Therese - Hoppat bana idag!
AUG
21
2014

Hoppat bana idag!

Idag har jag hoppat bana med ACINDO och CASH FLOW. En bana med raka linjer, böjda linjer och kombination. 
ACINDO var jättepigg och var glad att få hoppa. Lite stark i början och låg på framåt. Hoppade fint på slutet och avslutade med ett räcke på 140 cm som hon hoppade med lätthet. ACINDO!!!!


CASH FLOW var dagens utropstecken, hon var så lugn! Dressyrträningen gav resultat från igår, snabbare än vad jag hade trott. Många fina språng bjöd hon på.
Nu känner jag mig väl förberedd med båda hästarna inför helgens tävlingar i Norrköping.
Det ska bli kul att åka dit ner och tävla. Det är första omgången av Volkswagen Grand prix och jag kommer rida kringklasserna. Volkswagen går i 150 klass med kval på lördagen till söndagens final. Sen finns det 130-145 klasser att rida som jag kommer göra med ACINDO. CASH FLOW hoppar 120 klasser bedömning A. Det är nyttigt för henne att åka med dit och samla rutin inför framtiden. Det är på bra tävlingar man utvecklar både sina hästar och sig själv som ryttare!


Bild från Norrköping tidigare i år, CARDINI och jag.


LORD, LOVELY och CARLINA har ridits ut och jobbat på grusvägarna. CELVIN har gått dressyr och ska hoppa imorgon.


Övrig tid har jag spenderat i täckesrummet. Väggarna är målade i vitt och alla täcken sorterade och ihop vikta och tillbaka in på hyllorna. Det tog mig 2,5 timme att bara vika och lägga in täcken igår...


Tomma hyllor längs ena väggen...Högen med täcken som jag gått igenom, sorterat, slängt en del, några ska på lagning och de flesta vikas ihop och...tillbaka in i hyllorna!
Andra långväggen med hyllor på väg att fyllas upp!


Sen lite jobb framför datorn så sprang denna dag iväg!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15974 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 56433 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 58256 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 79012 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv