Therese - Göteborg Grand Prix!
FEB
27
2011

Göteborg Grand Prix!

 

WOW vilken kväll det blev! Känner mig helt lyckorusig efter att ha tittat på Grand Prix klassen. Vilka hästar, vilka ryttare och vilken spänning! Fullsatt i Scandinavium.

 

Banbyggaren fick till en perfekt bana som Ludger Beerbaum sa på presskonferensen. Det blev sju felfria av 43 starter. Att det sedan var tre svenskar med bland de sju gjorde inte saken sämre.

 

 

Jag gick Grand prix banan innan start tillsammans med Tomas. Intressant att få gå den och stega upp avstånden, tänka ut en plan och se om den stämde med verkligheten. Banan var stor, med en del tekniska svårigheter.

 

Vilken hoppning det blev sedan. Så många bra ekipage. Planen som vi gjorde när vi gick banan stämde bra. Nu gäller det bara att åka hem och träna på så kanske,kanske jag också kan bli så duktig i framtiden så jag kan rida här. Vilken dröm! Jag tänker kämpa hårt, nu är jag motiverad till max!

 

ANGELICA AUGUSTSSON med WALTER och ALEXANDER ZETTERMAN med HIGH YUMMIE är jag grymt imponerad av. Två ungdomar som går in och rider så perfekt. Båda två på unga och i de här stora klasserna orutinerade hästar. Så roligt, precis vad svensk hoppning behöver!

 

Båda två var med i omhoppningen och red felfritt! Det var roligt att se Alex otroliga glädje när han gick i mål felfritt! Mer sådant! Angelica startade näst sist och tog ledningen. Kvar var min "speedfavourite" Philippe Rozier. Han hade allt i en liten ask när han kunde gå in som sista ryttare och visste hur mycket han kunde gasa. Det är han ju rätt bra på som vi vet! Han var felfri och snabbats och tog därmed sin andra seger för dagen, hatten av!

 

 

Philippe Rozier och jag!

 

 

Alexander och Angelica på presskonferensen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18822 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7227 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9416 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28623 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv