Therese - Hopptränat på förmiddagen!
SEP
12

Hopptränat på förmiddagen!

Hoppat hästarna på förmiddagen. Alla har gjort samma övning som först började med travbommar på böjt spår. Fortsatte sedan med galoppbommar på volten, tre efter varandra med ca 3 meter emellan. Nyttigt för att träna rytmen osv.


Hade sedan som uppvärmning ett räcke med bom före på 3 meter och bom efter på 3,5 meter på rakt spår. En enkel övning som är bra för att träna språngkurvan, om en häst har bråttom i språnget så hjälper bommen efter till att hästen ska landa "i tid" efter hindret. 


Hoppade sedan den övningen och fortsatte på båge sex galoppsprång till ett räcke. Avslutade med att hoppa bana. 


CASH FLOW var jättepigg när jag värmde upp och låg på framåt. Hon hade lite svårt att koncentrera sig på galoppbommarna först. Efter några varv lugnade hon sig och kom in i rytmen. Jobbade fint på bom-räcke-bom övningen. Hoppade banan enkelt och bra. Fick bra ridbarhet efter alla hinder också även om hon var pigg.


ACINDO var jättefin och gjorde allt enkelt och lekte runt banan. 


CELVIN var så lugn och koncentrerad från start. Han brukar hoppa lite kråka först innan han slappnar av. Blev nästan lite chockad över hans lugn. Det började ju redan på tävlingen sist. Så jag tror att denna lilla häst börjar växa i kostymen nu och mognar. Helt rätt att han fått den tid han har behövt. Känns kul!


LOVELY jobbade på bra även om hon kändes lite matt i kroppen idag. Hon har bra uthållighetskondition men lite sämre av markarbete och hoppkonditionen. Den byggs upp av att hon jobbar på. Vi har ridit ut henne mycket nu när vi satt igång efter sommarbetet. Så denna vecka har varit lite mer arbete för henne. Hon hoppade banan helt okomplicerat och enkelt även om hon kändes lite matt i språnget. Så nu har hon två vilodagar över helgen. 


Malin hoppade CARLINA och de gjorde alla övningar klockrent, även banhoppningen. Riktigt kul och om några veckor gör de tävlingsdebut tillsammans!


Nu ska jag ut och rida LORD som ska jobba på banan och så har vi en tillridningshäst att jobba. Kom även en ny häst till stallet för träning idag. 
Avslutar dagen med hoppträning för elever senare i eftermiddag, Det rullar på!Jag på LOVELY och Malin på CARLINA.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18225 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 25555 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 51486 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 53972 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv