Therese - Hoppning i dagarna två!
OKT
13
2011

Hoppning i dagarna två!

 

Tisdag och onsdag var det hoppning av alla hästarna. Vi åkte till det fina ridhuset i Åskebro. Det är fint underlag, välskött, fina hinder.

 

Rebecca, Johanna och Pernilla var också med och tränade. Vi har jättekul när vi tränar tillsammans och sedan hjälps vi åt om vi åker på samma tävlingar, precis så det ska vara!

 

Malin hjälpte oss med hästar och bygga hinder, här med GINA!

 

På tisdagen travade vi mycket bommar och sedan galoppbommar på medellinjen. Träna på raka hästar, tempot och mjuk hand. Vi tränade hästar i varierande ålder. De äldre hästarna fick hoppa en serie med fyra hinder längs den ena långsidan. På den andra långsidan hade Tomas byggt en kombination med ett galoppsprång efter det fyra galoppsprång till en oxer. Hade även två hinder snett igenom och de red vi på böjda spår till kombinationen eller oxern. När vi hoppade fram fick vi träna på långa anridningar. Allt blev en bana på slutet.

 

Jag tränade GINA och hon kändes bra. Skulle önska lite mer engagemang efter hindrena, känns lite för cool.

 

Jag hoppade sedan LOOPEZ, Johanna hoppade LADY och CARLINA, Rebecca CERIA. Eftersom de är fyra och fem år så fick de hoppa en "fem och en halva" ist för den långa serien på långsidan. Det är då trav in över en bom på marken, 2,20 till ett kryss och sedan 5,5 meter till en oxer. Hästarna hoppar oftast riktigt bra på den, så även dessa pållar!

 

På onsdagen var det banhoppning. Vi värmde upp med travbommar på volten och även att hoppa två kavalettihinder på volten. Allt för att träna en lätt hand, så man inte drar hästen runt på volten i innertygeln. Rid hästen med mjuk hand, lätt ledande innertygel och runt innerskänkel med ytterskänkel på plats.

 

Vi hoppade fram genom att hoppa tre räcken på rad längs långsidan med 17,5 meter mellan varje. Vi red på olika antal galoppsprång. Först fem galoppsprång mellan varje, sedan sex och när det blev högre fyra. Allt för att träna lydnad, tempo, följsamhet. Hoppade även bågar. Red från kortsidan och svängde in på första räcket, sedan båge till en oxer som stod på medellingen och efter den båge ner till ett räcke som stod på nästa långsida. Fem eller sex galoppsprång.

 

Hoppar efter långsidan

 

Hoppar oxern, sedan bågen ner till räcket.

 

Efter det banhoppning:

Banan var riktigt, riktigt bra och svår. Började i vänster varv på volten över kavalettibockarna i galopp. Sedan långsidan ner och hoppa tre räcken på rad med 17,5 meter mellan varje. Följ kortsidan och vänd upp på nästa långsida över ett räcke, sedan fyra galoppsprång till oxer, tre galoppsprång till oxer. Följ kortsidan, runda det första räcket och vänd in snett igenom och hoppa en oxer som står vid medellinjen, mjuk båge fem galoppsprång till räcket (som vi hoppade åt andra hållet först), följ kortsidan och sväng upp på långsidan hoppa de tre räcken som var hinder ett-två-tre nu åt andra hållet. Låter kanske enkelt med det var klurigt!

 

Otroligt nyttig och bra träning. Nu när man kommer in i ridhuset efter utomhussäsongen så kommer hindrena snabbt. Det jag ska träna på att göra bättre är att rida lättare från kortsidorna till hinder. Inte rida, säkra upp, se läget och rida igen. Ist rida, hålla rytmen, tempot och ta läget som kommer! Enkelt, eller hur?!!!

 

Jag hoppade först LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO, TIPTON och alla gjorde övningen superbra, kul! Hoppade sedan CASH FLOW och hon är bara fyra år och fick hoppa enklare bana. Men vilken häst, wow, hoppar magiskt! ESKO fick också hoppa lite enklare och gjorde det bra.

 

Jag är väldigt nöjd med alla hästar så det känns roligt! Hoppas ni förstod något av övningen, inte alltid enkelt att skriva ner...

 

På tisdagskvällen gick vi ut och åt på restaurang. Det är roligt att hinna umgås och prata om träningen och annat roligt!

 

Johanna och Malin!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27006 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 41602 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 43480 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 64391 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv