Therese
FEB
07
2010

Bra årsdebut för LAGANA

 

LAGANA var superfin idag!!!! Åh vilken härlig runda vi gjorde! Felfritt och ganska snabbt, blev en tredjeplats av ca 60 starter! Red inte medvetet fort utan det gäller bara att lägga upp ett tempo som man kan hålla så det inte blir "av och på", och så svängde jag lite på två ställen och galopperae på till sista hindret som stod på lång galoppsträcka, mest för att testa och det gick smidigt! Fina häst, kändes hur fin som helst!

Ringrostigheten var som bortblåst, kändes som vi hoppat bana varje helg!


Läst 22605 ggr Kommentarer Kommentera

Underbara LAGANA, hon hoppade så bra idag!!!!smiley

Det var lilla rundans final 140 klass med en grundomgång som bestod av 10 hinder med vanlig kombination och trekombination. Omhoppning efteråt för de felfria. LAGANA och jag var felfria, perfekt runda tycker jag att det var! I omhoppningen gick det snabbt! Jag har aldrig ridit så snabbt i 140 klass med henne, men kände att det var dags nu. Gick kalasfint! Hon blev inte het av att jag red på, höll sig lugn. Ett nedslag fick vi, jag tar på mig det för jag vände upp lite tight på näst sista hindret. Hade vi varit nolla hade tiden räckt till andra plats, nu blev vi femma. Jag är riktigt nöjd, för hon hoppar så bra nu!!!

Idag var hon mycket lugnare. Jag red henne en sväng hemma på fm innan vi åkte till tävlingen. Red ut och galopperade och travade lite på vägen. Perfekt underlag där nu med lagom snö. Jag måste rida LAGANA en sväng på fm när hon tävlar en helg för hon samlar på sig så mycket energi annars! Så nu var hon perfekt inne på banan.

Härligt med prisutdelning!

Roland Thunholm var där och tog bilder. Nu måste jag köpa den här från finalen idag!


Läst 24493 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 22759 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.