Therese

Vi har löshoppat treåringarna imorse på Rocklunda. EROZ är helt klart Rolands favourite. Han hoppar riktigt bra och sista språnget på oxern som var ganska hög och parallell var klockrent! "Nu förstår ni varför det där är min favourite"!!! ropar Roland, och ja vi andra håller med, bara uppsynen av EROZ "in action" gör en glad för resten av dagen! Hans utstrålning är grym! Ska tillägga att de andra är också jätteduktigasmiley

Resten av dagen ska jag bara rida här hemma. Är själv nu på fm, Issa har åkt med MAX och hans ägare till solvalla och veterinärkliniken för att undersöka om han behöver opereras för strup-pipning. Hans låter väldigt ansträngd i andningen då han rids. De andra tjejerna kommer på em.

Igår tränade jag GILDA för Anita. Det gick jättebra. Hoppade serier och studs. Måste tänka på att inte krympa ihop hennes galopp, lätt gjort, och verkligen landa i stigbyglarna i landningen. GILDA har sådan krafft när hon hoppar så det gäller att hänga med! Anita hade inte sett GILDA på några veckor och tycker hon har utvecklats mycket, blivit fin i kroppen. MIMOOSA red jag igenom ordentligt på marken så vi hoppade inte så mycket med henne, det får bli på lördag istället.

På morgonen var vi även in till ridhuset och hoppade fyraåringen CARLINA. De andra två fyraåringarna hoppade i måndags och vi var så glada att de hoppade mur och grindar utan problem! Ännu gladare var vi igår då CARLINA gjorde det ännu bättre än kompisarna! Det är faktiskt kul att ha tre fyraåringar som jag fött upp ridit in och nu håller på att hoppa in. De följer varandra i utvecklingen och ena veckan är LOOKINA bäst, nästa vecka är det CARLINA osv.

Nej nu ska jag äta lunch och fortsätta ridasmiley

www.stallbacktorp.se


Läst 21060 ggr Kommentarer Kommentera

Ingen mjuk igång sättning på veckan, nej då, full fart! Vi har ridit tio hästar här hemma. Gissa om hästarna har vårkänslor!!! Det var ju ganska varmt idag och grusvägarna är mjukare än smält smör i solensmiley Galnast av alla idag, det var RETZINA! Tror hon bockade, hoppade och studsade runt hela mormors rundan i ren glädje! LADY LOVE är nu inriden och rids med på mormors rundan! Så kul när de små hästarna man fött upp växer upp och blir stora! På em/kvällen åkte vi med sex hästar till ridhuset och hoppade. Måste erkänna att det var ganska skönt att rida runt där inne och höra regnet smattra på taket! Fyraåringarna LOOPEZ och LOOKINA var med idag och de är så duktiga! Hoppar grindar och mur utan problem. Johanna och Matilda är också duktiga som styr runt dem.

Imorgon blir det ridhuset igen med fyra hästar och träning för ANITA!


Läst 20939 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2010

Den här helgen har jag ingen tävling. Då hinner vi fixa med sånt som inte hinns med annars tex städa mitt hus...kan ju lugnt säga att tävla är roligare än att städa! Ska även fixa med papper och fakturor osv. Det är inte bara rida på fina hästar när man driver eget företag.

Igår så red vi de flesta hästar. Konditionsgalopperade LAGANA, GILDA, SAMBA och MIMOOSA. Lilla LADY var med ut på "riktig" ridtur med CERIA och GINA. Dressyr för CAHLUA, LUTRICIA, ACINDO, AMOORINA, några hästar på skogstur och så jobbade jag med en ny inridningshäst som kommit hit.

Måste lägga in en bild på mitt äldsta träns, ni kan aldrig gissa hur länge det hängt med!

Tränset är kompett/original och mamma köpte det 1985 till sin första häst INKA!!!!! (INKA är mormor til ACINDO SB och CARLINA) Välvårdat träns av bra kvalite inköpt på sadelmakeriet. Undrar vad det skulle uppbringa för värde på ANTIKRUNDAN???!!!


Läst 22752 ggr Kommentarer Kommentera

Det har varit en bra vecka den härsmileyalla hästarna har gått bra, vi tjejer har kul tillsammans och det gör allt enklare när man har mycket att göra. Jessica har nu haft sin tre veckors praktik, tiden går alltid alldeles för fort när man har kul! Vi kommer sakna dig Jessica, och du vet att du får komma hit så mycket du villsmiley

Måndagen bjöd på strålande solsken och det var härligt att rida! Då gör det inte så mycket att vi inte har något ridhus. Idag har grusvägarna tittat fram och det är mjukt att rida. Vi har haft tur denna vinter med snö, en mycket kort period med is och så nu perfekta grusvägar att jobba hästarna på! Det blir mycket öppna, sluta, skänkelvikning, tempoväxlingar,rakriktningn, bara man använder fantasin kan man göra hur mycket markarbete som helst på en grusvägsmiley

I tisdags var det inte så roligt väder, regn, snöblask och grått ute...då försvann motivationen för en dag...men den dök upp på onsdagen igen!

CERIA var jag med till Strömsholm och löshoppade i onsdags em. Hon var duktig. Nyttigt att åka till flera ridhus och löshoppa, då blir det inte så stor grej när de ska gå treårstestet i maj. Idag löshoppade EROZ och RETZINA, som båda var jätteduktiga! EROZ måste vara den häst som har stört självförtroende av alla i stallet just nu! Han galopperar runt och hoppar som han inte gjort annat i sitt liv! Med hans storlek och attityd så kallar jag honom "Arnold Schwarzenegger"!!! Ni skulle förstå vad jag menar om ni såg honom "in action"!!!RETZINAS ägare var och hälsade på så de fick se henne löshoppa och även riden. Kul när hästägarna kommer och hälsar på tycker jag!

Idag var vi till ridhuset och hoppade mina tre fyraåringar igen, och jag säger bara WOW!!! Vilka duktiga hästar! Vi hoppade lite "tittiga" hinder idag, och det gick jättebra! Bäst var LOOKINA som även hoppade mur och en större grind. Gissa om jag blir stolt över mina små hästar!

CARLINA och jag

LOOPEZ och Johanna

Vi har även konditionsgalopperat en del denna vecka. Underlaget längre upp för våran väg är perfekt, lagom mycket snö kvar. Det är nyttigt att träna konditionen längs en kuperad väg så som vi gör, det ger mer än att galoppera flera vara runt i ett ridhus.

Jag galopperar först på LUTRICIA, sedan kommer ACINDO/Jessica, CAHLUA/Johanna och AMOORINA/Issa, härligt är bara förnamnet!


Läst 22032 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 21143 ggr Kommentarer Kommentera

Femteplatsen var den som Västerås RS prenumererade på den här laghoppningshelgen! Elitlaget femma igår och div 1 femma idag...I div 1 var det femton lag med, så en femte plats är helt ok. I laget red Jennie Juhlin, Carolina Damm, Ida Aldernäs och jag.

I förklassen var jag felfri med både SAMBALOLEC och LUTRICIA MC NEAL. Det var svårt att välja häst till laget då båda kändes fina. Men så tänkter jag att Samba är snabbast om det blir omhoppning. Skojade och sa att nu river väl Samba i laget och så vinner väl Lutricia 120 klassen efter, och nästan så blev det...Samba rev och Lutricia var dubbelnolla och kom tvåa!!! Kan tillägga att jag tappade stigbygeln efter hinder nr sex i grundomgången på Lutricia och jag fick inte tag på den, så jag hoppade hela banan och omhoppning med bara en stigbygel!!! Tur att man har bra balans!!!smiley

Red även 120 klassen på ACINDO SB och GINA. ACINDO fick gå avd A för första gången. Hade fyra fel men det räckte till den sista placeringen så hon fick en rosett!!! GINA gick avd B, hoppade fantastiskt fint och var felfri! Jättekul!

Issa och Towe vid lastbilen i snöstormen!

Dagen var lite jobbig eftersom det kom sådant snöoväder. Allt blir blött och snön packade på i hovarna så vi fick knacka bort det innan jag skulle sitta upp. Men med fem pris på sex starter går hemresan lättare till och med i snöstormen! Dick körde lugnt och sakta hemåt.

När vi var halv vägs mellan Enköping och Västerås, efter sagån mötte vi flera bilar som blinkade åt oss. Först trodde Dick att han glömt lyset på men så var det inte. När vi kom en bit efter Irstakorsningen såg vi att det var stopp på motorvägen. Det var en långtradare med släp som blockerade vägen! Släpet hade vält och låg i diket, själva lastbilen stod snett över motorvägen...vi var fjärde bil som kom fram efter att det hänt. Det var ett mellanrum från mitträcket till lastbilen så personbilarna kom förbi, så vi sa att vi provar om det går för det är inte så kul att bli ståendes i flera timmar med hästarna på bilen om de måste bärga släpet först. Tur att det går att vika in backspeglar, annars hade vi inte kommit förbi! Långtradachaffisen hade vikt in sin och jag fick inte in våran, så "chaffisen" fick hjälpa mig att trycka in vår spegel. Ca fem cm hade vi tillgodo på min sida och Dick hade nog bara tre cm på sin sida till mitträcket, han fick hänga ut med huvet och kolla räcket samtidigt som han smög förbi, och det gick! Sedan fortsatte vi hem i ca 50 km/h. Kan tillägga att jag frågade långtradarchaffisen om allt var ok med honom, och det var det!

Det händer mycket när vi är ute på vägarna och åker. Igår tex så blev vi omkörda på strängnäsvägen på väg hem från tävlingen. Den vägen har massor av kameror och växlar ofta mellan 70 km/h och 90 km/h. Det är mycket krön, backar, kurvor, korsningar osv, ingen rolig väg. Björn höll kanske 85km/h med lastbilen där det var 90, och så kom det en skåpbil och blåste förbi i hög hastighet. När han kom in i högerfilen igen blixtrade det till, han åkte fast på bild!!! Längre fram på den vägen är det en lång bro, som har broöppning för båtar. Det var broöppning när vi kom fram, gissa vem som stod först i kön framför oss när vi kom fram??? Jo, bilen som körde om oss och blev fotad!!! smileyskadeglädje, nej inte alls va?!!!!! Så jag säger bara, ta det lugnt i trafiken så kommer vi alla fram dit vi ska, lönar sig inte att köra fort alla gånger!!!


Läst 21928 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var det första om gången av elitseriens laghoppning. Jag red i laget för Västerås med LAGANA. Det gick bra med vi hade verkligen stople ut med lagresultatet!

I laget red Rebecca Pannula på Littlefoot 5, Jennie Juhlin-Madonna, jag -Lagana och Anita Sande-Rock n Roll.

Rebecca och jag var felfria, Jennie och Anita hade en rivning var, de hade lika väl kunnat vara felfria så nära var det! Så vi slutade på fyra fel och en femte plats. Det är ok inför fortsättningen och finalhelgen sista helgen i april. Då hoppar vi lördag och söndag utomhus på Hamre. Alla var verkligen duktiga och Västerås har många bra ryttare som kan vara med i laget så det känns kul!

Lagana i laghoppningen, foto Bo Bennergård

LAGANA var även felfri i förklassen som var 130, så det blev en rosett där till samlingen. Jenni Juhlin red även sin unghäst Easy Q i 120 klassen efteråt och var dubbelnolla och kom trea-GRATTIS!!! Imorgon ska vi till Enköping och rida div 1 laghoppning.

Idag åkte vi i Rebecca Janssons lastbil, Björn körde. Alltid trevligt när man kan hjälpas åt och ha kul på tävlingar!

Rebecca hade ingen som kunde köra hennes lastbilen så vi åkte till Skästa imorse och lastade om Lagana och Lutricia från vår bil och trailer till hennes lastbil så åkte vi vidare därifrån, Rebecca hade sina tre hästar med.


Läst 23577 ggr Kommentarer Kommentera

Titta här, LADY LOVE på sin första lilla ridtur!!! Förra veckan på måndagen hängde vi på henne för första gången, idag rider Johanna lös på henne efter mig och CAHLUA!!! Duktiga LADY!!!

Vi har ridit ut på treåringarna idag också, de är så duktiga! Jag red RETZINA som har blivit riktigt duktig. Fattar galopp när man gör galoppskänkeln och lyssnar fint på bromsen också!

Imorse red jag markarbete för Anita med ACINDO och LAGANA. Fick mycket bra hjälp med ACINDO. Igår hopptränade jag LAGANA och LUTRICIA för Anita, gick bra! Gillar verkligen hennes serier som hon bygger upp, de är så nyttiga.

 

De andra hästarna har också hoppat och vi hade även en kund som provade SAMBALOLEC igår. Det gick jättebra så vi får se vad de bestämmer sig för.

Imorgon är det tävling i Södertälje och första omgången av ridsportallsvenskans elithoppning! Håll tummarna för VRS!!!


Läst 22502 ggr Kommentarer Kommentera

Vädret gör allt så mycket enklare och roligaresmiley just nu känns det som att jag har världens bästa jobb när jag sitter och rider hästarna i strålande sol hela dagarna! Alla hästar är så glada och känns fina att rida. Vi har både ridit i skogen, mormors rundan, galopptränat, trimmat dressyr och hoppat i ridhuset så här långt denna vecka. Imorgon bitti ska jag träna för Anita, det ska bli jättekul!

Inridningen av min treåring LADY LOVE går bra. Hon var spänd i början när vi hängde på henne och lite bråkig i longeringen. Men nu efter 1,5 vecka går det jättebra. Longeringen går toppen och Johanna satt på henne igår för första gången och det blev både lite trav och galopp i longerlinan!!!

LADY LOVE longeras

Johanna sitter på LADY för första gången!

Jag är allt lite stolt över min lilla LADY! Johanna och jag tycker det är kul att rida in unghästar, vi har blivit ett riktigt team på den biten!

Igår var vi till ridhuset med mina fyraåringer och hoppade. Första gången sedan vilan på två månader de fick strax efter jul. På bilden har vi Johanna med LOOPEZ, vår duktiga praktikant Jessica och så jag med CARLINA. Den tredje fyraåringen LOOKINA var med till ridhuset idag. Alla tre är jätteduktiga. Det märks att de fyra gångerna innan jul som vi "hoppade" dem, eller snarare vande dem med bommar och stöd har gjort mycket. Nu var det bara att ta vid där vi slutade och de hoppar så glatt över små hinder och lätta serier.

Idag åkte även en av försäljningshästarna till nytt hem. Jag önskar nya ägarna lycka till med BAMSE!!!


Läst 22710 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen i söndags gick jättebra!!! Men vilken lång dag det blev...vi åkte hemifrån kl 05:15 och kom hem 20:30!!! Gissa om jag var trött igår?

Det var Björn, Johanna, Towe och jag som åkte till Botkyrka med LUTRICIA, GINA, GILDA, CAHLUA, AMOORINA och ACINDO.

Först red jag 115 klassen med GILDA, som hade en rivning. CAHLUA gick avd A för första gången och var felfri och placerad! Svängde lite snäva svängar och det fungerade bra! GINA och AMOORINA gick avd B. AMOORINA kändes lite ringrostig och hade två rivningar. GINA var fin, felfri på hinder. Jag gjorde en volt på en böjd linje då jag tyckte jag hamnade i ett mellan läge på distansen. När man tävlar unghästar så ska man inte bara tänka tävling alla gånger, utan även utbildning. I detta läge var det bättre att göra en volt för att få en bättre anridning på kombinationen.

GINA

I 120 klassen var det A:O i avd A, dvs tidshoppning. Både CAHLUA och GILDA var felfria!!! Jätteduktiga! Jag svängde på alla ställen man kunde med CAHLUA men red inte fort på någon av dem då de är för orutinerade för det så vi hamnade utanför placering.

AMOORINA var mycket bättre i andra rundan på 120 höjd, rev hinder nr två, hoppade bra för övrigt. Jag kom även in i ridningen på henne i andra rundan då jag måste rida henne lite annorlunda mot de andra hästarna. Ha lite mer tryck och mer kontakt med bettet. GINA hde också en rivning, på hinder nr två. Den hästen är bra rolig, snacka om humör!!! När hon landar efter tvåan som hon rev så lägger hon av världens bakutspark bara för att hon blev så arg på sig själv för att hon rev! Kan säga att jag kom av mig i ridningen till trean som kom direkt efter på sex galoppsprång, minst två av dem avverkade GINA på endast frambenen! Så det blev en avsaktning och ny galopp och så fortsatte vi resten av banan klockrent, med mina mungipor upp till öronen, jag blev så full i skratt!!! ACINDO hoppade felfritt, vilken stjärna! Dessutom gjorde vi en "Jens Fredricsson/Lunatic" (ni som såg omhoppningen från WC-hoppningen i scandinavium vet vad jag menar) dvs JAG fick lite hjärnsläpp och missade i ridningen på en distans med tre galoppsprång och klämde in fyra till en oxer...men ACINDO fixade det!

ACINDO min stjärna!

I 130 klassen började de med unghästarna och ACINDO var först ut och var FELFRI IGEN!!!!! Ska avslöja att jag löste deltagarbeviset till Breeders kvällen innan och skrev ut. Lämnade in före start som man måste göra. För att kvala måste man göra en felfri 120 och två felfria 130 på åtta försök. Man lämnar in pappret innan start så domaren fyller i rutan vad resultatet än blir. Så nu har vi två nollor i protokollet!!!! En felfri 130 på sex försök måste vi fixa så kommer vi förhoppningsvis till Flyinge i höst!

LUTRICIA hoppade bara 130 klassen. I avd A var det en grundomgång och omhoppning efteråt för de felfria. Vi grejade nollan och fick hoppa om. Jag la gasen i botten och var felfri igen och vi slutade på fjärde plats. LUTRICIA var superfin!!!

Det jag är mest stolt över är att vårat gäng fick så mycket beröm för våra fina hästar, min ridning och Towe, Johanna och Björn som skötte allt runt omkring! Jag stod på läktaren i ridhuset och tittade på omhoppningen efter min ritt och då kommer det fram en dam till mig och säger: "Vad duktig du är och vilka fina hästar du har, vart kommer du ifrån? Jättemånga har suttit på läktaren och i cafeterian idag och pratat om dig för de tycker du rider så bra och har så många fina hästar!" Gissa om jag blev glad att få höra det från någon jag dessutom inte känner!

När vi sedan hade lastat hästarna och var klara för dagen kommer veterinären förbi i sin bil och stannar till och vevar ner rutan och säger: "vad duktiga ni har varit idag, så fina hästar har ni och bra ridet måste jag säga! och vilka duktiga tjejer du har med dig som fixar med hästarna, vilket gäng ni är!"

VI ÄR JÄTTESTOLTA OCH JÄTTEGLADA!!!smiley bra väder med strålande sol var det också så det gjorde dagen ännu bättre!!!


Läst 23487 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.