Therese - Hoppning i dagarna två!
OKT
13

Hoppning i dagarna två!

 

Tisdag och onsdag var det hoppning av alla hästarna. Vi åkte till det fina ridhuset i Åskebro. Det är fint underlag, välskött, fina hinder.

 

Rebecca, Johanna och Pernilla var också med och tränade. Vi har jättekul när vi tränar tillsammans och sedan hjälps vi åt om vi åker på samma tävlingar, precis så det ska vara!

 

Malin hjälpte oss med hästar och bygga hinder, här med GINA!

 

På tisdagen travade vi mycket bommar och sedan galoppbommar på medellinjen. Träna på raka hästar, tempot och mjuk hand. Vi tränade hästar i varierande ålder. De äldre hästarna fick hoppa en serie med fyra hinder längs den ena långsidan. På den andra långsidan hade Tomas byggt en kombination med ett galoppsprång efter det fyra galoppsprång till en oxer. Hade även två hinder snett igenom och de red vi på böjda spår till kombinationen eller oxern. När vi hoppade fram fick vi träna på långa anridningar. Allt blev en bana på slutet.

 

Jag tränade GINA och hon kändes bra. Skulle önska lite mer engagemang efter hindrena, känns lite för cool.

 

Jag hoppade sedan LOOPEZ, Johanna hoppade LADY och CARLINA, Rebecca CERIA. Eftersom de är fyra och fem år så fick de hoppa en "fem och en halva" ist för den långa serien på långsidan. Det är då trav in över en bom på marken, 2,20 till ett kryss och sedan 5,5 meter till en oxer. Hästarna hoppar oftast riktigt bra på den, så även dessa pållar!

 

På onsdagen var det banhoppning. Vi värmde upp med travbommar på volten och även att hoppa två kavalettihinder på volten. Allt för att träna en lätt hand, så man inte drar hästen runt på volten i innertygeln. Rid hästen med mjuk hand, lätt ledande innertygel och runt innerskänkel med ytterskänkel på plats.

 

Vi hoppade fram genom att hoppa tre räcken på rad längs långsidan med 17,5 meter mellan varje. Vi red på olika antal galoppsprång. Först fem galoppsprång mellan varje, sedan sex och när det blev högre fyra. Allt för att träna lydnad, tempo, följsamhet. Hoppade även bågar. Red från kortsidan och svängde in på första räcket, sedan båge till en oxer som stod på medellingen och efter den båge ner till ett räcke som stod på nästa långsida. Fem eller sex galoppsprång.

 

Hoppar efter långsidan

 

Hoppar oxern, sedan bågen ner till räcket.

 

Efter det banhoppning:

Banan var riktigt, riktigt bra och svår. Började i vänster varv på volten över kavalettibockarna i galopp. Sedan långsidan ner och hoppa tre räcken på rad med 17,5 meter mellan varje. Följ kortsidan och vänd upp på nästa långsida över ett räcke, sedan fyra galoppsprång till oxer, tre galoppsprång till oxer. Följ kortsidan, runda det första räcket och vänd in snett igenom och hoppa en oxer som står vid medellinjen, mjuk båge fem galoppsprång till räcket (som vi hoppade åt andra hållet först), följ kortsidan och sväng upp på långsidan hoppa de tre räcken som var hinder ett-två-tre nu åt andra hållet. Låter kanske enkelt med det var klurigt!

 

Otroligt nyttig och bra träning. Nu när man kommer in i ridhuset efter utomhussäsongen så kommer hindrena snabbt. Det jag ska träna på att göra bättre är att rida lättare från kortsidorna till hinder. Inte rida, säkra upp, se läget och rida igen. Ist rida, hålla rytmen, tempot och ta läget som kommer! Enkelt, eller hur?!!!

 

Jag hoppade först LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO, TIPTON och alla gjorde övningen superbra, kul! Hoppade sedan CASH FLOW och hon är bara fyra år och fick hoppa enklare bana. Men vilken häst, wow, hoppar magiskt! ESKO fick också hoppa lite enklare och gjorde det bra.

 

Jag är väldigt nöjd med alla hästar så det känns roligt! Hoppas ni förstod något av övningen, inte alltid enkelt att skriva ner...

 

På tisdagskvällen gick vi ut och åt på restaurang. Det är roligt att hinna umgås och prata om träningen och annat roligt!

 

Johanna och Malin!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26630 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 44919 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 58806 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 59745 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv