Therese - I Västervik!
AUG
11

I Västervik!

Nu är vi i Västervik för att tävla hela helgen! Känns jättekul att vara här, det är många år sedan jag sist tävlade här. De har gjort om tävlingsbanan så det är fibersand, stor fram ridning/fram hoppning. Vi står i tältstallarna och har när till hästarna då lastbilen står precis utanför. Hästarna som åkt med hit är de som jag kallar min "fyrklöver", LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY!

Vägen hit är fin, böljande landskap med sjöar. Björn och jag lyssnade på P3 dokumentär och det är lite avkoppling att sitta i lastbilen och susa fram. 

Första starten för idag har jag gjort, CASH FLOW hoppade felfritt i 120 klassen och ligger nu på placering. Hon var så pigg, glad och lite galen när jag satt upp! Då vet man att CASH mår bra! Tänk så mycket man kan tycka om den lilla hästen!
LILL-LADY ska hoppa samma klass i avd B och de andra två hoppar 130. 

Innan start idag!

Efter start, beta gräs!

Nu ska vi äta lunch i lastbilen, jag har chockat hela gänget och lagat mat som vi har med oss, plötsligt händer det!!!!


Läst 13432 ggr

Fler inlägg

DEC
10

Kvällshoppning!


Det var inte vår kväll igår, hoppade 140 klassen med LORD och LOVELY. Ett nedslag med honom och två med henne. Inga dåliga rundor men idag ska jag rida bättre, spänna bågen lite till mot igår. Måste tillägga att det känns väldigt roligt att ha två så fina hästar som nu hoppar 140 klass, som jag har fött upp själv! 
Vi kom hem sent, var uppe och fodrade för ett tag sedan, så det blev en studs hemma innan vi strax rullar tillbaka för årets sista tävlingsdag.
Det har kommit lite, lite snö nu på morgonen, hundarna tyckte att det var kul så de sprang runt i snöflingorna på väg till stallet!

Nu ska jag äta lite frukost sen åker vi!

Två fina bilder från igår, fotade av Bo Bennergård!

LOVELY LADY SB.

LORD LOOP SB!


Läst 1631 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
09

Lördagen den nionde december!

Hej på er! Nu ska jag strax svira om till tävlingskläder och lasta hästarna, tävling i Södertälje nu på eftermiddagen/kvällen. Det är LORD och LOVELY som ska tävla. Årets sista tävling. Det känns lite tråkigt och samtidigt skönt. Så nu kör vi på fullt fokus in i mål på årets tävlingssäsong!
  

LOVELY i Södertälje förra året! Foto: Bo Bennergård

Förra veckan och helgen så var vi på Friends och jobbade på tävlingarna. Det var roligt! Att träffa alla kompisar som man nu jobbat tillsammans med i flera år. Vi gör det mesta inne på arenan nu, bygger dressyrbana, blommor, hinder, kör bilar och prisutdelningsmaterial! 
  

En del av vår lilla grupp! Lella längst till vänster har varit med sedan showen startade, 25 år sedan! 
  

Häftig känsla att sitta inne på arenan och höra publikens jubel när Peder tog emot vinstbilen! Mycket folk!
  
Avslutar med några bilder från 2012 då jag var med och tävlade. CAHLUA och jag vann vår final i Stockholm Trophy! På Instagram kan man se lite bilder från tidigare tävlingar under #minnesihs25
  

Fina bilder, härligt minne! Tack Bo Bennergård för de fina bilderna!


Läst 2604 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
28

Återblick och älskade MIRA!

Tisdag idag och jag tänkte ta er med på en återblick en månad tillbaka i tiden! Då hamnar vi i slutet av oktober och veckan efter att jag var i Gävle och tävlade. Hästarna hade en lite lugnare vecka och sedan var det helg och då var det ponnytävling. Min ponny STEFFE och Jaquline debuterade LB med fyra fel, jätteduktiga!
  

STEFFE från debuten i LB! Foto: Jenny Johansson
  
Sen närmade sig höstlovet och det innebar full fart med bland annat ponnyläger. Det var ett gäng tjejer här som red, tränade, sov över, hade tacokväll och annat roligt! Veckan slutade med tävling för min del på Hamre.
CASH FLOW som var sexa i en 110 klass och LOVELY var placerad i 135 klassen sista dagen.
  

LORD hoppade 1,40-klassen. 
  
Måndagen efter Hamre så trodde jag att det skulle bli en lugn och avkopplande dag efter en intensiv höstlovsvecka och tävlingshelg. Så blev det inte. Vår älskade hund MIRA blev dålig på natten och det blev bara värre så vi fick åka till veterinären med henne. Hon hade fått akut livmoderinflamation som tyvärr kan drabba äldre tikar. MIRA var tolv år. Prognosen var inte bra, allt gick så fort, från en frisk hund som aldrig varit sjuk i sitt liv, till jättedålig och till sist fick somna in efter bara några timmar. Det var fruktansvärt. En chock för Björn och mig. Det är jättejobbigt att skriva om det nu, tårarna kommer och saknade är enorm. Vi lever så nära våra djur och älskar dem så mycket, så när de lämnar oss så blir det ett stort tomrum i hjärtatsmiley
  

Den veckan var tung och jobbig. Nästan så jag inte vill åka och tävla den helgen som kom efter. Nu åkte vi iväg och det var skönt på sitt sätt, men tomt i lastbilen utan MIRA. Hon åkte alltid fram i hytten med oss. Tänk så mycket minnen man har med hundarna. Hundarna är nästan alltid med oss när vi är iväg på tävling.
  

  
Tävlingen vi var på var Grevagården, och tre hästar tog Björn och jag med, LORD, LOVELY och LILL-LADY. Det blev en bra tävling för alla tre hästarna. LILL-LADY var med för att samla rutin och gjorde två starter i 120 klass. Det var första gången hon hoppade 120 inomhus. Det blev inte felfritt men bra rutin och vi var väldigt nöjda med henne.
 

LILL-LADY!
  

Björn putsar träns!
  
LORD hoppade felfritt med placering i 130 klassen första dagen. Hoppade sedan 135 och avslutade med 145 Grand prix klassen med två nedslag. Kändes bra, han börjar bli stabil på den höjden. 
LOVELY hade ett ner första dagen i 130. Hoppade sedan 140 på lördagen, hennes inomhusdebut i 140. Satte en jättefin felfri runda och blev placerad!!! Så kul!!! 
Hon avslutade sedan helgen med en felfri snabb 135 runda och kom tvåa!!!!
  

  
Veckan därpå var som en "vanlig vecka" med ridning och träning:


Jag har rakat hästar så handleden nästan sa upp sig!

Vi saltade ridhuset i slutet av den veckan, behövs för att inte underlaget ska frysa i vinter:

  
Ponnytävling i Heby den helgen och STEFFE gjorde sin sista tävling för året, och åkte hem med en rosett!


STEFFE!
  
Hästarna har tränats med varierad träning som vanligt, grusvägarna var toppenbra några dagar mellan kylfronterna, sen såklart skogen har vi ridit i.

  
Den här helgen som var nu tävlade jag på Strömsholm och det gick fint! CASH FLOW hoppade felfritt i båda sina starter, var tvåa i den första och även placerad i den andra, fina lilla häst! 

LILL-LADY var felfri på hinder i 110 klassen, i 120 klasserna hade vi fyra och åtta fel. 
LORD och LOVELY hoppade 130 och 140 på lördagen, lite stolpe ut dag för dem, annars bra rundor. Söndag så hoppade LORD Grand Prix 145 klassen med ett nedslag, en riktigt bra runda så det var synd att inte nollan satt, det kändes ju som en felfri rundasmiley 
  

LORD, 145 klassen. Foto: Michael Sundin

LOVELY avslutade ännu en gång felfritt i 135 klassen och kom trea!!! 

Ärevarv. Foto: Michael Sundin


Läst 20895 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Kvällshoppning!

Therese

En helt ljuvlig grundkurs

Kajsa Boström

Gästblogg: "Våra tävlingskamrater hästarna"

Gästbloggen

Till Husbloggarna