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 37602 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv