Therese - Hopptränat på förmiddagen!
SEP
12

Hopptränat på förmiddagen!

Hoppat hästarna på förmiddagen. Alla har gjort samma övning som först började med travbommar på böjt spår. Fortsatte sedan med galoppbommar på volten, tre efter varandra med ca 3 meter emellan. Nyttigt för att träna rytmen osv.


Hade sedan som uppvärmning ett räcke med bom före på 3 meter och bom efter på 3,5 meter på rakt spår. En enkel övning som är bra för att träna språngkurvan, om en häst har bråttom i språnget så hjälper bommen efter till att hästen ska landa "i tid" efter hindret. 


Hoppade sedan den övningen och fortsatte på båge sex galoppsprång till ett räcke. Avslutade med att hoppa bana. 


CASH FLOW var jättepigg när jag värmde upp och låg på framåt. Hon hade lite svårt att koncentrera sig på galoppbommarna först. Efter några varv lugnade hon sig och kom in i rytmen. Jobbade fint på bom-räcke-bom övningen. Hoppade banan enkelt och bra. Fick bra ridbarhet efter alla hinder också även om hon var pigg.


ACINDO var jättefin och gjorde allt enkelt och lekte runt banan. 


CELVIN var så lugn och koncentrerad från start. Han brukar hoppa lite kråka först innan han slappnar av. Blev nästan lite chockad över hans lugn. Det började ju redan på tävlingen sist. Så jag tror att denna lilla häst börjar växa i kostymen nu och mognar. Helt rätt att han fått den tid han har behövt. Känns kul!


LOVELY jobbade på bra även om hon kändes lite matt i kroppen idag. Hon har bra uthållighetskondition men lite sämre av markarbete och hoppkonditionen. Den byggs upp av att hon jobbar på. Vi har ridit ut henne mycket nu när vi satt igång efter sommarbetet. Så denna vecka har varit lite mer arbete för henne. Hon hoppade banan helt okomplicerat och enkelt även om hon kändes lite matt i språnget. Så nu har hon två vilodagar över helgen. 


Malin hoppade CARLINA och de gjorde alla övningar klockrent, även banhoppningen. Riktigt kul och om några veckor gör de tävlingsdebut tillsammans!


Nu ska jag ut och rida LORD som ska jobba på banan och så har vi en tillridningshäst att jobba. Kom även en ny häst till stallet för träning idag. 
Avslutar dagen med hoppträning för elever senare i eftermiddag, Det rullar på!Jag på LOVELY och Malin på CARLINA.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18771 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58400 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72289 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73230 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv