Therese

Här kommer det lite blandade bilder från tävlingen i Norrköping!


Med sex hästar på tävling i fyra dagar så går det åt en hel del foder och annat. Lastbilen var fullpackad!


Så här glada var Helene och jag efter AMOORINAS felfria rundor!


AMOORINA med "seger-rosett"


Matilda och Samba innan start.


Jag värmer upp Samba


SAMBALOLEC 130 klass


Johanna och Dick hade kul i stallet!


Mina nya fina gummiskor var bra att ha när jag gick banan första dagen. Det hade regnat en del så det var blött.


LAGANA "flyger" över vattengraven


AMOORINA


ACINDO SB 130 klassen


LUTRICIA MC NEAL finalen i stora rundan


GINA och jag hoppar kombination i 130
Läst 27630 ggr Kommentarer Kommentera

Igår körde jag iväg de första unghästarna på bete. Härligt för dem att komma ut och njuta av saftigt gräs och lugna dagar!

På bilden är det EROZ tillsammans med mina fyraåringar innan han åkte på bete. Han kände sig som en kung så han var tvungen att kliva upp på stenen! EROZ går nu tillsammans med Pernillas treåring Hop-Zan. De är på samma ställe som stona, fast i olika hagarsmiley

LADY LOVE SB, LADY LOOP SB och RETZINA Q njuter av gräs!


Läst 21506 ggr Kommentarer Kommentera

Norrköping Torsdagen

Strålande sol hela dagen, kan det bli bättre???!!!smiley Dessutom hoppade AMOORINA felfritt i 120 klassen, jättefin runda. Det var första gången vi lämnade in kvalpappret till Breeders och nolla direkt! ACINDO SB och GINA hade fyra fel var, bra rundor.

Nu sitter vi i "gänget" vid lastbilarna och dricker kaffe. LAGANA och LUTRICIA hoppar 135 senare ikväll.

Vi i "gänget" är Pernilla, Nikkie, Pernillas mamma, Johanna, Matilda, Dick, Helene och jag. Självklart med lastbilarna brevid varandra! Blir grilla ikväll och mer bloggandesmiley

 

Hoppade 135 klassen ikväll på LUTRICIA och LAGANA. Båda hade fyra felsmiley

Nu ska jag sova och ladda för felfria rundor imorgonsmiley

Fredag

Unghästarna har hoppat på morgnen. AMOORINA 120, GINA och ACINDO 130. Alla tre hade ett nedslag. De hoppade alla tre superfint, jag är så nöjd smiley Pernilla och SKYWALKER var felfria, jättekul! Det måste berott på den nya fina röda kavajen som Pernilla köpte igårsmiley

SAMBALOLEC gick 130 med tre nedslag. Det var en fin runda. En rivning var ett riktigt pet, de andra två kom i trekombinationen där hon blev lite platt i sprången och tänker mer framåt än uppåt. Alla andra språng var jättefina.

LAGANA och LUTRICIA hoppar 140 ikväll. Hoppas Björn hinner hit tills dess, han är på väg hit hemifrån.

140 klassen gick jättebra! Började med att LUTRICIA hoppade felfritt och tog ledningen. Jag hade ledningen länge, och ledde fortfarande när jag red in på banan med LAGANA. Rigmor Arvidsson startade före LAGANA och red snabbt och snuvade mig på ledningen medans jag skrittade runt med LAGANA på banan. Gissa om det tände tävlingsinstinkten i migsmileyKlassen var en bedömning A:0,tidshoppning, snabbast och felfritt vinner. Gjorde ett bra försök att ta tillbaks ledningen med LAGANA men vi petade sista hindretsmiley LAGANA hoppade jättefint så jag är helt klart nöjd. LUTRICIA slutade på en tredje plats! Jag är jätteglad!

Så som det ser ut nu så har jag kvalat in båda hästarna till stora rundans final. Ska kolla imorgon om man får starta två hästar i finalen, det vore kul!

Avslutade kvällen med grillning med gänget här vid lasbilarna. Nu har Björn kommit hit också, kul!

LÖRDAGEN

Nu på fm har unghästarna hoppat. AMOORINA var den bästa av dem idag och hoppade felfritt i 120 klassen. Hon var så fin! Helene och jag är så glada att hon går så bra. Bästa rundan sista dagen.smiley

GINA hade två pet och ACINDO tre pet i 130 klassen. Lite besviken blir man allt när de hoppar fint, speciellt ACINDO kändes så bra och det var verkligen bara någon centimeter som saknades. De var nog lite trötta i huvudet efter två stora tävlingshelger, men massor av rutin har de samlat på sig för framtiden.

Både LAGANA och LUTRICIA hoppar final i stora rundan imorgon!!! Så idag får LUTRICIA gå på promenad och bli longerad ikväll. LAGANA har så mycket energi så skulle hon ha en vilodag idag så blir hon för laddad imorgon, så hon hoppar en klass idag.

SÖNDAGEN

Vinna eller försvinna...

...och jag försvann!!!smileyJa, nu dagen efter finalen har jag smält min besvikelse att det inte gick hela vägen när jag hade något stort på gång med LAGANA. Kvalade som sagt in både LAGANA och LUTRICIA MC NEAL till stora rundans final!

Finalen gick i 140 och banan var ganska svår. Både tvåkombinationen och trekombinationen var trångt byggda, flera distanser och stora vattengraven ingick i banan. Började med LAGANA som hoppade helt strålande bra och var felfri!!! Lycka kan jag säga! Klar för omhoppningen som var efter att alla hoppat grundomgången. LUTRICIA startade mot slutet i grundomgången och gjorde en superrunda. Hade fyra fel, rev planket. Allt annat hoppade hon perfekt. Backade av fint i kombinationerna och jag tycker det är den bästa runda hon gjort. Var snabbaste fyrafelaren och kom på nionde plats. Jag är jätteglad över hennes utveckling nu efter vintern.

Gick in i omhoppningen med inställningen att jag skulle vinna, för LAGANA var verkligen i form. Hoppade de tre första hindrena bra, och snabbt gick det. På det fjärde hindret hoppade vi för långt åt höger och jag svängde LAGANA lite för tidigt så mitt knä slog i det stora tunga hinderstödet så JAG rev hindret. Dessutom gjorde det så fruktansvärt ont att jag avbröt ritten och utgick. Stor besvikelse, trasiga ridbyxor över knät, sår på knät och tårar som rann. Men jag försökte och nästa gång går det förhoppningsvis.

Är jättenöjd och stolt över hur både LAGANA och LUTRICIA hoppade finalen. Känslan att hoppa där inne på två så fina hästar kan jag leva på länge, är så glad och tacksam över alla mina fina hästar.smiley


Läst 21785 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
19
2010

Det är bara att njuta så länge det varar det underbara vädret. Har nu grillat två kvällar i rad och det är mysigt att sitta på altanen och njuta av värmensmiley

Jag har ridit ut på några hästar och det är ren njutning det också. Har hoppat här hemma på SAMBALOLEC, AMOORINA, GILDA, CARLINA. Alla gick bra. Johanna och Matilda har hoppat LOOKINA och LOOPEZ. Den nya fina fyraåringen som är e: Camaro M som jag rider åt ägaren/uppfödaren Tomas Torgersen har också varit här idag. Den hoppar bra! Ska bli kul att fortsätta med den hästen.

Jag var även ner en sväng till Sadelmakeriet och köpte nya sporrar. Det blev ett par med rullar. ACINDOS nya fina Dyon träns hade även kommit, så nu får hon vara fin på tävlingarna framöver! Så kunde jag inte låta bli att köpa ett par gummiskor till mig själv med blommor på, måste fixa en bild på dem. Hoppas bara att det inte regnar nu när vi ska till Norrköping och tävla. Vi åker imorgon redan. Känns som jag bara har varit hemma och gjort en studs.

Anita Sandes treåring CARLEY som vi håller på att rida in är jätteduktig. Han har varit här i tre veckor och nu följer han med ut på tur!


Läst 23141 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var sista dagen på Dalahoppet och den var resultatmässigt bra. Tråkigt nog så började det regna kl 08:00, när tävlingarna började...det regnade oavbrutet i två timmar. Så jag beslutade mig för att stryka GINA och ACINDO SB från 130 klassen. Bättre att spara på dem än att rida i regn och plask. De hoppade så bra i lördags så vi laddar för Norrköping som börjar redan nu på torsdag.

ACINDO SB i regnet på fredagen

Red 140 klassen på LUTRICIA. Utan regn! Hon var felfri och placerad!!!!!!smileyEfter att jag ridit henne så kom killen fram som betedde sig så illa på framhoppningen i lördags och bad Björn och mig om ursäkt för sitt beteende. Det tycker jag var riktigt bra gjort! Inte många som skulle göra det. Han hade mått dåligt hela lördagskvällen och var uppriktigt ledsen över sitt utbrott. Så nu styrker vi ett streck över det!

LUTRICIA

LAGANA trimmade jag på morgonen så hon var fram för skänkeln och riktigt fin på marken. Hon gick Grand Prix klassen på em. Det var en svår bana som det ska vara när det är svår klass. LAGANA hoppade jättefint och jag är mycket nöjd med henne och min ridning. Var ändå besviken när jag red ut från banan på att vi hade tre pet, det var verkligen så nära en nollrunda kändes det som och så ska det trilla bommar...sucksmileynästa gång då ska de ligga kvar! LAGANA fick många morötter!

Tävlingsbanan

Elin Jansson och jag skrittar fram. En del av uppstallningen i bakrunden.

Hoppbackarna och lastbilsparkeringen

Söta Nikkie och söta MY!

Nikkie, jag, Issa och Towe

Grillen är igång framför Pernillas och min lastbil!

Pappa skojade på en tävling och sa att jag måste "fixa en gardin med rosetter varje tävling", lyckades ganska bra även om den var nästan helvit!

Framhoppningen

Nu är det måndag och det har varit en lugn dag i solen! Måndagar efter en stor tävling med många hästar känns alltid som "dagen efter den stora festen"!!!

Tvätt av alla grejer, städa lastbilen, byggt ny hinderövning åt hästarna som ska hoppas här hemma imorgon osv har stått på programmet. Hästarna som tävlade i helgen har bara gått i hagen.

Min syster har varit här med William och Filip. Självklart skulle William rida på KNUBBE! Bara han ser KNUBBE i trädgården så blir han överlycklig och springer mot honom ropandes "Min Knubbe, jag ska rida" Kan ju erkänna att det är till hans mosters STORA glädje!

Visst är WILLIAM cool i solbrillor under hjälmen???!!! Vad ska det bli av denna lilla ridkille, endast 2,5 år gammal....


Läst 24574 ggr Kommentarer Kommentera

Jag skrev nyss ett långt inlägg om 150 starterna, men det försvann när jag skulle lägga in. Orkar inte göra om så det blir en kortfattade version.

LUTRICIA gjorde debut och rundan var helt ok, känslan var bra men det fattades det lilla sista extra för att bommarna skulle ligga kvar. Jag är inte missnöjd.

LAGANA hade jag stora förhoppningar på men hon var inte riktigt framme för skänkeln och jag fick göra en volt på två ställen för att hon inte galopperade fram. Får ta på mig det som en bakläxa, trimma imorgon och ta nya tag i grand prixen. Hon hoppade superfina språng.

Dessutom blev jag riktigt störd i min framhoppning av en ryttare som kommer ut från banan och hade vägrat ut sig. Han hoppar över oxern i full fart där Björn och Issa står och höjer, Han skrek åt dem att han sket fullständigt i om de stod i hindret för han skulle hoppa...hade kunnat sluta riktigt illa, snacka om dålig förlorare och en obehaglig situation, när han nästan hoppade över dem och kallar dem för idioter och ännu fler otrevliga ord. Issa och Björn gjorde inte ens något fel! Heltsjukt!


Läst 22108 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
15
2010

Regnet har fallit sedan vi kom och hela dagen igår var det bara blött, blött, blött. Hästarna hoppar jättebra fast det är så plaskigt. Banan håller för allt regn och funktionärerna gör allt för att det ska bli så bra som möjligt. De kör fram extra flis som vi kan lägga in i boxarna för där var det genomblött. Det tackar vi för!

Igår hoppade CAHLUA dubbelnolla i 120 och fick prissmiley ACINDO SB och GINA var felfria i avd B i 120 och fick pris. De fick hoppa 130 fast det var regnigt. ACINDO SB hade två nedslag, en bra runda. Trekombinationen gjorde hon fint, den var sista hindret. GINA var piggare än vad jag trodde, men nu gick ju inte unghästarna först i 130 klassen,som de har gjort på alla andra tävlingar och då hinner hon inte återhämta sig när hon precis hoppat 120. Nu var det full fart och hon hoppade superfint. Jag missade lite på distansen till hinder fyra (för GINA hoppade över en vattenpöl på vägen) så jag gjorde en volt. Hoppade sedan fyran, femman,sex A-B, sjuan och åttan jättefint. Jag kände att hon överhoppade och valde att avbryta och gå ut för att spara på kraffterna tills idag, det sög ganska mycket i underlaget. GINA fick gå till stallet med bra självförtroende. Jag har sagt det förut och säger det igen, unghästar är under utbildning och när jag redan hade gjort en volt och det inte var någon kvalklass så valde jag att spara på den fina hästen.

LUTRICIA MC NEAL var nolla och placerad i 130. Superfin runda. LAGANA ville inte vara sämre så hon dubbelnollade i 140 klassen och kom sjua! Den hästen är helt fantastisk, gör mig glad varje gång jag sitter upp på hennesmiley

Idag skiner solen och himmlen är blå!!! Vi njuter!!!

CAHLUA gick 130 klassen imorse, hennes andra 130 någonsin. Var superfin, hade ett nedslag. Hon har nu tävlat klart och har gjort en mycket bra tävling här i Falun.

GINA och ACINDO hoppade båda felfritt i 130 och fick unghästpris!!!!! Vilka stjärnor!!! GINA var grym, mitt beslut igår att avstå sista delan av banan var helt rätt. Pernilla och SKYWALKER var också felfria så ikväll kan vi fira!!!

LAGANA och LUTRICIA hoppar 150 ikväll. LUTRICIA gör debut,vi får se hur det går, håll tummarna...


Läst 20934 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 21028 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
15
2010

Läst 21545 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2010

Nu har Dalahoppet startat och jag har tävlat CAHLUA idag. Hon har varit jätteduktig. Två klasser har hon hoppat och hon fick börja med 110. Hon var dubbelnolla och kom på andra plats!!! Jag tyckte inte ens att jag red fort, mitt mål var inte att gå in för topp-placering, ville göra en bra runda. Men CAHLUA har en stor galopp och svänger bra så det räckte långt, kulsmiley

Jag var nöjd med mitt beslut att låta henne gå en låg klass som start på helgen. Det är tittiga hinder och så har det tyvärr regnat jättemycket så banan är tung och det är jätteplaskigt. Hon överhoppade sig en del också så till den andra klassen 120 var hon nog lite trött i kroppen. Rundan var jättebra, hon hoppar med bjudning och är ridbar. Jag trodde vi hade ett pet när jag gick i mål, men vi hade petat tre bommar, då kan ni tänka er hur lite hon var i när jag inte ens märkte det som sitter på ryggen!

CAHLUA och jag var nöjda med dagen!

Nu har vi grillat och ätit gott i lastbilen, vi har det så mysigt! Den här helgen är Issa, Towe och Björn med. Alla tre hundarna och fem hästar, LAGANA, LUTRICIA, GINA, CAHLUA och ACINDO SB. Så jag skojade med Björn och sa att han är ensam tupp i hönsgården! Elva tjejer är vi, tvåbenta och fyrbenta hoppräknade! Tur att Pernillas Pelle kommer hit på lördag så det blir lite lättare för Björn! För Pernilla har kommit ikväll och har med sig sin dotter Nikkie och Mikaela. Parkerat brevid varandra har vi med lastbilarna så Nikkie kan springa emellan. Hon älskar våra hundar och kommer in hit och leker med dem!

Imorgon drar tävlingarna igång på allvar med 120, 130, 140 klasser och alla mina hästar tävlar. Håll tummarna!


Läst 22569 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.