Therese - Hopptränat idag!
JUL
04

Hopptränat idag!Idag har jag hopptränat "småhästarna" Celvin, Cash Flow och Lady Love. De har ridits och trimmats de andra dagarna. Imorgon får de vila, bara gå i hagen. På fredag rider jag de och sedan tävlar de i Köping lördag och söndag. Samma plan för Tipton fast det är Tomas som tävlar honom.De äldre tävlingshästarna förutom Edwondo som jag hoppade igår och som också ska tävla i köping, de skrittar bara ut i skogen och har lite semester. 
Sen rids även Humlan, Lovely, Don, den nya hästen och Lord som vanligt. Lord har varit på bete en månad, vet inte om jag skrivit om det? Nu är han hemma igen och rids. 
Så ser det ut på ridfronten här hemma just nu.
Tomas tränar Lady och mig.
Hoppträningen idag gick fint, det är så kul att träna, kan aldrig bli för mycket för en själv som ryttare, man blir aldrig fullärd. Tur då att jag har flera hästar att träna på så jag får hålla igång!
Celvin (carland-Acacio)
Vi värmde upp över travbommar, tre på rad på rakt spår. 
Jobbade sedan i galopp en stund och la till kavalettibommar, tre på rad på voltspåret. De var upphöjda med ett galoppsprång mellan bommarna.
Celvin.
Hade sedan en övning på rakt spår med tre galoppsprång mellan räcke till oxer. Träna att komma i rytmen in över räcket.
Lady Love SB (Looping-Rastell)
Hoppade sedan en längre linje på böjt spår från räcke till oxer med vatten matta under. Tränade på att rida tio, nio eller åtta galoppsprång.
Lady Love SB.
Avslutade det hela med en bana.
Cash Flow var helpigg, som ett sprakande tomtebloss! Hoppade bra språng men lite svår att reglera på transportsträckorna! Hon lugnade sig till slut. 
Lady tog det hela med ro och hoppade bra. Celvin var superfin! Han var så lätt att rida och hoppa idag. Som vi sa så lärde han sig mycket helgen i Gagnef då vi tävlade tre dagar på rad!

Celvin!

 
 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17918 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 83499 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 97390 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 98329 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv