Therese - Hoppträning och pay n jump!
APR
26

Hoppträning och pay n jump!

 

Igår var en fullspäckad dag minst sagt. Först åkte vi hem till Rebecca och hopptränade sex hästar. Det var årets första riktiga utomhusträning.

 

 

Hade med LAGANA, CAHLUA, TIPTON, CARLINA, ACINDO och för första gången på en hoppträning LADY LOOP SB! Hon är fyra år, helsyster med LADY LOVE SB.

 

LAGANA var jättefin. Busig när jag värmde upp men lugn när vi hoppade, otroligt konsentrerad på sin uppgift.

 

 

ACINDO hade fullt upp med att tala om för alla andra att hon var på plats så var lite stökig när vi värmde upp på bommarna. Slappnade av och hoppade klockrent runt banan.

 

CAHLUA var kanonfin från att jag satt upp. Fick tänka på att vara noggrann efter hindren att hon är rak några steg och inte svänger före mig. Vi hoppade banan och det var perfekt. Jag var mer än konsentrerad på min ridning och det gav ett bra resultat.

 

TIPTON hade som ACINDO lite svårt med focus på bommarna när vi värmde upp. Med båda två så gäller det bara att lotsa dem runt och inte göra för mycket själv, låta hästarna tänka så de tar tag i uppgiften. Han hoppade också banan fint och det är den hästen av alla som tar av från marken bäst när han hoppar, vilken kvalite!

 

 

CARLINA var fin efter att Carro värmt upp henne till mig. Inte så lättriden den hästen på marken men Carro rider bra så hästen kändes mjuk och väl framme. Hon hoppade också bra i början. Det blåste ganska mycket och CARLINA kan lätt tappa focus på hoppningen när det finns annat att ha koll på. Då går hon nästan in i en bubbla och tänker inte på hinder utan kan riva flera hinder utan att hon märker det känns det som. Då är det bara att skritta en stund och hoppas hon får tillbaka huvet på rätt plats! Det tog en stund men hon hoppade några bra språng på slutet. Samma sak hände i Lidköping på tävlingen första dagen. Hon kom in i ridhuset, undrade vad hon gjorde där och rev tre hinder i 120 klassen. Sen sov hon på saken och hoppade superbra både lördag söndag och felfritt. En lustig häst är det. Tur att jag känner henne väl, jag vet hur hon är!

 

Sofie red LADY LOOP, eller Humlan som hon kallas. Det var första gången hon var på en ridbana och skulle "hoppa". TIPTON var drag hjälp så hon lättare skulle förstå framåt och över bommar. Tycker det är bra att ha draghjälp första gångerna på unghästar. Hon travade över bommar hoppade två räcken på 50 cm!

 

 

Vi var färdiga med träningen på eftermiddagen och det var bara hem och vända! Lasta ur och lasta in nya hästar och åka på pay n jump på Rocklunda.

 

Det var en riktigt bra pay n jump med bra bana, tittiga hinder. Mycket folk och korvgrillningen igång så det var riktig tävlingskänsla! Perfekt för mina unghästar!

 

Hade med sju hästar. CELVIN och CASH FLOW som hoppade 90 cm. Båda felfritt! De skötte sig så bra på framridningen också, skönt!

 

Johanna hoppade LORD LOOP i 80 cm. det var hans första "tävling" och det gick jättebra! Felfritt runt banan och inga stopp. Bra jobbat!

 

I 110 höjden hoppade jag LADY LOVE, EDWONDO och ALICANTE. Alla felfria och med bra hoppning. EROZ hade ett pet men hoppade bra.

 

Det var en bra dag på jobbet och nu ser vi fram mot utomhussäsongen som börjar i helgen! Tävling lördag-söndag på Rocklunda i Västerås. Vanliga klasser och Agriaallsvenskans laghoppning.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25910 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 85164 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 99054 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 99993 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv