Therese - Hoppning och klippstuga!
OKT
13

Hoppning och klippstuga!

Igår så hoppade jag flera av hästarna och de var duktiga. Byggde upp en rolig men ganska klurig övning. Blandade hinder med bommar i en bana. Hoppade LORD, CASH FLOW, LOVELY och LILL-LADY. Den sistnämnda, min femåring LADY fick hoppa tillsammans med två av mina elever, för att hon behöver träna på att träna tillsammans med andra hästar. Hon blir ganska vild och laddar upp sig när de andra hoppar. Så även igår så det stod vilt till vissa stunder. Det är bara att ta tjuren vid hornen och utmana i träningen hemma, för på tävling är det fullt med hästar och ljud och det är så dax då att träna på det. Så jag höll i mig och tränade på!

Här kommer två klipp från när jag tränade igår!

LORD var riktigt fin igår, känslan är ännu bättre i verkligheten än på videon.

CASH FLOW, så duktig. Lugn och ridbar! Nu orkar hon hålla tempot, rytmen och galoppen i de korta svängarna. För nåt år sedan så var det korsgalopp i svängarna när hon inte orkade riktigt och när hon blev för uppskruvad. Nu är ridbarheten så mycket bättre, det är kul när träning ger resultat. Där har dressyrträningen för AC stor betydelse!

Idag har jag haft "klippstuga" och rakat sex hästar, kändes som ett rullande band! De var långpälsade och jag vill bara få det gjort så jag kan koncentrera mig på annat istället för att klippa en häst nu och då.

Helt galet hur mycket päls som CASH FLOW satt på bara några veckor! Det var välbehövligt med en rakning!

Resultatet när hon var klar!

En klippt LORD!

Jag lovar att jag hade lika mycket små hårstrån på hela mig som en hel häst när jag var klar! Då sadlade vi upp två hästar som skulle ridas och hoppade de. Sen blev det duschen innan vi åkte iväg på pay n jump med min ponny STEFFE. Hans första "utflykt" och det gick jättebra!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18302 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43512 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69424 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71910 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv