Therese - Hästarna hoppade som miljoner!
FEB
24
2011

Hästarna hoppade som miljoner!

 

Nu är jag på väg till Göteborg, äntligen dags för scandinavium!
Innan min blogg går över till att enbart handla om tävlingarna och allt där så måste jag skriva om mina hästar som jag hoppade igår.

 

De var alla helt fantastiska! Jag är så glad och kan bara inte sluta le!!!!
Tio hästar hoppade igår och vi var på Rocklunda.
Det stod som vanligt en riktigt bra bana uppe, skönt att slippa släpa fram stöd och bommar. Det är de få gånger jag funderar på att enbart bli dressyrryttare, när man måste bygga fram och ta bort alla hinder!

 

Issa och jag hade tänkt att åka tidigt på morgonen med de första hästarna. När termometern visade -24 så väntade vi några timmar och åkte kl elva, sedan rullade det på i ett resten av dagen.

 

 

Första två hästarna var CARLINA och LOOPEZ. Båda var duktiga. Jag hoppde LOOPEZ som var mycket lugnare än förra veckan. Lyssnade bra på mig och väntade ut hindren. Hon lär sig från varje gång. Issa hoppade CARLINA. Det gick superbra! Nu börjar CARLINA komma i form. Hon hoppade lika bra som hon gjorde när jag red henne på Maria Gretzer clinicen i höstas. Sedan har hon haft en växtperiod och tappat en del av sin hoppning.
TIPTON var nästa häst jag hoppade. Han var lite ofokuserad i början och tittade väldigt mycket på alla saker runt omkring. Så han fick jobba på låga hinder en bra stund så han slappnade av. Hoppade jättebra på banan när vi höjde upp på slutet.
LUTRICIA var pigg och glad. Hoppade fint. Jag kunde rida i en jämn galopp hela banan runt och hon lyssnade bra på mig.

 

 

Johanna och Towe hoppade LOOKINA och AMOORINA. Tjejerna var jätteduktiga. Bra ridning, de utvecklas hela tiden, det är så roligt att träna ambitiösa elever!

 

Sedan hoppade jag LAGANA, CAHLUA, ACINDO och GINA. WOW VILKA HÄSTAR!!! SÅ FINA!!!
Jag kan inte sluta le, har nog skrattat i sömnen i natt!!!

 

Så nu åker jag till Göteborg med en härlig känsla i kroppen. Mer än nöjd! Hästarna hoppade som miljoner!!!!

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16744 ggr





Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7365 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9554 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28761 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »



Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste




Arkiv