Therese - Hoppträning!
SEP
23

Hoppträning!

Igår var det hoppning på agendan. Vi lastade in sex hästar och åkte till ridhuset i Åskebro.

 

Roligt nu när Tomas var hemma en sväng så vi kunde träna ordentligt. Han har varit i Madrid på Europamästerskapet i hoppning eftersom han är Norges förbundskapten. Idag åkte han tillbaka till Spanien, till Barcelona. Det är seriefinal i laghoppningen. Nu avgörs det vilket lag som följer med Schweiz upp till Superligan nästa år. Sverige måste vinna denna final för att komma upp, vi får hålla tummarna!

 

Tog inga träningsbilder igår, så det får bli denna bild från i vintras. Jag tycker den är lite häftig!

 

Vi hoppade bana och Tomas byggde en riktigt bra bana. Perfekt när han varit ute på stora tävlingar, han kommer med riktig inspiration till träningen och övningarna.

 

Rebecca var med och hoppade sina fyra hästar. Det såg riktigt bra ut. Speciellt hennes fyraåring CERIA var jättefin!

 

Jag hade också med två fyraåringar, CASH FLOW och RETZINA. De fick hoppa en lite enklare bana än de äldre hästarna. Båda var duktiga, kul!

 

CARLINA min femåring kändes bra, har blivit mjukare i kroppen och hoppningen. Hon växer fortfarande så det knakar. Hon är kvalad till breeders min vi har valt att inte åka då hon inte känns färdig för uppgiften för hon är sen i kroppen.

 

LOOPEZ den andra femåringen fick jag jobba en del med först i markarbetet. Det är en mycket bestämd dam som gärna går lite sin egen väg. När hon kom loss så var hon superfin och hoppade bra! Kul! Men jag blev lite lätt fuktig i pannan kan man säga!

 

TIPTON var jättefin i hoppningen och markarbetet. Så lugn och tog sig tid i arbetet. Hoppar fina språng.

 

Sist hoppade jag Ulrikas häst EDWONDO. Det är en femåring,stor efter Escudo-Graf Grannus. Jättefin häst som jag ska hoppa och tävla.

 

Anne kom till ridhuset med lunch åt oss, det tackar vi för!

 

Väl hemma igen på eftermiddagen var det bara att ta hand om hästarna. Mocka stallet och ta in de hästar som var ute, och spola dessa leriga ben!

 

Idag skiner solen igen och det är skönt!!!!! Har ett gäng hästar att rida och är själv idag så det lär bli en sen fredagskväll i stallet.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29173 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58556 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84447 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86929 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv