Therese - GRATTIS TOWE!!!
JAN
25
2011

GRATTIS TOWE!!!

 

Igår fyllde TOWE år! Så i lördags kväll var hela stallgänget hem till henne och firade. Towe bjöd på tacos och hembakad tårta!

 

 

GRATTIS TOWE!!!

 

Igår var vi in med ett gäng hästar till ridhuset och markarbetade dem. Tomas tömkörde även CAHLUA. Nyttigt för henne att arbeta i tömmen. Vi åkte in idag igen på fm och trimmade vidare med samma gäng. Hemma är det bara is så det går bara att rida i skogen. Vi tröttnar på att räkna grantoppar efter några rundor! För hästarna är det bra träning att gå i skogen, men vi ville trimma lite! Skönt att vi kan lasta in ett gäng i lastbilen och trailern och åka iväg, det går snabbt att åka.

 

 

Rocklundas ridhus är riktigt bra att jobba i. Stort och brett. Står alltid hinder framme och mycket för hästarna att titta på i alla hörn. Igår var det många i ridhuset men det är inga problem. Sju stycken trimmar runt i markarbete, en hoppade sin fyraåring och Tomas tömkörde en häst, och alla ser upp för varandra. Så ska det vara!

 

Jag hoppade även Ulrika Norells fyraåring BAILANDO idag. Fin häst! Hoppade vatten matta och titthinder, avslutade med en liten bana!

 

Igår var det söndag och det ska vara vilodagen på veckan? Inte för oss. Som sagt, ridhuset på fm. Jobbade unghästen RASMUS hemma och på em åkte vi och löshoppade treåringarna LADY LOOP och LORD LOOP. Båda två hade lärt sig massor från förra gången vi var iväg. Nu åkte de trailern och fick träna på att stå kvar i den när kompisen gick ut för att jobba. Det gick över förväntan bra måste jag säga! Jag var inte så orolig för LORD, han är ju lugnet själv. LADY LOOP går ju under smeknamnet "Humlan" inte för inte...men hon stod snällt kvar när LORD gick ut. SKÖNT!!!!!!!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17059 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 2516 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 4706 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 23911 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv