Therese - Hoppning och unghästar!
JAN
26
2013

Hoppning och unghästar!

 

Igår var vi till Åskebros ridhus och hopptränade. Hade med CASH FLOW, CARLINA, CAHLUA, LAGANA, ACINDO och CARAMIA.

 

Glömde tyvärr att ta ett enda foto, eller rättare sagt så klarade inte min telefon av 20 minisgrader och fick spendera dagen på elementet inne på toaletten!!! Så fort jag skulle ta upp den och ringa eller ta foto så la den av. Så mellan varje häst fick jag springa in en sväng på toan för att kolla telefonen. Just igår var en dag som jag visste flera viktiga samtal skulle ringas så det blev många "toabesök" igår!!!

 

Hästarna hoppade riktigt bra igår. De har markarbetats ordentligt två dagar innan i ridhuset samt varvat det med uteritter.

 

Erik Bergren var med oss och hoppade och tillsammans byggde han och Tomas en bra övning med låg femstuds på volt, en serie snett igenom ridhuset och några enkelhinder.

 

Första hästen jag red var CASH FLOW. Hon var lugn fin och pigg i uppvärmningen. När vi travade bommarna var hon också fin. Sedan tyckte hon att det var jobbigt med galoppvolten, ville spring fort, hängde i handen, gick i korsgalopp med bakbenen och for runt. Själv kände jag mig som en turist på ryggen i alla kläder och med termobyxor och en sprillans ny sadel och halt läder åkte jag runt som en hal tvål i en tvålkopp!! Hästen studsade och det kändes vissa steg som att sitta på en pingisboll!!! Tomas sa åt mig att håll stöd på ytter, inner skänkel, dra inte i innertygel!!! Tyckte själv att jag gjorde så gott jag kunde och där kunde ju han stå och tycka att jag inte gjorde tillräckligt!!! Försökte hitta en liten ursäkt att slippa undan: "typ sadeln är för hal, jag har ont i axeln, det går inte, hästen är jobbig" Så kom jag att tänka på Elin janssons blogginlägg hon skrev i förrgår (elinjansson.se) där vi ryttare försöker komma på undanflykter av alla dess anledningar och har man valt att sitta upp i sadlen så får man banne mig göra jobbet också! Så sant! Så jag skärpte till mig, tog åt mig av Tomas instruerande och började rida! Hästen blev så fin och hela hopp-passet gick strålande, hon hoppar den där lilla hästen!!!! Kan inte vara lätt att vara tränare till oss tjejer ibland, Tomas och Arnold (Elins tränare) kommer bli gråhåriga i förtid!!! Tur ni har tålamod med oss!

 

De andra hästarna var superfina! Så kul!

 

När vi kom hem så skulle Carro, Johanna och jag rida ut innan vi tog in resten av hästarna. Trodde vi! En av unghästarna som går i stora savannhagen med två kompisar bestämde sig för att han var hingst helt plötsligt fast han är kastrerad. Sprängde elstaketet till tre hagar för han ville in till stona. Så på tio sekunder hade vi sex hästar galopperandes runt i den stora hagen!!!!!! Tur vi var många i stallet annars hade jag fått ringa en vänn om jag varit ensam! Vi lyckades fånga in alla och det gick bra som tur var. Men det här med att vi tyckte vi låg bra till tidsmässigt det sprack ganska ordentligt!

 

Vi red ut mormorsrundan i alla fall. Carro på LORD, Jag på CELVIN och Johanna red XZIBIT! Så igår blev första premiärturen för den lilla inridningshästen XZIBIT. Hon var så duktig!!!! Hela rundan runt, skritt, trav, galopp över fälten och öronen framåt, vilken häst!!!!!! Hon hade inte galopperat innan men vi kände på oss att det komme rinte vara några problem vilket det inte var. Superkul!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21160 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 52279 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 54160 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74923 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv