Therese - GRATTIS TOWE!!!
JAN
25

GRATTIS TOWE!!!

 

Igår fyllde TOWE år! Så i lördags kväll var hela stallgänget hem till henne och firade. Towe bjöd på tacos och hembakad tårta!

 

 

GRATTIS TOWE!!!

 

Igår var vi in med ett gäng hästar till ridhuset och markarbetade dem. Tomas tömkörde även CAHLUA. Nyttigt för henne att arbeta i tömmen. Vi åkte in idag igen på fm och trimmade vidare med samma gäng. Hemma är det bara is så det går bara att rida i skogen. Vi tröttnar på att räkna grantoppar efter några rundor! För hästarna är det bra träning att gå i skogen, men vi ville trimma lite! Skönt att vi kan lasta in ett gäng i lastbilen och trailern och åka iväg, det går snabbt att åka.

 

 

Rocklundas ridhus är riktigt bra att jobba i. Stort och brett. Står alltid hinder framme och mycket för hästarna att titta på i alla hörn. Igår var det många i ridhuset men det är inga problem. Sju stycken trimmar runt i markarbete, en hoppade sin fyraåring och Tomas tömkörde en häst, och alla ser upp för varandra. Så ska det vara!

 

Jag hoppade även Ulrika Norells fyraåring BAILANDO idag. Fin häst! Hoppade vatten matta och titthinder, avslutade med en liten bana!

 

Igår var det söndag och det ska vara vilodagen på veckan? Inte för oss. Som sagt, ridhuset på fm. Jobbade unghästen RASMUS hemma och på em åkte vi och löshoppade treåringarna LADY LOOP och LORD LOOP. Båda två hade lärt sig massor från förra gången vi var iväg. Nu åkte de trailern och fick träna på att stå kvar i den när kompisen gick ut för att jobba. Det gick över förväntan bra måste jag säga! Jag var inte så orolig för LORD, han är ju lugnet själv. LADY LOOP går ju under smeknamnet "Humlan" inte för inte...men hon stod snällt kvar när LORD gick ut. SKÖNT!!!!!!!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16560 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 56336 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 70224 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 71165 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv