Therese
DEC
31
2010

Till alla mina vänner, familj, hästägare, sponsorer, tränare, supporters, hästskötare, hovslagren, veterinärer, helt enkelt hela mitt team vill jag bara säga

STORT TACK FÖR ATT NI GJORDE MITT ÅR 2010 FANTASTISKT, nu kör vi på 2011!

GOTT NYTT ÅR ALLA!!!!!!!

Tack alla mina underbara hästar!


Läst 23054 ggr Kommentarer Kommentera

Igår kväll gjorde mamma jättegoda varma smörgåsar. Tomas och Marie var här och vi åt så vi var mer än mätta, då kommer mamma med en hel full plåt till med mackor! Sen blev det efterrätt på det! Kändes som att jag inte skulle behöva äta på några år efter igår kväll!!! Vi hade jättetrevligt och mycket skratt blev det.

Sov alldeles för lite i natt, gick upp tidigt. På fm åkte vi till ett nybyggt ridhus i Lilla Åskebro. Där har Erik Bergren sina hästar. Vi hade bestämt att hoppa tillsammans någon av mellandagarna, så det gjorde vi idag. Jag hade med sju hästar. Det var SAN DIEGO, EROZ, TIP TON, LOOPEZ, LOOKINA, AMOORINA och BAILANDO.

Towe och Marie sadlar AMOORINA.

Tomas och Erik byggde upp en bra bana med både travbommar, studs, raka linjer, böjda linjer och hoppning på volt.

TIP TON var jättefin idag, SAN DIEGO hoppade också bra. LOOPEZ och LOOKINA duktiga fyraåringar.

EROZ hoppade jag uppsutten för andra gången. Han är så cool den där hästen. När man sitter upp så känns det som att sitta på en "stridshäst"!!! Han är stor och stabil och bär sitt huvud högt och stadigt och när han galopperar så dundrar detpå runt spåret. Idag hade han ingen draghjälp och tyckte det var lite läskigt i ridhuset först. Det var som sagt ett nytt ridhus som vi aldrig varit i förut. Han tittade mycket på allt i början då vi värmde upp. Travade över lite bommar i början, det var inte så märkvärdigt för honom. Travhoppade sedan ett kryss för att sedan avsluta med en hel liten bana på 50 cm!!!

Började snett igenom på ett räcke, sedan långsidan ner med två räcken efter varandra med sju galoppsprång. Snett igenom igen över en oxer för att sedan avsluta med en oxer mitt på andra långsidan. Jag fick driva på ordentligt första varvet. Sen blev det lite bättre fart. Han är noggrann när han hoppar över. kul!

Towe hoppade AMOORINA idag, och de var så duktiga! Towe är duktig för att ha hoppat så lite som hon har. Sitter bra och stör inte hästen alls, rider rytmiskt och fint. AMOORINA hoppade bra.

BAILANDO var med för första gången och jag skulle hoppa in honom. Det gick riktigt bra! Trevlig häst det där. Possitiv och framåt. Slutade med att vi hoppade långsidan med två hinder i följd och de båda hindren snett igenom, allt i galopp. När jag värmde upp honom fick jag mig en riktig "rodeofärd"!!!! Mamma mia vilken uppvisning vi bjöd på! Längs hela kortsidan, och jag vet inte riktigt vad han gjorde men jag satt på en bockande, studsande, hoppande märla och det var nära att jag åkte av. På något vi höll jag mig kvar i sadeln och jag hann tänka, Shit jag åker av, det kommer göra ont, fan, nej jag ska INTE AV, TÄNKER INTE BJUDA PÅ TÅRTA, GLÖM DET!!!! DU SKA INTE FÅ AV MIG!!!!...och jag satt kvar! Puh!!!

Så jag kan väl säga att "än så länge kan kärringen", de gamla tackterna sitter i ryggmärgen!

Vi kom hem på em och då var det bara att ta in hästarna, fodra dem och oss själva. Ut till stallet igen och göra klar LUTRICIA och åka till Strömsholm och rida dressyrlektion för Agneta Aronsson. Nyttigt och roligt. Fick jobba med att få LUTRICIA loss i sidorna. Resultatet blev en avspänd häst som jobbade genom ryggen avspänt. Så nu har jag något att träna på till nästa dressyrlektion! Jag fick dressyrlektionen i julklapp av Tomas, tack så mycket!

Sitter nu i soffan inlindad i en filt och brasan sprakar i kaminen. Ska göra en kopp te och kommer förmodligen däcka här, så trött är jag just nu! Towe sitter i den andra delen av soffan och det är konståkning på eurosport.

Imorgon kommer vi inte rida, då får hästarna vila, vi också! Det har varit intensiva dagar. Björn och jag ska på nyårsfest som är på Thottska villan i Strömsholm. Så imorgon ska jag till frissan och göra en riktig håruppsättning, det ni, händer inte allt för ofta!!!

AMOORINA på en tidigare träning.

Molly i snön.

Påfågeln ville ha lite spänning i vardagen och tog en åktur på traktortaket!!!! Han låg nog där i 20 min när pappa röjde snö!

Gulliga LORD i hagen.

EROZ, GAZZA och LORD i hagen.


Läst 25443 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
29
2010

Precis vad vi gör varje dag, jobbar på med alla hästar. Sexton hästar tränade idag igen!

 

Några gånger runt mormorsrundan. Kan låta tjatigt att vi rider där så mycket, men just nu är det perfekt för alla unghästar att gå den för att bygga upp sin kondition, styrka, titta på alla saker längs vägen vid alla gårdar. Galoppera över fälten, trava på vägarna och mitt i få skritta genom skogen och koppla av lite. Det är perfekt för dem.

 

Rida dem i ridhus, det hinner vi senare. Det ger så mycket att träna dem så här. Tävlingshästarna som ska igång får också gå den nu, så mormors-rundan är bra för alla!

 

Tomas har även tömkört CARLINA och LUTRICIA idag. De jobbar på bra i tömkörningen och jag tycker det är intressant att titta på hur de jobbas.

 

LUTRICIA tycker det är jättekul. Det ger mer än att longera, även om jag gillar det också. LUTRICIA brukar jag alltid jobba i longeringen minst en gång i veckan, nu får det bli tömkörning istället.

 

Ikväll körde Towe och jag in massa spån till alla hästar. Tänkte slippa det imorgon så de fick dubbelt idag. Har en stor hög råspån, som i denna kyla fryser ihop. Så först får man hacka, bända och slå loss spånet innan man kan skotta upp det i kärra. Efter sexton kärror var jag så överhettad under alla dessa kläder att jag hade kunnat hoppa i en isvak, direkt!

 

Nej nu måste jag hoppa in i duchen och sedan sova, imorgon är en ny dag med massa ridning igen!


Läst 23299 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
28
2010

...är jag med dagen!

 

Tomas/Tipton Tette/Lagana

 

Towe, Tomas och jag har ridit sexton hästar idag!!! Towe har slagit rekord i antalet uppsittningar, hela sex hästar samt att hon hängt på en unghäst. Påstod att hon började få lite träningsvärk när vi red den femte hästen! Hur ska hon då känna sig när hon vaknar imorgon?! Då är det bara påt igen, jihoooo!!!!

 

Har satt igång ACINDO, CAHLUA och GINA efter deras långa vintevila på fem veckor. Trodde jag skulle få en riktig "Rock n Roll" tur på ACINDO, men till min förvåning så var hon lugn som en filbunke- Lugnet före stormen???

 

CAHLUA var inte lugn, hon var som ett kvicksilver!!!!! GINA var bara lycklig!

 

Julen var bra, mycket god mat som alltid. Det bästa är julgröt och en skinkmacka med hemmagjord senap. Att äta det efter några timmar i stallet smakar fint. Även kålrotslåda (finsk specialite) måste finnas med, och lax...och Mats köttbullar...

 

 

Julaftonslunch

 

På julafton släppte Issa, Min syster och jag ut alla hästar och fixade stallet. Sedan blev det gröt och skinksmörgås till lunch. Sedan in med alla hästar innan julfirandet kunde börja på riktigt. Vi firade hemma i Bäcktorp med mamma, pappa, syster med familj och min bror. Tycker det är så skönt att inte behöva åka iväg. Känner många som åker landet runt, Stockholm, Göteborg, Sundsvall...

 

 

Towe, Issa, Björn, Johanna, Lukas, Alexander runt bordet på juldagen.

 

På juldagen bjöd jag stalltjejerna på jullunch och så bytte vi julklappar. Tack tjejer för fina klappar.

 

 

Johanna bakade en jultårta! Försökte först påstå att det var för en avramling, Nej stopp där, sa jag. Det är skillnad på avramlingstårta och jultårta!!!

 

Red en häst på julafton, LAGANA! Kan inte skippa en julaftonsritt, det är tradition!

 

Issa red CARLINA på julafton.

 

Jag, Towe och Issa!!!

 


Läst 24362 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
25
2010

 

GOD JUL önskar jag till alla mina vänner, hästägare, sponsorer, bloggläsare och min familj!


Läst 22050 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
23
2010

Idag har det varit KALLT!!! Är fortfarande...nu visar termometern -25,5* BUURRRR!!!

 

Fast "lite" kyla stoppar inte oss från att rida vår mormorsrunda! Ikväll har Towe, Issa, Johanna och jag ridit nio hästar sammanlagt! Klär man bara på sig ordentligt så går det. Som tur var ingen blåst, helt vindstilla, och så månljust! Underbart vackert ute och jättehärligt att galoppera över fälten. Månen lyste så starkt. Känns nästan magiskt på något vis!

 

Påklädd!!!!!

 

Imorgon kommer Tomas hit och rider sin Tip Ton som bor här, och några av mina hästar. Så från och med imorgon kan jag säga att jag är ute och rider tillsammans med Norges förbundskapten i hoppning, nämligen Tomas Torgersen! GRATTIS till nya jobbet Tomas!!!

 

Tomas har tidigare jobbat som sportchef på svenska ridsportförbundet i sex år, samt är utbildad elittränare. Han är även tävlingsledare för Göteborg Horse Show.

 

Tomas och jag med hans häst ARCHI.


Läst 26119 ggr Kommentarer Kommentera

Det var kallt att rida idag, -19*!!!

Vi ser iaf glada ut, Tomas och jag!

LAGANA är väldigt lycklig att vara igång igen, öronen framåt!

Söta LOOPEZ, CARLINA och LOOKINA!

Gulliga EROZ, GAZZA och LORD LOOP!

AMOORINA! Hon hälsar till Helene och Katrin!!!

Påfåglarna vilade i höt.


Läst 24171 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
21
2010

Asså Shiiit vad fort dagarna gått!!! Jag har haft så mycket att göra att jag inte hunnit sitta vid datorn alls på flera dagar.

 

Klarade ialla fall min deadline, dvs storstädningen av huset innan festen i fredags kväll!!! Gissa om det känns bra nu? Det är städat precis överallt!

 

Vi stressade in i det sista och Johanna, Towe och jag sprang in med hästarna från hagarna när de skulle in för att vi skulle vara klara i tid när alla andra skulle komma. Jag var så överhettad efter det trots kylan, så när jag duchat fick jag gå ut en sväng på altanen i badrock för att svalka mig!!! Då kan ni tänka er hur stressigt det var...

 

Matlagningen till festen stod min syster och mamma för. Att jag även skulle hinna laga middag till fjorton personer, det insåg även jag att, nej det går inte! Funderade på att ringa catering!!! Det blev syster Ellinore istället! Jaha det var ju inte helt oväntat sa hon när hon förstod att jag fiskade efter hennes kokkonster!

 

Tack Ellinore för att du gjorde "Makalösa lådan", och mamma för den goda tonfisksalladen!

 

Tack alla vänner för en jättetrevlig och rolig fest, så roligt att så många kunde komma!

 

 

Från vänster: Linda, Marie, Therese, Johanna, Ellinore, Towe, Ulle, Jonna, Jessica, Hanna, Pernilla och mamma. Vi hade riktigt roligt, och med bara hästtjejer runt bordet kan man tro att det bara skulle pratas häst, men det var det minsta vi diskuterade!

 

 

Jag, Pernilla och Linda som alla tre haft en mycket lyckad tävlings-säsong i år.

 

 

Therese och Therese!!!

 

 

Jag, Jessica, Johanna och Ulle!

 

 

Linda och jag sjöng Sing Star!

 

Måste erkänna att det var lite segt på lördagen, kom inte i säng så tidigt. Piggnade till och red några hästar på em innan det var dags att åka på Glöggfest hos Tomas och Marie. Mycket trevligt och jättegott!

 

 

På söndagen åkte vi till ridhuset med sex hästar och hoppade. DIEGO, LOOPEZ, CARLINA, LOOKINA, RETZINA Q, och TIP TON.

 

Alla skötte sig fint. Vi hoppade lite studs och en serie med galoppbommar samt en relaterad linje, allt blev en bana på slutet. RETZINA hoppade med ryttare för andra gången och gjorde det mycket bra. Stor förbättring från första gången, mer bjudning och focus. LOOKINA var jättefin och Johanna red bra. TIP TON och DIEGO gjorde ett bra hopp-pass. CARLINA och LOOPEZ behöver komma i bättre hoppform, samt att de tappade lite focus när det kom in många hästar i ridhuset. Det är nyttigt för dem, så är det ju när man kommer ut på tävling!

 

 

Idag började jag med att ploga snö med traktorn så vi kunda gå ut med hästarna till hagarna utan att det ska kännas som ett maratonpass av allt pulsande i snön!!!

 

Tomas och jag red sedan ut på LAGANA och LUTRICIA, alla mina hundar var också med. LAGANA ska bara trava så det får LUTRICIA också nöja sig med.

 

Blev en sväng till Västerås för lite julklapps shopping på em. Ikväll red Towe, Issa och jag ut på EROZ, LADY LOVE och GAZZA. Så duktiga treåringar som går hela mormors-rundan utan någon äldre häst med! Det var riktigt mysigt att rida ut ikväll, månen lös så starkt att det blev skuggor av oss i snön!


Läst 23107 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
17
2010

Håller på att städa vårat hus, eller vad jag nu ska kalla det vi gör? Vänder upp och ner på precis allt i hela huset!!!

 

Rensar garderober, slänger grejer, stryker gardiner och hänger upp, julpyntar med alla mina tomtar, tvättar fönster (jag vet, nu fick alla ni som känner mig väl kaffet i vrångstrupen, men det är sant, jag har tvättat alla fönster!!!) tvättar, dammsuger, skurar golv...

 

Syrran sa på skämt när hon fick höra om det här: Ok, imorgon när jag kommer hem till er så kommer jag nog tro att jag gått in i fel hus!!!

 

Har hunnit med att rida också, hur det nu gått till! Vi ligger inte på latsidan, trotts halv snöstorm idag. Då blev det lång tur i skogen, där blåser det inte så mycket!

 

Johanna bjöd oss alla på tårta här idag, avramlingstårta, Tack!

Jag har även lovat henne en "kvarsittningstårta" då hon höll sig kvar på en unghäst som bockade järnet med henne över stallplanen!

 

Nu ska jag stöka vidare en stund till, har min "deadline" imorgon, för då har jag bjudit hit ett gäng kompisar på fest! Vi ska fira den lyckade tävlingssäsongen!


Läst 22624 ggr Kommentarer Kommentera

I helgen som var hann vi med massor här hemma. Alla unghästar ridna och på söndagen löshoppade vi några av dem. Unghästarna rids ut, mormors-rundan. Den är så bra för dem, så varierad runda. De får både skritta, trava, galoppera. Man tycker inte att man gör så mycket med hästen när man rider runt den, men det är så nyttigt för dem!

 

Riktigt fin bild på Towe och Amoorina. Ska fixa den i större format...

 

 

Ellen var här och red med oss ut på sin häst SAN DIEGO som jag har i träning. Bakom henne kommer Tomas på TIPTON och Towe på CARLINA.

 

Vi löshoppade GAZZA, EROZ, RETZINA Q, LADY LOVE, LADY LOOP samt LORD LOOP i söndags. För båda LADY-pållarna och LORD var det första gången. Treåringen och LORD var jätteduktiga, de fattade snabbt vad de skulle göra. Tvååriga Lady hade lite mycket av det mesta i huvet så hon smög mest runt. RETZINA Q har löshoppat en del innan och det syntes, hon var duktig!

 

GAZZA har Anne (hans ägare) och jag aldrig sett löshoppa, han har gjort det när han var på inridning. Det var en possitiv överaskning, han har talang! Jättefin frambensteknik!

 

Dagens i särklass bästa häst var EROZ! Han är helt enkelt KUNG! Om han fortsätter hoppa som han gör i löshoppningen, med mig på ryggen då kommer vi nog komma till stjärnorna...bara att hoppas, det är lång väg dit!

 

 

LADY LOVE med mig och Towe.

 

 

Björn och jag började helgen med frukost på MARKAN i Strömsholm=LYX!


Läst 25350 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.