Therese - Hopponsdag!
OKT
30

Hopponsdag!


Idag var det full rulle, kom precis in från kvällsfodringen. Som pricken på dagen fick jag torka schäferhundspya (notera stor hund!) innan jag skulle fodra kväll. Inte kul men det resulterade i ett nyskurat köksgolv!Började med att rida på förmiddagen här hemma. Trimmade lite tempoväxlingar på grusvägen. Sen blev det en 30 minuterspromenad med två hästar. 
Fixade iordning inför lastning och avfärd till ridhuset i Åskebro. Skulle starta lastbilen och den gick inte igång, fick ett smärre sammanbrott och ville bara ställa in allt när jag hängde över ratten och bölade! Kändes som träningen gick upp i intet!
Tomas kom och räddade situationen när jag ringt och sagt att det blir ingen träning, får inte igång lastbilen. 
Något så enkelt som att "stoppspaken" inte var nedtryckt då går det inte att starta...ja, så kan det vara i en lätt stressad hästtjejs vardag!Iväg kom vi och träningen gick jättebra! Fick jobba på lite med Edwondo som var spänd först men blev fin på slutet av träningen. Cash Flow var dagens stjärna och har aldrig varit så fin. Lugn, hoppade fina språng, höll balansen, rätt galopp, kul! Carlina och Acindo visade att det finns några växlar till att plocka fram i deras hoppning. Tipton var också jättefin idag, kul att se!Kom hem på eftermiddagen och vände i stort sett i dörren. Åkte till Strömsholm och hoppade Lord på pay n jump. Han hoppade först 90 cm och var lite spänd och stannade på något tittigt hinder. Slappnade av och gjorde det bra så han fick hoppa en runda till på 110 höjden. Han hoppade riktigt bra språng så det var kul när han aldrig provat på den höjden på "bortaplan" att känna hur han lär sig från en runda till en annan.


Så en riktigt bra hopponsdag idag!
 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13788 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44063 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69975 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72461 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv