Therese

Läst 14755 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 15581 ggr Kommentarer Kommentera

Kom hem från Gävle med pris i 150 klassen, då kan jag inte vara annat än nöjd! LAGANA hoppade strålande hela helgensmiley underbara häst!

Vi åkte till tävlingen på torsdag morgonen och Marianne körde oss dit. Vem är Marianne??? En för er bloggläsare ny bekantskap, men till oss i familjen en mycket god vän sedan många år tillbaks! En av mammas bästa kompisar. Marianne har fixat med maten och grejat i lastbilen, Towe och Matilda har fixat med hästarna så jag har haft ren semester i helgen känns det som! Jag har ju "bara" riditsmiley

Marianne dukade upp kaffebordet i solen utanför lastbilen!

Hästarna har gått både bra och lite mindre bra. SAMBALOLEC gick 120 på torsdagen och hade två nedslag, kanske att jag red lite för fort? På fredagen startade jag 130 på henne. Hon hoppade jättefint på framhoppningen, det gjorde hon hela helgen, för att sedan hoppa lite sämre inne på banan. Det var många hästar som gjorde det. Var ganska mörkt att komma in efter att ha ridit/hoppat fram ute i strålande sol (om man nu ska hitta en förklaring) Det var en svår 130 och SAMBA hoppade inte alls bra så jag utgick efter femte hindret...

SAMBA fick sedan hoppa 120 på lördagen och var då dubbelnolla och kom på plats nio av 108 starter, det kändes riktigt skönt att avsluta helgen med en bra runda som dessutom gav en rosett!

GINA hoppade tre 120 klasser och hade fyra fel i alla. Ett bra resultatsmiley Överhoppar sig lite så därför ville jag inte starta 130 denna helg på henne.

ACINDO var jättejobbig på framridningen/framhoppningen de första dagarna. Det är en ganska stor paddock där de får plats med två koppelräck och två oxrar, så det är ganska många som rider där samtidigt. Många hästar var ju glada att få hoppa ute så det var mycket bock och spark bak ut, det skrämmer ACINDO, som började kasta sig åt alla håll för alla hästar vi mötte...Skitjobbigt!!!! Så det blev en liten kamp mellan oss två för så får hon bara inte göra. På torsdagen gick hon 120 och hade ett nedslag, sista hindret, blev pris iaf! Fredagens 130 var som sagt svår men jag tyckte hon fixade banan riktigt bra men tyvärr fyra nedslag. Så mycket river hon aldrig med förklaringen var nog mjölksyra som kom inne på banan eftersom hon var så jobbig och superspänd ute på uppvärmningen. Lördagens 130 hoppade hon bra, två nedslag. Avslutade med en felfri 120 på söndagen och pris! Då hade hon lugnat sig och var inte alls lika jobbig att värma upp och då hoppade hon strålade inne på banan.

Helgens drottning var så klart LAGANA med tre pris på tre starter! Började med dubbelnolla i 130. Hoppade sedan 140 klassen som var en bedömning a:1a, dvs omhoppning efteråt. Vi var felfria i grundomgången som var en ganska klurig bana med elva hinder. Vi var tolv nollor på 64 starter. I omhoppningen hade vi ett nedslag, jag vände upp lite snävt på ett hinder, men friskt vågat hälften vunnet, pris blev det iafsmiley

På lördagen hoppade vi 150 klassen som var en a:0, dvs tidshoppning. Ganska svår bana med stora oxrar. Elva hinder med tretton språng. En distans med räcke, tre galoppsprång till oxer och en kombination med trippelbarr in, ett galoppsprång räcke ut, mastigt så det förslog. Vi hade två nedslag, men har lika väl kunnat vara felfria, HON HOPPADE SÅ BRA!!!!!! Och pris blev det, vi kom sexa!!!!! En felfri blev det, Janicke West på CAREFUL. Två hade fyra fel. Vi var tre med åtta fel och så var det tolv fel och mer, några uteslutna, så det var svårt.

Det var härlig stämning på lördagskvällen när 150 klassen började kl 21:05. Fulla läktare, mycket folk! Innan 150 klassen så hade norrlandsgruppen haft sin andra omg i elitallsvenskan laghoppning. Trevliga tävlingar var det med mycket starter och vädret var soligt och fint.


Läst 17048 ggr Kommentarer Kommentera

Imorgon bitti bär det av till Gävle och tävling i fyra dagar. Det är säsongens sista inomhustävling och jag tar med mig fyra hästar dit. Ska bli jättekul. Towe, Matilda och Marianne är med mig dit, jag tror vi kommer ha riktigt roligtsmiley

Idag har jag trimmat dressyr på LAGANA så hon förhoppningsvis är lydig och fin hela helgen. Rider mycket tempoväxlingar och varierar en del mellan trav och galopp för att hon ska acceptera förhållningarna. LAGANA blir lätt lite het så det är en bra övning. ACINDO, GINA och SAMBA har varit ute på skrittur och laddat batterierna, de tävlar redan imorgon, LAGANA först på fredag.

Ridit några hästar till och så har vi fixat allt inför tävlingen, packat, handlat mat, tankat lastbilen osv.

Hoppas nu att mitt mobila bradband fungerar i Gävle, det var lite si och så med det när jag var på meeting sist, vore tråkigt att inte kunna blogga under helgen. Håll tummarna för att allt går bra!


Läst 15241 ggr Kommentarer Kommentera

Så underbart!!!! Äntligen kan vi hoppträna utomhus hos Anita. Solen visade sig hela dagen och energin bara fylls på hos oss alla tror jag! Tränade LAGANA, ACINDO, GINA och SAMBALOLEC för Anita idag. De hästarna ska jag tävla i Gävle i helgen. Alla fyra var superfina! Känns kulsmiley

Anita och jag var nöjda med hästarna!

Har ridit de andra hästarna här hemma. Issa har tvättat lastbilen, behövligt efter vintern. Nu är den ren och fin!

Den nya inridningshästen har Johanna ridit ut på idag tillsammans med Lutricia och mig och både travat och galopperat-kul när de är duktiga!


Läst 16877 ggr Kommentarer Kommentera
APR
12
2010

Läst 14957 ggr Kommentarer Kommentera
APR
12
2010

Strålande sol idag och massor av vårtecken har jag sett! Blåsippor, krokusar, citronfjärilar och tussilagonsmiley och så har vi börjat rida på fälten, DET ÄR ÄNTLIGEN VÅR!!!! Det är som att komma ut från en iglo och in i paradiset med nya kraffter! Känns som att jag kan andas ut-överlevde en vinter till utan ridhus och ändå ha alla hästar i full träning och fin form- måste få säga att jag är stolt över det!

LUTRICIA och jag njöt av vädret idag och att snön är borta!

Issa och LADY LOVE på fältet

I helgen var det tävling både lördag och söndag. I lördags tävlade SAMBALOLEC, GINA, GILDA, AMOORINA i Sala. Hästarna gick bra, det var inte de bästa förutsättningarna på framhoppningen-djupt tungt underlag och i ridhuset var det halt på ena kortsidan så många halkade. Tyvärr valde banbyggaren att ställa de flesta hinder där...Lite jobbigt också att deras högtalarsystem hade brakat ihop så det var svårt att höra något över huvud taget.

SAMBALOLEC var felfri och kom femma i 120, gick sedan 130 med en rivning samt att jag gjorde en volt på en distans som jag tyckte blev orytmisk hur man än red. SAMBA har inte gått 130 på ett tag, det kändes jättebra! GINA var superfin i 120 och felfri, hoppar som en smidig katt. Fick debutera 130 och gjorde det jättebra tycker jag. Två riv och så gjorde jag den lilla volten på den tokiga distansen. Hon hoppade superfint på de tre första hinderna så luften gick lite ur henne på fyran och femman som hon rev. Sedan fick hon tillbaka focus och var inte i en bom på resten av banan som betod av 11 hinder med tolv språng. AMOORINA tyckte att ridhuset var fullt av spöken och var jättespänd. Hon gjorde det ändå bra och hoppade väldigt fint i 120 klassen. GILDA var dubbelnolla i 110. I 120 var hon överladdad och för mycket framåt. Jag fick bryta av mitt i banan och göra halt för att hon skulle lugna sig. Hon är inte så rutinerad ännu så det kan bli så ibland.

Issa och Towe i lastbilen på väg hem från söndagens tävling i Uppsala.

Där tävlade jag AMOORINA, LUTRICIA, CAHLUA, MIMOOSA. Jättebra tävling med fint underlag och bra banor.

MIMOOSA har inte tävlat på fem månader. Det finns för lite tävlingar med 1 meter och 110 klasser som hon behöver gå, nu äntligen fanns det en sådan tävling. ÄNTLIGEN tyckte MIMOOSA också, hon var helt galen på framridningen/framhoppningen!!! Hoppade och for runt, om jag skänklade på henne för att gå framåt ställde hon sig rakt upp på bakbenen, snacka om blockerad! Så jag fick sitta av och longera henne en stund så hon fick rasta av sig. Överlevde sedan framhoppningen och inne på banan gick det hur bra som helst-felfri i båda klasserna!

AMOORINA kändes fin men hade några nedslag. Hon har inte tävlat så mycket ännu i år.

CAHLUA är en blivande stjärna! Hon hoppar så bra! Och vi har verkligen funnit varandra! Felfri och placerad i 110, i 120 ett nedslag, och vilken hoppning hon bjuder på. Kul också att Björn som har fött upp CAHLUA var med och tittade. Han har aldrig sett mig rida eller hoppa henne tidigare och blev nu glatt överraskad, han sa att alla hans förhoppningar och förväntningar som han hade då de betäckte LAGANA har uppfyllts med CAHLUA. Roligt att höra!

LUTRICIA hoppade bara 130. Hon var superfin och allt kändes bra, ändå trillade en bom lite enkelt, får skylla på vinddraget...

I fredags kväll var vi och löshoppade EROZ och CERIA. Båda var jätteduktiga. Helene och Katrin som äger ErOZ och AMOORINA var med och tittade. Efter löshoppningen fick Katrin sitta upp på EROZ och rida lite i ridhuset. Hon var så lycklig att få sitta på honom.


Läst 17733 ggr Kommentarer Kommentera
APR
10
2010

Tävling idag, tävling imorgon. Dagen blev lång idag och vi ska åka 6:15 imorgon så jag bloggar mer efter morgondagen! Tävlingen idag gick helt ok, hästarna hoppar fintsmiley

Sov gott alla...


Läst 15575 ggr Kommentarer Kommentera

Två dagar har rusat förbi i expressfart, tänkte försöka återge dem i timmar....

Den här veckan är det påsklov för Towe och Matilda, så de bor här och då fodrar de frukost till hästarna så jag kan få sova lite längresmileyguldstjärna till tjejerna! Var ju och hoppade på Rocklunda sent kvällen innan så några timmars extra sömn är välkommet! Jag började rida kl 9 och trimmade dressyr på CAHLUA, SAMBA, LAGANA, LUTRICIA fram till kl 12. Towe red med på CARLINA och Matilda red LOOKINA tilllsammans med en av mina ritter. De andra hästarna gick i hagen på fm. Vi åt lunch 12-12:30, sedan åkte vi till Rocklunda med MIMOOSA och LOOPEZ. Jag hoppade MIMOOSA. Hon gick jättebra, hoppade bana. Även LOOPEZ hoppade bana och Matilda red henne. Jätteduktiga båda två! Matilda ska få tävla LOOPEZ på hemmatävlingarna i maj (gissa om hon är glad???)

Hem och bytte hästar, åkte till Rocklunda igen till kl 16. Hade då med AMOORINA och ACINDO. Vi bytte lite hästar i hagarna innan vi åkte. Vi tränade även CERIA och RETZINA på "att visas för hand". På treårstestet ska man visa hästen för hand i skritt och trav. Dax att börja träna på det nu så de lär sig att skritta och trava på bästa sätt. Båda två tyckte det var lite konstigt att springa fram och tillbaka på vägen, men det gick riktigt bra!

Väl på Rocklunda red jag bara dressyr på ACINDO-fin! AMOORINA fick hoppa bana och var strålande fin, så det blev bara ett varv på banan och inte så högt heller, hon ska ju tävla i helgen.

Hemma igen och då var Ann-Sofie (ID-kontrollant) i stallet och hade kollat CERIA och fyllt i hennes pass, som nu ska registreras i ASVH. CERIA är född i Holland och för att få gå treårstest måste hon vara reg. i Sverige.

Vi har en ny inridningshäst som vi jobbade med lite och kl 18 sprang den första av oss in i duschen, kl 19 skulle vi vara på Strömsholm för att titta på Flyinges Hingstvisning! Vi kom dit precis i tid! Bra jobbat! Så ska ni komma ihåg att mellan varven är stallet mockat, fodrat, hästarna borstade och grejerna putsade!

Efter hingstvisningen åkte vi (Issa, Johanna, Towe, Matilda och jag) till La torre och åt god mat! Släckte sänglampan kl 23:30...

...och så ringde kl 06:00 idag! Ny dag, ny planering!

Började med att vi åkte till Rocklunda kl 07 med CARLINA och LUTRICIA. Jag hoppade CARLINA, bana och hon var så duktig! Issa longerade LUTRICIA. Nyttigt för den hästen att longeras någon gång i veckan. Kl 8 kom SANTE, en trevlig häst som jag rider åt ägaren ibland.

Ett vårtecken, paddocken på Rocklunda är ridbar! Jag och SANTE

Hemma igen strax efter 9. Towe och jag red mormors rundan på GINA och GILDA. Underbart väder,sol och fågelkvitter. på mormors fält stod det två tranor när vi kom ut ur skogen! Häftiga fåglar, så stora!

Issa släppte ut hästarna när vi red. När vi ridit klart GINA/GILDA så skyndade vi oss att göra klart LAGANA och ACINDO för att åka till Skästa och träning för Pether Markne. Han är nu hemma efter sin tremånaders vistelse i Florida, så nu blir det träning igen! Jag är så glad att jag har två så bra tränare som ANITA och PETHER. De har samma "tänk och upplägg", passar mig som handen i handsken! Kl 12 började träningen och vi hann en sväng förbi Mc Donalds för en snabblunch på vägen dit!

Träningen var jättebra. Som alltid focus på sitsen och handen, noggrann uppvärmning.

Banhoppning var det idag. Lång bana dessutom, jättebra inför utomhus-säsongen som börjar om några veckor.

LAGANA var riktigt "på hugget" idag. Lite väl framåt och ville inte riktig ta stöd på bettet. Här går Pether igenom vad jag ska tänka på. LAGANA hoppade superbra på slutet.

ACINDO var jättefin! Pether gillade henne jättemycket!

Hemåt igen och ta hand om hästarna. Sedan åkte mamma och jag iväg och handlade och passade på att äta, lite "mor-dotter kvalitetstid"!!! Det behövde mamma som varit sjuk i två dagar, tur att jag kan muntra upp henne med hästsnack!

Efter em fodringen vi kl 18 så red jag CAHLUA, Issa red SAMBA och Johanna red LOOKINA. På kvällen, och då menar jag nästan natten (kändes det som iaf!) åkte vi till Strömsholm och löshoppade CERIA och RETZINA. Vi hade tid kl 21 och 21:20...Nyttigt för unghästarna att komma till nya ridhus. Båda två var duktiga! RETZINA är lite försiktig i början, de första varven smyger hon nästan runt, sedan hoppade hon jättefint. Båda två fick hoppa lite högre idag.

Nu är de här två dagarna över, snart börjar en ny, minst lika fullmatad, sedan är det tävling lör-sön! Ni ska veta att jag älskar mitt jobb/liv även om det är långa dagar ibland. Blir aldrig långtråkigt och enformigt iaf!


Läst 18581 ggr Kommentarer Kommentera
APR
09
2010

Det var härligt att rida ute i solen idag! Har trimmat hästar hemma längs grusvägen, fyraåringarna och treåringarna är också ridna. Towe red LADY runt mormors rundan och hon höll sig kvar fast LADY busade och bockade! Jag tittade bakåt och såg bocksprången och tänkte "nu åker Towe" men icke, hon har blivit duktig lilla Towe!

Issa har varit med MAX och hans ägare till Mälarkliniken. Förra veckan var han och undersöktes för strup pipning och det behövdes en operation, så idag blev det av. Han kommer hem imorgon. Det ska vara en ganska okomplicerad operation och om några veckor ska han vara igång igen.

Treåringarna CERIA, EROZ, RETZINA har vi anmält till treårstestet idag. Det närmar sig, examensprovet!

Ikväll var jag in till Rocklunda med GINA och GILDA och hopptränade. Hoppade bana inför helgen. Byggde en ganska svår bana med olika linjer. GILDA var ganska "springig" i början. Avslutade lungt och bra, vilket hopp det finns i den hästen! Mer styrka och rutin så blir det nog bra. GINA var superfin från början till slut! Hoppade lite större hinder på henne. Planen är debut i 130 på lördag! Och så bra som hon hoppade idag så blir det nog så.

Fina GINA!!!


Läst 16874 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.