Therese - Hoppat vattengravar och annat!
APR
20

Hoppat vattengravar och annat!

I måndags började det en ny praktikant här hos oss från Västerås ridgymnasium. Hon heter Caroline ska vara här i tre veckor. Så nu är det två praktikanter, Caroline och Sofie. Matilda var också här i tisdags så Johanna och jag känner oss inte ensamma i stallet!

 

Hästarna har gjort lite av varje nu i veckan. De som tävlade i helgen skrittade i skogen i måndags och fick ett lättare jobb tisdag. Tisdag kväll var det även hoppträning och då tränade jag EDWONDO som gick bra. Han börjar bli mer och mer avspänd och lyssnar på mig. Hoppar bra har han alltid gjort.

 

I onsdags eftermiddag var vi in till Rocklunda och hoppade. Framförallt ville vi hoppa vattengravarna. Jag hade med CARLINA, ACINDO, LAGANA och CAHLUA. Alla hoppade den lilla graven utan problem. CARLINA som aldrig hoppat den gjorde det som om hon aldrig gjort annat. Så är hon ju uppfödd i "skogen " och är van att hoppa över diken! Första språnget ACINDO skulle göra på lilla graven blev ett stopp. Tror hon blev överaskad och därför stannade. Sedan hoppade hon utan problem. Eftersom hon gjorde det bra så valde jag att inte hoppa den stora graven med henne. Man måste inte hoppa allt på en gång, kan åka in och träna stort vatten senare. LAGANA hoppade både den lilla och stora graven. Nu skulle ju hon kunna göra det med förbundna ögon och baklänges, så roligt tycker hon att det är! Bockade och skuttade av glädje efteråt.

 

 

CAHLUA hoppade lilla vattnet utan att tveka, så då fick hon även hoppa det stora. Första gången tog jag draghjälp av Rebecca och hennes Tudelu. Bättre draghjälp kan man inte ha, hon är stensäker. Så vi hoppade över utan problem och jag hoppade även en gång utan draghjälp. CAHLUA tyckte det var roligt och bjöd verkligen på vattengraven! Det känns jättebra och ger ett stort kvitto på att hon har fullt förtroende för mig som sitter i sadeln. För tre år sedan när hon kom till mig var det inte så, vilken resa vi har gjort tillsammans.

 

Konditionsgalopperat har några hästar och kommer även göra imorgon. Unghästarna hoppade idag, åtta hästar totalt. Det får bli ett annat inlägg om dagens hoppning annars blir det här en hel roman!

 

 

Dagen avslutade jag på bästa sätt, uteritt på LAGANA! Hundarna Molly, Mira, My, Felix och lilla Daga var med!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24010 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 41862 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 67774 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70260 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv