Therese - Horzenet.se
SEP
14

Horzenet.se

I måndags var Angelica från Horzenet här och hälsade på mig. Hon har gjort en video som finns att se på hennes hemsida horzenet.se och det är min berättelse om Lagana och Cahlua.


Från Angelicas blogg:Therese Nyman som driver ett utbildnings och tävlingsstall utanför Strömsholm berättar om förlusten av båda sina svårklasshästar och vägen tillbaka.


I måndags var jag och hälsade på Therese Nyman och gjorde ett reportage om det fruktansvärda som hände hennes häst Cahlua.


Det var ett ganska omtumlande möte för jag vet precis vad ”Tette” går igenom då jag i våras miste mitt älskade sto My Way som hade 2 månader kvar till fölning, hon bara föll ihop i hagen och dog. Antagligen brast en stor åder och hon avled väldigt fort men tänker fortfarande på henne varje dag. Och när Tette började berätta om vad som hade hänt kände jag tårarna komma och jag fick kämpa för att inte börja gråta.

Det vi ville med denna berättelse är att man ska vara glada åt sina hästar, behandla dom med kärlek och respekt så som dom behandlar oss. Hästarna ger oss allt, dom går med på alla tokigheter vi hittar på och tycker att det är ganska roligt.

Har man en dålig dag tänk hur fort en olycka kan komma och att boxen kanske står tom nästa dag.

Vi älskar ju hästar så varför inte ge en extra klapp innan ni går hem <3

Är så impad av Therese som har kämpat i alla år utan ridhus och ridbana, hon rider ut och på ängarna runt om kring deras gård året runt. Och att ta sig och flera hästar till svår klass är envishet och viljestyrka och hon förtjänar verkligen sitt ridhus och snart ser vi Tette ute på tävlingsbanorna igen.

Denna video är till alla som på ett eller annat sätt förlorat någon.

Lev i nuet och ta vara på dagarna ni har tillsammans.http://horzenet.com/videoblogg/therese-nyman-berattar-om-olyckan-och-vagen-tillbaka

Klicka på länken för att komma till videon.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27572 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43266 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69178 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71664 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv