Therese

Jag är nöjd med tävlingshelgen även om det varit lite stolpe ut. Ett bra tävlingsresultat är inte bara prisrosetter med hem även om det är extra roligt!

 

Hästarna har gått riktigt bra och lärt sig massor. det är nyttigt att tävla tre dagar på rad.

 

TIPTON gjorde sitt första meeting och startade 110, 120, 120, 120- felfri i de första tre starterna, två nedslag idag men summa av det hela, fantastiskt bra!!!!

 

GINA har hoppat fint hela helgen, bästa rundan i 130 idag även om det trillade två bommar. Båda 130 klasserna har varit långa banor som hästarna samlat rutin på.

 

LUTRICIA gjorde en bra 140 igår och idag testade vi på 150. Några nedslag för mycket men endå ett bra svar att vi har något att jobba för, hon har höjden i kroppen!

 

CAHLUA hoppade grymt bra i 130 idag, även igår. Idag blev det 4 fel, hon hoppade så bra!!! Den hästen gör mig lycklig!

 

ACINDO var stjärnan idag! Hoppade felfritt i 130 klassen, fantastiskt fin! Snabb tid och vi kom på andra plats! Så roligt!

 

Jag är glad att jag åkte till Kungsbacka oh tävlade, det gav hästarna och mig mycket. Tack till mitt team Björn, Tomas, Issa och Therese.  Tack så mycket för att ni hjälpt mig så bra i helgen, det har varit roligt!

 


Läst 19840 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingsdagen är slut och jag är nöjd, även om det varit lite stolpe ut idag på em. Red först fyra hästar i 130 klassen, Det var en a:1a, dvs omhoppning efter grundomgången för alla felfria ekipage. Grundomgången är då alltid lite längre. Nu var det tio hinder med tretton språng. Banan innehöll en trekombination och andra klurigheter.

Väldigt teknisk bana som var jätterolig att rida. Jag fick ett bra kvitto på hur mina sjuåringar ACINDO, GINA och CAHLUA utvecklats i vinter. Alla tre gjorde det bra. CAHLUA och GINA hade två nedslag, ACINDO ett. Efter alla rundorna var jag glad, de gav mig en fin känsla.

LUTRICIA gick också 130 klassen, åtta fel. Kändes inte focuserad, hade två nedslag. Hon hoppade sedan 140 klassen med ett nedslag. Den rundan är jag jättenöjd med! Hon jobbade med mig runt hela banan, kul!

Nu har vi ätit god mat och Björn, Therese och Issa kollar på film, jag surfar runt på datorn-måste passa på när det är fart på det mobila bredbandet....

Imorgon får vi inte glömma att det är sommartid, bäst att ställa om klockan redan nu så vi kommer upp i tid. Tävlingen börjar kl 10 med 130 klassen, ska bli roligt. Det är jättenyttigt för hästarna att komma iväg på flerdagarstävling, de lär sig massor.

 


Läst 18838 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu är vi i Kungsbacka och tävlar. Trevlig tävlingsplats, det är första gången jag är här. När till allt, trevliga funktionärer, fina ridhus och bra banbyggnad!

 

Första tävlingsdagen är avklarad och det gick bra, hästarna hoppar finfint!

 

Den stora guldstjärnan går än så länge till TIPTON! Han gick 110 och 120 igår och var felfri i båda starterna!!! Idag har han startat 120 igen och var felfri igen! Superkul!

 

ACINDO, GINA gick 120 igår, bra rundor som gav mig en bra känsla. De hade två nedslag var.

 

CAHLUA var dubbelnolla och kom sexa, kul!!!! Fina hästar!

 

Nu sitter vi i lastbilen och äter lunch som jag har lagat, det ni! Jag har chockat mitt team kan man säga!

 

130 klassen på em har jag fyra hästar till start i , håll tummarna!


Läst 18992 ggr Kommentarer Kommentera

STRÖMSHOLMS SADELMAKERI HAR UTFÖRSÄLJNING AV INKÖPT LAGER LÖRDAG 26 MARS EJ SÖNDAG SOM JAG SKREV I TIDIGARE INLÄGG! ALLTSÅ LÖRDAG! FEL AV MIG...


Läst 18751 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag var det dax för nästa hästfordon att bli ren, LASTBILEN!

 

 

Den har vi "Teamwork-städat" kan man säga! Issa tvättade ur hästdelen med högtrycken. Björn har kört avfettning och tvätt runt hela bilen och skåpet utvändigt. Jag har städat bodelen och fått ordning i alla skåp.

 

Tog och inventerade skåpen när jag städade. Upptäckte att varje gång vi handlar mat inför en helg så tror vi alltid att det inte finns varken ris, pasta eller potatismospulver. Nu hade vi handlat ikväll innan jag städade, resultat: Vi har nu tre kartonger med potatismos 30 portioner i varje. 7 kg (!!!) pasta och fyra kartonger med ris.....Ingen risk att vi kommer svälta!

 

Imorgon åker jag till Kungsbacka med sex hästar och tävlar hela helgen, det ska bli roligt!

 

Så idag har Tomas och jag ridit igenom alla hästarna ordentligt i markarbetet. De känns fina. Det blev ridning hela dagen lång med paus för en kopp kaffe och smörgås till lunch. Hovslagaren var även här och skodde en häst så vi har haft fullt upp.

 

 

Imorgon ska jag rida ett gäng hästar på förmiddagen och de som ska iväg ska tvättas och grejerna ska packas färdigt. Nu ska jag sova så jag har energi till imorgon!


Läst 22404 ggr Kommentarer Kommentera

 

SÖNDAGEN DEN 26 MARS KLOCKAN 10-16.

 

70 % på rutiga PIKEUR ridbyxor.

 

50% på märkeskläder och jackor.

 

50% på skor och barnkläder.

 

50 % på skyddsvästar, hjälmar, vinterkläder och chaps.

 

SKYNDA TILL STRÖMSHOLMS SADELMAKERI OCH FYNDA!!!

www.stromsholmssadelmakeri.se

 


Läst 22134 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2011

 

+14 grader idag!!!! Strålande sol!!!! UNDERBART!!!!!!

 

Så äntligen idag så kunde jag ta fram högtrycken och tvätta hästtransporten både invändigt och utvändigt. Nu var det ingen risk att den skulle frysa ihop efter en tvätt! Den är ren och fin, det behövdes efter en hel vinters transportering! Vårtecken om något!

 

Hästarna har jobbat på idag och de är så pigga och glada! Vårkänslor hos alla tror jag! Johanna och CARLINA bjöd på dagens shownummer när CARLINA stod på bakbenen och bockade.....Vi som har kallat henne lite skämtsamt för "Gubbhästen" för hon har varit så cool...det är hon inte längre...

 

Hade träningar i Skultuna nu ikväll istället för på torsdag då jag inte är hemma, åker till Kungsbacka och tävlar!

 

Underbart med sol!!!

 

 

Johanna på CARLINA och Issa på treåringen HERKULES som vi nu ridit in, jätteduktig!


Läst 18011 ggr Kommentarer Kommentera

 

Det har gått jättebra i helgen, hästarna har varit så duktiga!

 

I lördags var vi i Södertälje och det blev en lång dag. Åkte kl 06 på morgonen och var hemma kl 21:30...

 

Jag började med att hoppa LAGANA och LUTRICIA i förklassen på 130 höjd, båda var felfria! De var så fina. LAGANA gick sedan i elitlaget och var felfri igen!!! Underbara häst! Laget kom femma, det är tufft motstånd i våran grupp. Åtta riktigt bra lag som alla kan vinna. Nu vann Jump Club- GRATTIS!

 

Fina LAGANA!

 

Efter laget var det två vanliga klasser, 120 och 130. I 120 var CAHLUA dubbelnolla och placerad! GINA och ACINDO hade ett nedslag.

 

I 130 var det bedömning a:0 en ren tidshoppning. CAHLUA och LUTRICIA hade ett nedslag. ACINDO och GINA var felfria!!! Alla fyra hästarna hoppade riktigt bra! ACINDO kom trea och GINA femma. Det var 70 starter i klassen så jag är nöjd med deras placeringar och alla hästarnas resultat under dagen. Otroligt jämnt resultat.

 

På söndagen var det tävling i Enköping och jag åkte dit med fyra hästar. Kändes som sovmorgon då vi åkte kl 08! Nu med den nya motorvägen till Enköping så går det snabbt att åka. Vi stannade och tankade i Västerås och hann knappt dricka upp kaffet innan vi var framme på tävlingsplatsen!!!

 

Började med att hoppa TIPTON i 110. Han var riktigt pigg, glad och busig! Då är han lite jobbig på framhoppnigen för han ska busa för allt som händer runt honom. På banan var han lite ofokuserad och rev hinder nr ett och hinder nio. Jag gjorde även en halt på en distans då han blev lite springig. Nu ska vi komma ihåg att han är under utbildning även på tävling, det här var bara vår tredje tävling. Så då får man tänka utbildning inne på banan.

 

I 120 red jag fyra hästar. CAHLUA var fin idag igen och hade ett nedslag, precis som ACINDO. GINA var jättepigg (hur man nu kan vara det efter flera timmar i södertälje dagen innan?!!!, bra kondition!) hade ett nedslag och jag var tvungen att göra en volt för hon hade för bråttom!

 

TIPTON gick sin andra 120 någonsin och gjorde det bra. Det var en svår bana så jag är nöjd även om han rev. Han var ridbar och lugnare i den rundan. Han kommer bli riktigt fin när han har samlat rutin.

 

Nu är det måndag och ny vecka med massor av saker att göra! Konstigt nog ar jag inte trött idag, kanske för att jag gick och la mig kl 22 igår, totalt slut efter två tävlingsdagar!


Läst 18169 ggr Kommentarer Kommentera

 

Vi blev lite blåsta på våren idag kan man säga! Mars månad och ingen är väl förvånad, det var ganska väntat-vi bor i ett vinterland i norr! Kommer aldrig glömma det år jag tävlade i Falun på Dalahoppet (en av mina favorittävlingar kan tilläggas) och det kom två DECIMETER snö i maj!!!

 

Så vad har vi gjort idag i snön? Jo, ridit i skogen med alla hästar! Även de som hoppade igår så de får röra på sig och inte stelnar till efter hoppningen. De var inte trötta, det var öron framåt och småtrav ibland!

 

Åkte även en sväng till Strömsholm och åt lunch och fikade på Markan! Var även in på sadelmakeriet och träffade Gudrun och Madde, samt handlade lite grejer.

 

Imorgon är det tävling med fem hästar i Södertälje! Elitallsvenskan börjar imorgon och vi får hålla tummarna för vårt lag VÄSTERÅS RYTTARSÄLLSKAP!!!

 

LAGANA och jag i Södertälje förra året!


Läst 19663 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
18
2011

 

Igår hopptränade jag för Tomas. Hästarna som hoppade var CAHLUA, LUTRICIA, LAGANA, GINA, ACINDO och TIPTON.

 

Vi rider alltid hästarna ordentligt i markarbetet innan vi börjar hoppa. LAGANA red jag en stund utan stigbyglar. Det är bra för att träna balans och sits. Tomas tömkörde LUTRICIA för att få henne att slappna av ordentligt. Nyttigt!

 

Som framhoppning hoppade jag först på två hinder som stod på medel-linjen ca tio meter från varandra. Jag hoppade dem på en oval. Bra för att få hästarna att lyssna i landningen och svänga för ytterskänkeln, med stöd på yttertygeln och en lätt ledande innertygel. Viktigt att inte bli dragades i innertygeln, då faller bara hästen inåt-framåt. Gjorde det några varv i höger och vänster. Hoppade sedan lite småhinder på lång anridning och lite kortare svängar. När de var uppvärmda hoppade vi bana.

 

Först ett varv ganska lågt ca 1 meter och sedan för första gången i år hoppade vi ganska högt. Det kan vara bra att göra ibland, men jag gör det inte så ofta på träning.

 

Är mycket nöjd med alla hästarna, de känns jättefina!!!!

 

CAHLUA!

 

CAHLUA över smalhindret!

 

Tomas finslipar detaljerna med oss!

 

CAHLUA hoppar mig nästan ur sadeln!!!!! Vi glömde ta kort på de andra, kom på det när bara CAHLUA var kvar. Men hon är inte så bara den hästen!!!!


Läst 19681 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.