Therese - Hoppat bana idag!
AUG
21

Hoppat bana idag!

Idag har jag hoppat bana med ACINDO och CASH FLOW. En bana med raka linjer, böjda linjer och kombination. 
ACINDO var jättepigg och var glad att få hoppa. Lite stark i början och låg på framåt. Hoppade fint på slutet och avslutade med ett räcke på 140 cm som hon hoppade med lätthet. ACINDO!!!!


CASH FLOW var dagens utropstecken, hon var så lugn! Dressyrträningen gav resultat från igår, snabbare än vad jag hade trott. Många fina språng bjöd hon på.
Nu känner jag mig väl förberedd med båda hästarna inför helgens tävlingar i Norrköping.
Det ska bli kul att åka dit ner och tävla. Det är första omgången av Volkswagen Grand prix och jag kommer rida kringklasserna. Volkswagen går i 150 klass med kval på lördagen till söndagens final. Sen finns det 130-145 klasser att rida som jag kommer göra med ACINDO. CASH FLOW hoppar 120 klasser bedömning A. Det är nyttigt för henne att åka med dit och samla rutin inför framtiden. Det är på bra tävlingar man utvecklar både sina hästar och sig själv som ryttare!


Bild från Norrköping tidigare i år, CARDINI och jag.


LORD, LOVELY och CARLINA har ridits ut och jobbat på grusvägarna. CELVIN har gått dressyr och ska hoppa imorgon.


Övrig tid har jag spenderat i täckesrummet. Väggarna är målade i vitt och alla täcken sorterade och ihop vikta och tillbaka in på hyllorna. Det tog mig 2,5 timme att bara vika och lägga in täcken igår...


Tomma hyllor längs ena väggen...Högen med täcken som jag gått igenom, sorterat, slängt en del, några ska på lagning och de flesta vikas ihop och...tillbaka in i hyllorna!
Andra långväggen med hyllor på väg att fyllas upp!


Sen lite jobb framför datorn så sprang denna dag iväg!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14864 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 7092 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 21262 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 22230 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv