Therese - Gårdagens hoppträning
MAR
07

Gårdagens hoppträning

Hopptränade fyra hästar igår, alla skötte sig bra. Det var CASH FLOW som var som en övertänd duracell kanin i början. Hon ville bara fara runt, bocka, sparka bakut, för glad! Tålamod, tålamod!

 

Vi värmde upp på volt i markarbetet. Travade på den stora volten, fattade galopp. Galopperade något varv eller två och minskade sedan volten allt eftersom så den blev ganska liten. beroende på vilken häst jag hade (utbildningsnivå, vad de orkar, för det är en ansträngande övning) så galopperade vi den mindre volten tills man kände att det tog emot lite, att hästen verkligen jobbade med bakbenen, då bröt vi av till trav, fortfarande kvar på den lilla volten. Flyttade sedan sidvärtes ut igen till stora voltspåret och travade på lite, fattade sedan galopp och minskade volten igen. Gjorde det ca tre-fyra gånger i varje varv.

 

CELVIN var riktigt duktig i den övningen, han har stärkt sig otroligt mycket sista månaden.

Travade sedan travbommar och hoppade fram på mindre kryss. Efter den ena långsidan hade vi en serie med tre kryss på rad, 9,5 meter mellan. Två galoppbommar på marken mellan kryssen. Två enkelhinder stod snett igenom och ett på den andra långsidan. Så red vi serien, lång anridningen snett igenom, lång anridningen snett igenom, långsida, vände tillbaka så det blev kort anridning. Tränade rytmen och känslan för galoppen.

Det var underbart väder igår, passade på att sole lite på lastbilsluckan!

 

När vi kom hem på eftermiddagen red Carro och jag sex hästar till. Vi red mormorsrundan. Det gick bra, bara LORD som har kommit in i den berömda femårstrotsåldern och måste testa mig om han kan fatta höger galopp när jag vill vänster fast han mycket väl vet vad jag vill. Sen tycker han att han alltid kan prova om han verkligen måste gå förbi vissa stenar och soptunnor.

LORD påväg ut från skogen i solnedgången!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14489 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59461 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85354 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87836 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv