Therese - Hopptränat idag!
JUL
04

Hopptränat idag!Idag har jag hopptränat "småhästarna" Celvin, Cash Flow och Lady Love. De har ridits och trimmats de andra dagarna. Imorgon får de vila, bara gå i hagen. På fredag rider jag de och sedan tävlar de i Köping lördag och söndag. Samma plan för Tipton fast det är Tomas som tävlar honom.De äldre tävlingshästarna förutom Edwondo som jag hoppade igår och som också ska tävla i köping, de skrittar bara ut i skogen och har lite semester. 
Sen rids även Humlan, Lovely, Don, den nya hästen och Lord som vanligt. Lord har varit på bete en månad, vet inte om jag skrivit om det? Nu är han hemma igen och rids. 
Så ser det ut på ridfronten här hemma just nu.
Tomas tränar Lady och mig.
Hoppträningen idag gick fint, det är så kul att träna, kan aldrig bli för mycket för en själv som ryttare, man blir aldrig fullärd. Tur då att jag har flera hästar att träna på så jag får hålla igång!
Celvin (carland-Acacio)
Vi värmde upp över travbommar, tre på rad på rakt spår. 
Jobbade sedan i galopp en stund och la till kavalettibommar, tre på rad på voltspåret. De var upphöjda med ett galoppsprång mellan bommarna.
Celvin.
Hade sedan en övning på rakt spår med tre galoppsprång mellan räcke till oxer. Träna att komma i rytmen in över räcket.
Lady Love SB (Looping-Rastell)
Hoppade sedan en längre linje på böjt spår från räcke till oxer med vatten matta under. Tränade på att rida tio, nio eller åtta galoppsprång.
Lady Love SB.
Avslutade det hela med en bana.
Cash Flow var helpigg, som ett sprakande tomtebloss! Hoppade bra språng men lite svår att reglera på transportsträckorna! Hon lugnade sig till slut. 
Lady tog det hela med ro och hoppade bra. Celvin var superfin! Han var så lätt att rida och hoppa idag. Som vi sa så lärde han sig mycket helgen i Gagnef då vi tävlade tre dagar på rad!

Celvin!

 
 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17570 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58858 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84750 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87232 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv