Therese - GÖTEBORG HORSE SHOW!
FEB
25
2011

GÖTEBORG HORSE SHOW!

 

Nu är det igång, Göteborg Horse Show!

 

 

 

Tävlingen som varit utsedd till världens bästa inomhustävling av ryttarna! Det ser man på startfältet. Sju av ryttarna på världsrankingens topp tio är här!

 

Marcus Ehning, Pius Schwizer, Edwina Alexander, Dennis Lynch, Ludger Beerbaum, Philippe Rozier, Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson, Jeroen Dubbeldam mfl.

 

Jag kom hit till scandinavium på em lagom till 140 klassen. Den leddes länge av vårt unga svenska stjärnskott Douglas Linderlöw! Han slutade tre. Vann gjorde norrmannen Geir Gulliksen. Han skojade på prisutdelningen och sa: I den här sporten kan man hålla på länge, min häst och jag är tillsammans 69 år gamla! (hästen LORD är 18 år)

 

På förmiddagen var det också en 140 hoppning som Rolf-Göran Bengtsson vann med KIARA. “Roffe” är i storform och vann även kvällens 150 hoppning med hingsten CASALL! Det var tredje året i rad som CASALL vann torsdagens 150 hoppning!!! Den omhoppningsrundan som Roffe och CASALL gjorde kommer jag ha kvar på näthinnan länge, vilken runda! Det gick snabbt, hästen hoppade smidigt och Roffe “bara” satt där i sadeln helt stilla! Man såg inte en förhållning, det bara flöt på i alla svängar. Otroligt bra!

 

Det fanns många andra som också red bra.Daniel Zetterman hade en fin runda på GLORY DAYS. Så mjuk ridning, mjuk hand. Han är duktig. Svante Johanssons CARAMELL KS såg också ut att vara i fin form. Han var felfri och slutade sexa.

 

Tomas är tävlingsledare, Johanna, Marie som höll i hästföretagarforumet under torsdagen och så jag!

På väg från scandinavium ikväll stannade vi på 7eleven macken utanför Kungsbacka. Jag höll på att tappa hakan när jag såg att förutom att tanka bilen och köpa kaffe där, så kan man även köpa en säck hästmat!!!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20171 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7213 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9402 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28609 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv