Therese - Helgen i Lidköping!
MAR
31
2014

Helgen i Lidköping!


Summerar helgen i Lidköping: ACINDO hoppade jättebra i alla 130 starterna. Fick pris i en. Känns fin i kroppen, spänstig. Startade även 140 klassen på lördagen. Hon var riktigt fin de sex första hindren. Hoppade lite för bra, tog i mer än vad hon behövde, hon vill göra rätt. Missade en bakbom på en oxer som hon rev. Rev även utsprånget i trekombinationen. Hoppade fint på oxern efter, nummer nio. Valde sedan att utgå för att inte pressa henne för mycket. Kommer nog bli lättare när vi kommer utomhus. Det finns mycket hoppningen i henne som jag hoppas kommer fram i år. CARLINA var alldeles för pigg. Överladdad och galopperade mer framåt och rev lite mycket. Gjorde många fina språng och även några sämre för att hon hade bråttom. Svårt att få en bra rytm. Så hoppas hon lugnar sig när hon tävlat igång, hon har ju inte varit ute ordentligt sedan oktober förra året. Är glad att hon tycker det är så roligt att tävla!CARLINA påväg till start med sitt nya fina träns från Mountain Horse.EDWONDO var inte enkel, lite spänd, lite pigg, lite av och på. Behöver träna på att tävla så han släpper igenom och bjuder på alla hinder utan att springa på. Var felfri och placerad på lördagen så det var riktigt roligt!CASH FLOW gjorde sin första riktiga tuffa helg. Rakt in i 120 klass och hoppade en om dagen. Första dagen ett nedslag, andra dagen felfri på hinder. Gjorde en volt för att få rätt galopp då vi landade i korsgalopp efter en kombination och det var kort väg direkt till en stor oxer. Fortsatte felfritt i mål. Sista starten ett nedslag och två tidsfel, tar tid på oss runt den långa banan, samlar rutin. Jättenöjd med henne.CARDINI CARPE DIEM, vår andra tävling tillsammans. Felfri i de första två klasserna 120. Kom sexa i den första och delad tvåa i den andra!!! Hoppade 130 med ett nedslag, jättebra rundor. Så glad att få han honom i mitt tävlingsteam, han passar mig som handen i handsken. En bra helg i det stora hela. Har tävlat igång ordentligt nu och på söndag blir det tävling i Kumla igen. Sedan utomhus om en månad!Idag var det lite lugnare på ridfronten så lastbilen är städad och alla tävlingsgrejer rena och redo för nästa start. Har även skruvat hållare på massa stolpar till en ny hage. Evighetsjobbet med hagar....

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16559 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 134451 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 148339 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 149278 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv