Therese - Hopptränat åtta hästar!
NOV
16

Hopptränat åtta hästar!

Igår var det hoppning av ett helt gäng hästar. Vi åkte till Rocklunda. Ridhuset där är riktigt bra att träna i för det är så stort. 30 meter brett och minst 60 meter långt. Det blir aldrig trångt och går att göra alla typer av övningar. Jag trivs verkligen att rida där!

 

Började med att hoppa fyraåringen CASH FLOW (Coriall-cardento). Hon fick värma upp på lite enkelhinder och jag tränar på att hon ska vara rak i landningarna och landa i rätt galopp. Om jag kommer snett igenom och hoppar ur högervarv och ska till vänster efter hindret efter några galoppsprång, så leder jag lite höger över hindret så hon landar rakt och i balans ist för att falla åt höger och tappa balansen. Hoppade sedan en enklare bana med henne. Idag var hon riktigt fin! Så pigg och framåt.

 

Därefter TIPTON (Iowa-Irco Marco) som gick riktigt bra idag. Nu tränar jag vidare på att ha mjuk hand, mjuka armbågar och avslappnad i överkroppen. Värmde upp honom och alla de andra hästarna genom att hoppa på en stor volt över ett plankräcke. Stod i lätt sitts med följsam hand och hästen ska ta sig till hindret. Hoppade i både höger och vänster varv.

 

Hoppade sedan en linje på meddellinjen med tre hinder. Räcke, 14,5 meter till oxer, 14,5 meter till räcke. Nyttigt att träna tregaloppsprångs distans då jag tycker den distansen kan vara lite svår.

 

Sedan hoppade jag bana, tio hinder med elva språng. Först ett varv lite lågt för att sedan ta ett varv lite högre. Höjd beroende på vilken häst, men ingen hoppade jättehögt.

 

GINA (Guido-Tolstoy) var tredje hästen. Hon hoppad kanonbra idag. Mer klipp i språnget och tryck i avstampet när hon lämnar marken.

 

ACINDO SB (Acacio-Cortez) var hur pigg som helst! Så loss och fin i kroppen nu. Tomas har börjat tömköra henne nu också och det blir resultat. Själv har hon självförtroende så det räcker och blir över just nu, hon bara leker runt banan. Ska bli kul att tävla i helgen som kommer!

 

CARLINA SB (Cardento-Cortez) är Acindos femåriga lillasyster. Hon är så sen i kroppen, växer så det knakar. Hoppningen var inte den bästa idag, men hon jobbar på bra. Den hästen skyndar vi långsamt med, kommer blomma ut om något år kan jag tro, tålamod!

 

LUTRICIA MC NEAL (Looping-Landlord) var riktigt fin i markarbetet när Tomas värmde upp henne. Vi provade ett nytt bett på henne. En pelhamstång, fast bara en mjuk gummistång, inget metall. Ett sådant bett är väldigt snällt, inte skarpt alls. Vill bara prova om hon tar lite mer stöd på det bettet än det vanliga tränsbettet. Vi är inte fans av skarpa bett. Alla hästar går på vanligt tränsbett eller tredelat annars.

Nu blev det bra, hon blev lite tyngre men hade en bra kontakt. Hoppningen var strålande!

 

 

CAHLUA (Camaro M-Lasandos) var sist ut och det är skönt att avsluta med henne, hon är så fin! Hoppar bra och är klok i sin hoppning.

 

Jag hoppade EDWONDO (Escudo-Graf Grannus) senare på kvällen i ridhuset i Åskebro. Han var jättefin. Nu börjar vi lära känna varandra.

 

Ska bli jättekul att tävla i helgen. Det är årets sista tävling och jag är laddad för att ha riktigt roligt!!! Hamre Ridklubb, Västerås är tävlingsplatsen Fredag till Söndag.

 

Jag glömde mina långa chaps när vi åkte till Rocklunda, så hoppade sju hästar i bara långa ullstrumpor och skor! Jag som aldrig rider så, har alltid stövlar eller chaps!!! Efter en häst hade jag vant mig, även insidan av mina vader!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 36749 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58653 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72542 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73483 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv