Therese - Hö och ridförbud!
JUL
11

Hö och ridförbud!


Hökörning pågår här igen. Full fart, mycket jobb. Denna omgång körde vi in torrhö. Första svängen blev inplastat för några veckor sedan.Med torrhö behövs flera dagar fint väder och det fick vi nu, så många gröna stora balar fint hö har vi fått in.

Stressigt blev det i förrgår. Pappa strängade hö, mamma balade ihop. Sen tog pappa över balningen när mamma åkte till sitt vanliga jobb. Björn och jag städade ur ladan. När allt vara balat och klart körde pappa och jag hem alla rullar från fältet. Vi visste att det skulle komma regn så det var bara att köra på hela natten för att hinna.

På väg till fältet, pappa kör före med sitt ekipage. Jag kör gamla viktor, kanske ska kosta på en fönstertvätt???!!!!

Pappa lastar balar!

Blev en kort paus för lite Mc Donaldsmat som mamma köpte med hem när hon slutade jobbet. Så halv två på natten käkade vi cheeseburgare och jordgubbsmilkshake i höladan!!!!

Som mamma sa, hon började köra hö, åkte till jobbet och när hon kom hem på natten höll vi fortfarande på, vilken galenskap!!! Men trots stress varje år med detta hö så är det roligt också!

Lastning av hö, halv tre på natten!

Min förkylning och halsont blev ju inte bättre av att köra hö i ett dygn. Men stråna springer inte in av sig självt från fälten så det var bara att ladda upp med snytpapper och köra. Är ju inte pigg nu, så har fått ridförbud för att återhämta mig och bli frisk.

Ridning kräver ju en liten del fysisk ansträngning, så är jätteglad och tacksam för mina duktiga stalltjejer som håller igång alla hästar nu. Tomas sa att "Team Tette fungerar inte utan Tette", så bäst att lyssna denna gång och inte göra mer än nödvändigt. Ska skumpa lite traktor idag och vända fyra hektar slaget hö.

Pappa jobbar natt på sitt vanliga jobb och måste sova, han är värre än mig när det gäller att hålla igång och han är lika förkyld som jag. Måste vara de finska generna som driver oss!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 8941 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 84724 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 98614 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 99553 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv