Therese - Hopptävling!
MAR
03

Hopptävling!

Idag var det tävling med unghästarna i Kumla. Det här måste varit första gången någonsin som jag varit i Kumla i februari på tävling och det inte var -20 grader! Många gånger har jag tävlat där, alltid lika trevligt. Fina hinder, Britt bygger bra banor och det har riktig dagens lunch i serveringen!

 

Hästarna som var med var EROZ, LADY som gjorde sin första tävling för året. De har tränat mycket hemma och nu kändes de redo. Båda två fick hoppa 1 meter. Jättefina kändes de. EROZ var felfri och LADY rev sista hindret. Tog bakbommen på oxern, typiskt unghästfel.

 

EDWONDO gick både 1 meter och 110, felfritt i båda! Fina hästen!

 

CARLINA gick bara 110 och hoppade även hon felfritt. Red även Ulrikas REMINA SB i 110. Felfritt på hinder. Ett litet missförstånd på kortsidan när jag skulle svänga så jag bröt av och gjorde en volt. Annars fin på hinder och det kändes bra.

 

Så rullade vi hemmåt med lastbilen, nöjda och glada! Blev ännu gladare när jag fick sms av Rebecca som tränar tillsammans med mig för Tomas. Hon hade vunnit 130 klassen med Velox, och var femma med Tudelu och även felfri med sin tredje häst Colgraff! GRATTIS REBECCA!!!!! Så roligt!!!!

 

Hemma igen så hade jag hästarna som ska tävla imorgon kvar att rida. Var jättetrött (har sovit för lite sista dygnen) och var tvungen att peppa mig själv för att ladda om och rida några timmar till. Jobbade ACINDO, CAHLUA och LAGANA på de mjuka grusvägarna. De var alla tre pigga och fina.

 

LAGANA red jag sist och när jag skrittade hemåt i månskenet så kände jag mig nöjd. Nu äntligen ska hon tävla igen. Det är ett år sedan hon gjorde sin senaste start. Efter det har det varit veterinärbesök, operation av karpaltunneln och lång rehabilitering på det. Hon var klar för tävling redan i november men det fanns ingen tävling att stressa igång henne till. Nu har hon fått en lång igångsättning, är väl förberedd och tränad. Gissa om jag ser fram mot morgondagen!

 

LAGANA

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24178 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 55478 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 69366 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 70307 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv