Therese - Hopptävling!
MAR
03

Hopptävling!

Idag var det tävling med unghästarna i Kumla. Det här måste varit första gången någonsin som jag varit i Kumla i februari på tävling och det inte var -20 grader! Många gånger har jag tävlat där, alltid lika trevligt. Fina hinder, Britt bygger bra banor och det har riktig dagens lunch i serveringen!

 

Hästarna som var med var EROZ, LADY som gjorde sin första tävling för året. De har tränat mycket hemma och nu kändes de redo. Båda två fick hoppa 1 meter. Jättefina kändes de. EROZ var felfri och LADY rev sista hindret. Tog bakbommen på oxern, typiskt unghästfel.

 

EDWONDO gick både 1 meter och 110, felfritt i båda! Fina hästen!

 

CARLINA gick bara 110 och hoppade även hon felfritt. Red även Ulrikas REMINA SB i 110. Felfritt på hinder. Ett litet missförstånd på kortsidan när jag skulle svänga så jag bröt av och gjorde en volt. Annars fin på hinder och det kändes bra.

 

Så rullade vi hemmåt med lastbilen, nöjda och glada! Blev ännu gladare när jag fick sms av Rebecca som tränar tillsammans med mig för Tomas. Hon hade vunnit 130 klassen med Velox, och var femma med Tudelu och även felfri med sin tredje häst Colgraff! GRATTIS REBECCA!!!!! Så roligt!!!!

 

Hemma igen så hade jag hästarna som ska tävla imorgon kvar att rida. Var jättetrött (har sovit för lite sista dygnen) och var tvungen att peppa mig själv för att ladda om och rida några timmar till. Jobbade ACINDO, CAHLUA och LAGANA på de mjuka grusvägarna. De var alla tre pigga och fina.

 

LAGANA red jag sist och när jag skrittade hemåt i månskenet så kände jag mig nöjd. Nu äntligen ska hon tävla igen. Det är ett år sedan hon gjorde sin senaste start. Efter det har det varit veterinärbesök, operation av karpaltunneln och lång rehabilitering på det. Hon var klar för tävling redan i november men det fanns ingen tävling att stressa igång henne till. Nu har hon fått en lång igångsättning, är väl förberedd och tränad. Gissa om jag ser fram mot morgondagen!

 

LAGANA

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24029 ggr





Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 60589 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 86482 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 88964 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »



Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste




Arkiv