Therese - Helgen i Lidköping!
MAR
31

Helgen i Lidköping!


Summerar helgen i Lidköping: ACINDO hoppade jättebra i alla 130 starterna. Fick pris i en. Känns fin i kroppen, spänstig. Startade även 140 klassen på lördagen. Hon var riktigt fin de sex första hindren. Hoppade lite för bra, tog i mer än vad hon behövde, hon vill göra rätt. Missade en bakbom på en oxer som hon rev. Rev även utsprånget i trekombinationen. Hoppade fint på oxern efter, nummer nio. Valde sedan att utgå för att inte pressa henne för mycket. Kommer nog bli lättare när vi kommer utomhus. Det finns mycket hoppningen i henne som jag hoppas kommer fram i år. CARLINA var alldeles för pigg. Överladdad och galopperade mer framåt och rev lite mycket. Gjorde många fina språng och även några sämre för att hon hade bråttom. Svårt att få en bra rytm. Så hoppas hon lugnar sig när hon tävlat igång, hon har ju inte varit ute ordentligt sedan oktober förra året. Är glad att hon tycker det är så roligt att tävla!CARLINA påväg till start med sitt nya fina träns från Mountain Horse.EDWONDO var inte enkel, lite spänd, lite pigg, lite av och på. Behöver träna på att tävla så han släpper igenom och bjuder på alla hinder utan att springa på. Var felfri och placerad på lördagen så det var riktigt roligt!CASH FLOW gjorde sin första riktiga tuffa helg. Rakt in i 120 klass och hoppade en om dagen. Första dagen ett nedslag, andra dagen felfri på hinder. Gjorde en volt för att få rätt galopp då vi landade i korsgalopp efter en kombination och det var kort väg direkt till en stor oxer. Fortsatte felfritt i mål. Sista starten ett nedslag och två tidsfel, tar tid på oss runt den långa banan, samlar rutin. Jättenöjd med henne.CARDINI CARPE DIEM, vår andra tävling tillsammans. Felfri i de första två klasserna 120. Kom sexa i den första och delad tvåa i den andra!!! Hoppade 130 med ett nedslag, jättebra rundor. Så glad att få han honom i mitt tävlingsteam, han passar mig som handen i handsken. En bra helg i det stora hela. Har tävlat igång ordentligt nu och på söndag blir det tävling i Kumla igen. Sedan utomhus om en månad!Idag var det lite lugnare på ridfronten så lastbilen är städad och alla tävlingsgrejer rena och redo för nästa start. Har även skruvat hållare på massa stolpar till en ny hage. Evighetsjobbet med hagar....

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15997 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 57768 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83660 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86142 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv