Therese - Hoppträning och dagens outfit!
MAR
23

Hoppträning och dagens outfit!

Idag var det hoppträning för Tomas. Hästarna var väl förberedda, de har jobbat på hela veckan.

 

I måndags red vi mormorsrundan, en gång. Det var ju halv storm så det gick inte så bra, vi blåste nästan av! Så det fick bli den långa skogsrundan med de andra hästarna. I skogen var det ok. I tisdags var det konditionsgalopp på grusvägarna. Ett antal kilometer i korta läder!!!!

 

Igår trimmade vi dressyr, hemma!!! Nu har det blåst och torkat så det blev premiär ridning på lilla gräsängen, ljuvligt härligt vill jag lova! Johanna och jag njöt hela dagen.

 

 

Vår "lilla" gräsäng där vi trimmar dressyr. Bilden är från förra sommaren.

 

Ska inte glömma att i tisdags kväll var det träning i Åskebro. Då var LORD och CELVIN med. Båda fick hoppa bana med lite tittiga hinder. För LORD var det första riktiga banan. vattenmatta och sockerbitar. Han skuttade runt utan problem och höjden var på 70 cm. Tänk att man kan bli så glad att en häst tar sig runt en bana för första gången. Han är fyra år nu så vi håller på med inhoppningen.

 

Idag var det hoppträning och jag hade med CASH FLOW som hoppade jättebra idag. Mycket fina runda språng och hon var noggrann. Hon gör lugna galoppfattningar nu, innan har hon haft lite bråttom.

 

CARLINA lärde sig mycket idag. Hon hoppade lite slarvigt först, som att hon inte riktigt kommer på hur hon ska göra alla gånger. Så hon fick hoppa med galoppbom framför hindret för att få lite hjälp. Det var bra, hon blev bättre. När hon fick hoppa banan så hade poletterna trillat ner och det blev kanonbra.

 

CAHLUA och LAGANA var fina. De var båda väldigt lugna och avspända. Brukar vara lite för ivriga. Nu fick jag träna mycket på positionen och handen för att få de att vänta lite på hindret. (det står ju där det står, det springer inte iväg ;-))

 

ACINDO hoppade jättefint. Jag ska tänka på att rida henne med tydlig position, stilla med axlarna och ge eftergift med handen i språnget, mycket små detaljer att hålla reda på!

 

Dagen stora guldstjärna går till TIPTON! Han var superfin, ridbar, avspänd och hoppade bra. Så roligt!

 

 

 

Träningen var bra idag. Uppvärmning med galoppbommar framför oxer på två olika distanser. Bommar på marken som vi både travade och galopperade över för att träna rytmen. Sedan banhoppning. Det såg enkelt ut men den ställde frågor till mig som ryttare och jag var tvungen att rida noga. På en av hästarna så fick jag inte till distansen ur svängen till ett hinder. Blev orytmiskt. Tomas sa då till mig att sluta tänka så mycket och rida i all sin enkelhet! Sagt och gjort, jag red utan att tänka för mycket på hur jag skulle rida svängen för att den skulle bli så bra som möjligt och då gick det bra på en gång. Varför krångla till det när det inte behövs!

 

Det får bli en dagens outfit idag också, det var ett tag sedan. Nu har jag fått en hel del nya fina kläder från vår/sommarkollektionen.

 

 

Tröja MARISSA FLEECE.

 

Ridbyxor LAUREN.

 

Skor CELINE PADDOCK med SILHOUETTE LEGGINS.

 

Allt från MOUNTAIN HORSE.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 37954 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 99355 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 113248 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 114187 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.