Therese - Hopptränat idag!
JUL
04

Hopptränat idag!Idag har jag hopptränat "småhästarna" Celvin, Cash Flow och Lady Love. De har ridits och trimmats de andra dagarna. Imorgon får de vila, bara gå i hagen. På fredag rider jag de och sedan tävlar de i Köping lördag och söndag. Samma plan för Tipton fast det är Tomas som tävlar honom.De äldre tävlingshästarna förutom Edwondo som jag hoppade igår och som också ska tävla i köping, de skrittar bara ut i skogen och har lite semester. 
Sen rids även Humlan, Lovely, Don, den nya hästen och Lord som vanligt. Lord har varit på bete en månad, vet inte om jag skrivit om det? Nu är han hemma igen och rids. 
Så ser det ut på ridfronten här hemma just nu.
Tomas tränar Lady och mig.
Hoppträningen idag gick fint, det är så kul att träna, kan aldrig bli för mycket för en själv som ryttare, man blir aldrig fullärd. Tur då att jag har flera hästar att träna på så jag får hålla igång!
Celvin (carland-Acacio)
Vi värmde upp över travbommar, tre på rad på rakt spår. 
Jobbade sedan i galopp en stund och la till kavalettibommar, tre på rad på voltspåret. De var upphöjda med ett galoppsprång mellan bommarna.
Celvin.
Hade sedan en övning på rakt spår med tre galoppsprång mellan räcke till oxer. Träna att komma i rytmen in över räcket.
Lady Love SB (Looping-Rastell)
Hoppade sedan en längre linje på böjt spår från räcke till oxer med vatten matta under. Tränade på att rida tio, nio eller åtta galoppsprång.
Lady Love SB.
Avslutade det hela med en bana.
Cash Flow var helpigg, som ett sprakande tomtebloss! Hoppade bra språng men lite svår att reglera på transportsträckorna! Hon lugnade sig till slut. 
Lady tog det hela med ro och hoppade bra. Celvin var superfin! Han var så lätt att rida och hoppa idag. Som vi sa så lärde han sig mycket helgen i Gagnef då vi tävlade tre dagar på rad!

Celvin!

 
 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17387 ggr

Fler inlägg

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 17840 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 20329 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Hello!

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 21000 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market