Therese - Hoppträning och pay n jump!
APR
26

Hoppträning och pay n jump!

 

Igår var en fullspäckad dag minst sagt. Först åkte vi hem till Rebecca och hopptränade sex hästar. Det var årets första riktiga utomhusträning.

 

 

Hade med LAGANA, CAHLUA, TIPTON, CARLINA, ACINDO och för första gången på en hoppträning LADY LOOP SB! Hon är fyra år, helsyster med LADY LOVE SB.

 

LAGANA var jättefin. Busig när jag värmde upp men lugn när vi hoppade, otroligt konsentrerad på sin uppgift.

 

 

ACINDO hade fullt upp med att tala om för alla andra att hon var på plats så var lite stökig när vi värmde upp på bommarna. Slappnade av och hoppade klockrent runt banan.

 

CAHLUA var kanonfin från att jag satt upp. Fick tänka på att vara noggrann efter hindren att hon är rak några steg och inte svänger före mig. Vi hoppade banan och det var perfekt. Jag var mer än konsentrerad på min ridning och det gav ett bra resultat.

 

TIPTON hade som ACINDO lite svårt med focus på bommarna när vi värmde upp. Med båda två så gäller det bara att lotsa dem runt och inte göra för mycket själv, låta hästarna tänka så de tar tag i uppgiften. Han hoppade också banan fint och det är den hästen av alla som tar av från marken bäst när han hoppar, vilken kvalite!

 

 

CARLINA var fin efter att Carro värmt upp henne till mig. Inte så lättriden den hästen på marken men Carro rider bra så hästen kändes mjuk och väl framme. Hon hoppade också bra i början. Det blåste ganska mycket och CARLINA kan lätt tappa focus på hoppningen när det finns annat att ha koll på. Då går hon nästan in i en bubbla och tänker inte på hinder utan kan riva flera hinder utan att hon märker det känns det som. Då är det bara att skritta en stund och hoppas hon får tillbaka huvet på rätt plats! Det tog en stund men hon hoppade några bra språng på slutet. Samma sak hände i Lidköping på tävlingen första dagen. Hon kom in i ridhuset, undrade vad hon gjorde där och rev tre hinder i 120 klassen. Sen sov hon på saken och hoppade superbra både lördag söndag och felfritt. En lustig häst är det. Tur att jag känner henne väl, jag vet hur hon är!

 

Sofie red LADY LOOP, eller Humlan som hon kallas. Det var första gången hon var på en ridbana och skulle "hoppa". TIPTON var drag hjälp så hon lättare skulle förstå framåt och över bommar. Tycker det är bra att ha draghjälp första gångerna på unghästar. Hon travade över bommar hoppade två räcken på 50 cm!

 

 

Vi var färdiga med träningen på eftermiddagen och det var bara hem och vända! Lasta ur och lasta in nya hästar och åka på pay n jump på Rocklunda.

 

Det var en riktigt bra pay n jump med bra bana, tittiga hinder. Mycket folk och korvgrillningen igång så det var riktig tävlingskänsla! Perfekt för mina unghästar!

 

Hade med sju hästar. CELVIN och CASH FLOW som hoppade 90 cm. Båda felfritt! De skötte sig så bra på framridningen också, skönt!

 

Johanna hoppade LORD LOOP i 80 cm. det var hans första "tävling" och det gick jättebra! Felfritt runt banan och inga stopp. Bra jobbat!

 

I 110 höjden hoppade jag LADY LOVE, EDWONDO och ALICANTE. Alla felfria och med bra hoppning. EROZ hade ett pet men hoppade bra.

 

Det var en bra dag på jobbet och nu ser vi fram mot utomhussäsongen som börjar i helgen! Tävling lördag-söndag på Rocklunda i Västerås. Vanliga klasser och Agriaallsvenskans laghoppning.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25447 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58327 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84218 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86700 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv