Therese - Halvlek i Norrköping!
MAJ
31
2014

Halvlek i Norrköping!


De stora tävlingarna i Norrköping har börjat och jag är riktigt nöjd med starten. Först blir jag glad att bara komma dit för vi får ett sånt trevligt bemötande av alla funktionärer. Glada och välkomnande parkeringsvakter, som hjälper till att köra alla grejer från lastbilen till stallet. 
Trevligt bemötande i stallkontor och ackrediteringen och på resten av tävlingsplatsen. Det gör så mycket och de gör ett stort jobb med att få till fina tävlingar!


Jag tycker om deras tävlingsbana också med inramningen av alla tält och läktare, fina hinder och blommor. Bra underlag och Peter Lundström har byggt bra banor.Även underhållande med speakern som ger mycket information om alla ekipage, det håller liv i klasserna! För mig är det här andra deltävlingen i 7-star spring Tour. Jag red den första på Sundbyholm. Sedan dess har det även varit två kvaltävlingar i Hammarö och Skyrup, de valde jag att inte rida. Kommer rida de två sista på Strömsholm och Årsta Runsten. Tävlingen började på bästa tänkbara vis med att CARDINI och jag hoppade felfritt och kom på femteplats i 130 klassen igår! Det var även kval till söndagens 130 final så då var vi klara för den, skönt!


Prisutdelning och ärevarv med CARDINI. Prisutdelningen var härlig att vara med på. Vi får galoppera in en och en med den sjätteplacerade först och så kommer segraren in sist. Alla presenteras av speakern och får applåder. Det är verkligen lite extra och roligt!


ACINDO och CARLINA hoppade båda 135 klassen med ett varsitt nedslag i omhoppningen. Bra rundor på båda två.Idag började det med ACINDOS 140 klass. En tidshoppning med fjorton språng. Hon hoppade riktigt bra och vi kom i mål med ett ynka pet på hinder nummer tre. Det var inte helt enkelt då det endast blev fem felfria ekipage på 63 startande. 
Jag var så glad för ACINDOS fina runda och det resultatet räckte dessutom till 140 finalen i 7-star på söndag!


Björn och jag med våran ACINDO!Hoppade sedan 130 klassen som också var en tidshoppning med tretton språng. CARLINA hade idag två nedslag. Kändes lite spänd. 
CARDINI levererade ännu en felfri runda och ganska snabba var vi. Så det blev en nionde placering idag! Vilken fantastisk häst han är, jag älskar att rida och tävla honom!När vi var klara så packade vi ihop och åkte hem. Här snackar vi service med att få alla grejer till lastbilen!!! Imorgon ska vi på bröllop, min bror och Ulrika ska gifta sig! 
Så jag rider ACINDO och CARDINI på förmiddagen, bröllop på eftermiddagen. 
Söndag morgon lastar vi och åker ner till Norrköping igen och hoppar finalerna!ACINDOS 140 runda idag! CARDINI CARPE DIEM 130 klassen torsdag. Kom på femte plats!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15185 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 131065 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 144953 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 145892 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv