Therese - Hoppat vattengravar och annat!
APR
20
2012

Hoppat vattengravar och annat!

I måndags började det en ny praktikant här hos oss från Västerås ridgymnasium. Hon heter Caroline ska vara här i tre veckor. Så nu är det två praktikanter, Caroline och Sofie. Matilda var också här i tisdags så Johanna och jag känner oss inte ensamma i stallet!

 

Hästarna har gjort lite av varje nu i veckan. De som tävlade i helgen skrittade i skogen i måndags och fick ett lättare jobb tisdag. Tisdag kväll var det även hoppträning och då tränade jag EDWONDO som gick bra. Han börjar bli mer och mer avspänd och lyssnar på mig. Hoppar bra har han alltid gjort.

 

I onsdags eftermiddag var vi in till Rocklunda och hoppade. Framförallt ville vi hoppa vattengravarna. Jag hade med CARLINA, ACINDO, LAGANA och CAHLUA. Alla hoppade den lilla graven utan problem. CARLINA som aldrig hoppat den gjorde det som om hon aldrig gjort annat. Så är hon ju uppfödd i "skogen " och är van att hoppa över diken! Första språnget ACINDO skulle göra på lilla graven blev ett stopp. Tror hon blev överaskad och därför stannade. Sedan hoppade hon utan problem. Eftersom hon gjorde det bra så valde jag att inte hoppa den stora graven med henne. Man måste inte hoppa allt på en gång, kan åka in och träna stort vatten senare. LAGANA hoppade både den lilla och stora graven. Nu skulle ju hon kunna göra det med förbundna ögon och baklänges, så roligt tycker hon att det är! Bockade och skuttade av glädje efteråt.

 

 

CAHLUA hoppade lilla vattnet utan att tveka, så då fick hon även hoppa det stora. Första gången tog jag draghjälp av Rebecca och hennes Tudelu. Bättre draghjälp kan man inte ha, hon är stensäker. Så vi hoppade över utan problem och jag hoppade även en gång utan draghjälp. CAHLUA tyckte det var roligt och bjöd verkligen på vattengraven! Det känns jättebra och ger ett stort kvitto på att hon har fullt förtroende för mig som sitter i sadeln. För tre år sedan när hon kom till mig var det inte så, vilken resa vi har gjort tillsammans.

 

Konditionsgalopperat har några hästar och kommer även göra imorgon. Unghästarna hoppade idag, åtta hästar totalt. Det får bli ett annat inlägg om dagens hoppning annars blir det här en hel roman!

 

 

Dagen avslutade jag på bästa sätt, uteritt på LAGANA! Hundarna Molly, Mira, My, Felix och lilla Daga var med!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24581 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 135351 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 149239 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 150178 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv