Therese - Hoppträning!
SEP
23

Hoppträning!

Igår var det hoppning på agendan. Vi lastade in sex hästar och åkte till ridhuset i Åskebro.

 

Roligt nu när Tomas var hemma en sväng så vi kunde träna ordentligt. Han har varit i Madrid på Europamästerskapet i hoppning eftersom han är Norges förbundskapten. Idag åkte han tillbaka till Spanien, till Barcelona. Det är seriefinal i laghoppningen. Nu avgörs det vilket lag som följer med Schweiz upp till Superligan nästa år. Sverige måste vinna denna final för att komma upp, vi får hålla tummarna!

 

Tog inga träningsbilder igår, så det får bli denna bild från i vintras. Jag tycker den är lite häftig!

 

Vi hoppade bana och Tomas byggde en riktigt bra bana. Perfekt när han varit ute på stora tävlingar, han kommer med riktig inspiration till träningen och övningarna.

 

Rebecca var med och hoppade sina fyra hästar. Det såg riktigt bra ut. Speciellt hennes fyraåring CERIA var jättefin!

 

Jag hade också med två fyraåringar, CASH FLOW och RETZINA. De fick hoppa en lite enklare bana än de äldre hästarna. Båda var duktiga, kul!

 

CARLINA min femåring kändes bra, har blivit mjukare i kroppen och hoppningen. Hon växer fortfarande så det knakar. Hon är kvalad till breeders min vi har valt att inte åka då hon inte känns färdig för uppgiften för hon är sen i kroppen.

 

LOOPEZ den andra femåringen fick jag jobba en del med först i markarbetet. Det är en mycket bestämd dam som gärna går lite sin egen väg. När hon kom loss så var hon superfin och hoppade bra! Kul! Men jag blev lite lätt fuktig i pannan kan man säga!

 

TIPTON var jättefin i hoppningen och markarbetet. Så lugn och tog sig tid i arbetet. Hoppar fina språng.

 

Sist hoppade jag Ulrikas häst EDWONDO. Det är en femåring,stor efter Escudo-Graf Grannus. Jättefin häst som jag ska hoppa och tävla.

 

Anne kom till ridhuset med lunch åt oss, det tackar vi för!

 

Väl hemma igen på eftermiddagen var det bara att ta hand om hästarna. Mocka stallet och ta in de hästar som var ute, och spola dessa leriga ben!

 

Idag skiner solen igen och det är skönt!!!!! Har ett gäng hästar att rida och är själv idag så det lär bli en sen fredagskväll i stallet.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29401 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 42024 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 55908 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 56853 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv