Therese - Högbo!
NOV
17
2014

Högbo!

Hej! Tävlade i Högbo med CASH FLOW, CELVIN och ACINDO i lördags. Hästarna var jätteduktiga, speciellt de båda "småhästarna" CELVIN och CASH.


De hoppade båda felfritt i 115 klassen, CELVIN fick en unghästrosett för den felfria rundan och CASH FLOW som hoppade i avd A knep den sista placeringen och fick en vit rosett! I 125 klassen hoppade båda två riktigt, riktigt bra. Ett nedslag var på en lång bana, tretton språng. 


ACINDO hoppade jag först 125 klassen med, en runda som jag inte var nöjd med. Kändes inte som jag fick igenom henne och hon var lite nonchalant i hoppningen. Hon var för pigg och då kan hon bli stark och spänna emot i kroppen. Så det blev nedslag och en volt osv. En skitrunda helt enkelt. Så jag gick och klurade innan jag skulle rida 135 klassen på hur jag skulle lösa henne, att gå in i den klassen med en häst som inte "var med mig" kändes inte bra. 
Så jag bestämde mig för att sadla upp henne i riktigt god tid för att rida igenom henne. Så jag satt i halvmörkret i en blöt paddock och trimmade henne i nästan 40 minuter. Det tog en bra stund att få igenom henne, tillslut så var hon mjuk och fin och jag kände mig nöjd. 
ACINDO fick vila en liten stund, tränsade med det vanliga bettet och så red jag bort till framridningen/hoppningen. Hon kändes mycket bättre. 
Inne på banan var det som en ny häst! Hon gav allt och hoppade jättefina språng! Vi fick ett pet på ett räcke. Jag hade lite för mycket tryck i galoppen på en distans på fem språng där jag såg att många fick långt. Vi fick lite trångt istället och petade räcket. Annars var rundan riktigt bra och det var skönt att avsluta med en runda på lite högre höjd och en härlig känsla. Det gav resultat att sitta och nöta en stund i en blöt paddock i mörkret också, ingenting kommer lätt i den här sporten, det är bara att jobba som gäller! Det var extra roligt att åka på tävling i lördags för både min mamma och min syster var med! Ellinore och Malin de fixade med hästarna som ett riktigt samkört team, mamma hejade på och Björn skötte framhoppningen som vanligt! Innan vi åkte hemåt, en liten nätt resa på två timmar så fikade vi, mamma hade fixat fikakorg och hösilagebalar duger fint som fikabord!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10765 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7132 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9321 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28528 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv