Therese - Hoppade igår!
APR
07

Hoppade igår!

Var inställd på att hoppa i helgen så jag byggde upp en bana och hoppade hemma. En riktigt bra bana blev det som var rolig att rida. 


ACINDO var superglad och bockade och sparkade bakut, det brukar hon inte göra! Hoppade enkelt och lätt runt. Hon fick inte hoppa jättehögt, höll mig på en 115 cm bana. Hoppade den två varv med femton språng per varv. Det för att bygga upp hoppkondition på längre banor inför utomhussäsongen. 


CASH FLOW var också duktig. Börjar bli mycket starkare i kroppen i de kortare svängarna till hinder. Hon har haft svårt för det och slagit över i korsgalopp men nu så börjar det sitta och hon "håller ihop" när det blir lite större. 120 börjar kännas enkelt så det ska bli kul att ta klivet upp i klasserna nu när vi kommer ut och tävlar. 130 debuten gjorde hon ju i Södertälje och det kändes bra, hon är klar för det nu. ROZZIE, den nya hästen hoppade jag också lite. Vi håller på att lära känna varandra och det känns bra måste jag säga. En otroligt snäll och trevlig häst. Hon måste bygga upp styrkan och konditionen nu under några veckor. Så mycket grusvägar och galopp och sedan gymnastikhoppning. CELVIN känns bra. Han har ju provridits en del nu sista tiden eftersom han är till salu. Så jag hoppade lite enkelt med honom, ett varv på banan för att känna på honom och han är redo för tävlings start om han är kvar när det är dags. LOVELY hoppade jag i fredags för hon skulle ha hoppat på tävlingen i söndags. Nu blev det ingen tävling och hon fick en vilodag inför den här veckan då hon kommer gå intensivt och får hoppa om någon dag. 

LILL-LADY har en liten kortare vila nu på tio dagar. Hon har ridits sedan början på Januari, hoppats in och gjort det galant. Så en liten paus för att smälta allt hon lärt sig var behövlig nu tycker jag. taggar


liknande webbartiklar


Läst 9377 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42744 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68656 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71142 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv