Therese - Hoppade igår!
FEB
07
2013

Hoppade igår!

 

Igår var det hoppning hela dagen. Kom till Åskebro strax efter tio, började med att bygga upp dagens övning. det blev en riktig caprillibana med travbommar, galoppbommar, "femochenhalva" samt vanliga hinder som uppvärming. Avslutade med att hoppa en riktig bana. Så det blev en del ombyggnad mellan varje häst. Seriöst och bra för oss alla.

 

Jag började med att hoppa CASH FLOW. Hon var väldigt avslappnad igår och mjuk i kroppen. Tredje dagen på rad i ridhuset brukar ge resultat. Hon gjorde allt bra förutom "femochenhalvan" första gången. Man travar ju in över en bom, hoppar ett kryss och ett kort galoppsprång till oxer. Hon tyckte det var svårt och blev osäker så hon stannade på oxern. Då la vi ner bakbommen på oxern så hoppade hon utan problem. La upp till oxer igen och då hoppade hon med bjudning. Hela banan runt sen var bra, landade i balans, hade rätt galopp. Förut har hon varit svag i landningarna för hon hoppar med sådan krafft att hon inte orkat komma i balans genom kortsidorna så det blivit korsgalopp. Har jobbat mycket på att stärka henne och att själv vara noggrann över hindret, sitta mitt över och hjälpa henne att vara rak.

 

ACINDO var nästa häst. Även hon blir bättre och bättre för varje dag hon rids. Jobbade en del över bommar i trav och galopp på volten i uppvärmingen. Hon vill gärna i högervarv hänga sig i min högertygel och gå lite krokig i kroppen. Så jag måste vara noga med att ha henne rak och med riktigt stöd på yttertygeln så hon sätter under sig inner bakben. jobbigt och vi får trimma på ordentligt. Jobbade fint på caprillibanan. Hoppade sedan ett varv på vanliga banan. det var rätt ok men inte jättebra. Tomas sa precis som jag tänkte det att jag måste ändra något. Lite kortare tygel, följa med mjuk hand, lätt stöd och inte bära henne runt. Lite lätt sits också. hon får gärna vara lite hög i nacken. Hoppade ett varv till och det blev mycket bättre! ibland när jag hoppar och rider så tänker jag mig in i olika ridstilar. På LAGANA och ACINDO så tänker jag mig lite Jens Fredricsson och LUNATIC! Fungerar bra för mig att tänka i bilder!

 

CARLINA var tredje hästen. Hon är lite lika sin syster ACINDO. De vill gärna gå lite krokiga och inte vara helt raka. Måste vara noga att ha de på yttertygeln så vi inte faller inåt. I uppvärmingen får jag jobba med att CARLINA ska sätta under sig bakbenen och inte bli lång mot hindrena. När vi hoppade banan sedan var hon jättefin. Jobbade med varje hinder, höjd i sprången.

 

CAHLUA var superpigg!!!! Hon lekte mest runt caprillibanan, försökte slingra sig över travbommarna som en orm och kolla på allt annat, samma i "femoch en halvan". Då gäller det att bara rida konsekvent och lugnt så finner hon sig till ro. Skulle jag bli irriterad på henne skulle det inte gå så bra. Hon fick hoppa lite större på den vanliga banan, 130-140 höjd. Ska till Borås och tävla om två veckor så ville att hon skulle få lite höjd i kroppen. Wow, hon hoppade!

 

LAGANA var sist ut. Hoppade tillsammans med Erik Bergren. LAGANA var fin och avslappnad i uppvärmingen. Banan vi hoppade på slutet var "på riktigt". Hon ska också till Borås så ville ha höjd i hennes kropp och min knopp! Banan låg på 145-150. Nyttigt för mig, det kräver riktig koncentration att rida en sådan bana. De små detaljerna att bara räta på sig lite och på rätt ställe. LAGANA hoppade grymt bra! Det kändes riktigt bra. På en distans från trippelbarr, böjt spår sex galoppsprång till oxer blev det lite trångt för vi kom i bra galopp över trippeln så jag fick lov att hålla ordentligt stöd till oxern. Hon hoppade upp sig fint över oxern och jobbade bra genom kroppen och hela språnget.

Härligt med lite höjd för oss båda! LAGANA och jag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13724 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 51440 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 53321 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74099 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv