Therese
MAJ
13
2011

 

Den första maj, när jag var i Drammen och tävlade, då föddes fölet. Det blev ett sto och hon är efter COHIBA, bruksprovsvinnaren i hoppning 2010.

 

Allt gick bra och RANTADOU klarade fölningen själv, skönt! Mamma och Anne hade fölvaka. RANTADOU passade på att föla efter att mamma kollat sent på natten och innan Anne kom tidigt på morgonen.

 

Vi klurar fortfarande på namn till fölet. Det ska börja på bokstaven C, eftersom hingstens första bokstav är C. Vi har alltid döpt alla föl så. Dessutom ska ordet LADY finnas med i namnet. Det är en lite historia bakom det som jag får ta en annan gång.

 

RANTADOUS tre tidigare föl är alla ston och heter LADY LOVE SB, LADY LOOP SB och LOVELY LADY SB. De är alla efter hingsten LOOPING.


Läst 18268 ggr Kommentarer Kommentera

 

En del av stora banan!

GINA på framhoppningen.

Lyckliga hundar!

Prisutdelning!

Ärevarv!

GINA och jag på väg från banan.

Björn har koll på startlistan!

Ordning och reda i lindkorgen!

TIPTONS box.

ACINDO

ACINDO

Trimmar ACINDO på stora banan.

ACINDO!

ACINDO bekantar sig med vattengraven.

 

ACINDO hoppar över vattengraven!

ACINDO och jag i stallet.

På promenad med GINA.

Värmer upp TIPTON.

LUTRICIA och jag!

Björn med en av prisrosetterna!

Fina hinder, det här var nummer två i silver grand prix.

Går banan till Silver grand Prix.

ACINDO värmer upp inför start!

Svampar av LUTRICIA, det var varmt och skönt i Drammen!

LUTRICIA

På väg från stallet till framridningen.

LUTRICIA vilar!

ACINDO på väg in på lilla banan.

På väg in på framridningen.

TIPTON på framridningen.


Läst 20468 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
09
2011

 

Drammenäventyret är över för denna gång. Jag längtar redan tillbaka till den tävlingen, så bra!

 

Sista dagen hoppade GINA och ACINDO 130. GINA var superfin, ett ynka nedslag i omhoppningen. ACINDO var lite trött tror vi så då överhoppade hon sig nästan, hon vill inte riva men hon rev en oxer och blev då lite stressad. Jag bröt av och började på ny kula för att hon skulle få en bra resa i mål. Hoppade som bara den och då fick jag verkligen se till att "supporta" henne på ett bra sätt i ridningen. Blir så klart mycket fel i protokollet med en avsaktning som resulterar i tidsfel men det är inte det viktigaste.

 

TIPTON gick bronsrundans grand prix i 120. Han hoppade på stora banan och var lite spänd i början och rev därför. Men ju längre banan gick, ju bättre hoppade han. Det var tretton hinder med femton språng. Härligt att avsluta så bra på de sista hindrena.

 

Summan av hela äventyret är att hästarna har lärt sig massor! Även jag! Många bra rundor under de bästa förutsättningarna ger bra rutin inför framtiden. Jag är fortfarande lycklig över LUTRICIA MC NEALS jättefina runda i 145 klassen!

 

Ska lägga in bilder ikväll, det hade jag inte tid med i Drammen. Tycker själv det är tråkigt med bara massa text, men bättre än inget alls?!

 

Måste rätta mig själv angående vårt campingliv. Det är inte sällskapsresan gran canaria som pappan skickar in familjen i fotoautomaten, det är självklart SNOWROLLER och alpresan!!!

 

Måste säga att efter två veckor med lite svängrum i lastbilen känns det som att komma hem till ett slott!!! Behöver inte slå huvudet i sängen om man glömt fälla upp den när man står och diskar...


Läst 16864 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
07
2011

 

En bra dag på tävlingen igen! Strålande sol, som speakern sa på fm: Välkommen till ännu en tävlingsdag i strålande sol här i Drammen!

 

ACINDO och GINA hoppade 125 på stora banan. GINA hade ett nedslag i grundomgången, hoppade strålande annars.

 

ACINDO, min lilla "rallyräka" var felfri till sista hindret i omhoppningen. Där trillade bommen lite lätt, så synd för tiden var riktigt bra! Nu red jag inte fort, utan skar av vägarna och red färre galoppsprång och då går det fort utan att man jagar runt. Hon var så duktig!

 

TIPTON hoppade 120 klassen på lilla banan. Idag var han felfri!!! Han var jätteduktig! Tiden räckte inte till placering då det var en tidshoppning och jag ville rida en lugn runda på honom.

 

LUTRICIA hoppade på stora banan och det var small gold tour final i 145. Lång bana-13 hinder med sexton språng. Det var tre tvåkombinationer och andra klurigheter. Inte helt lätt om man säger så! Tomas och jag gick banan och gjorde en bra plan som stämde perfekt. Jag red och hon hoppade minst lika bra som igår. Vi hade fyra fel, rev näst sista hindret. Bakbommen på en oxer. Vilken fantastisk känsla det var och så bra hon hoppade!!! Vi var så glada Björn, Tomas och jag. Även LUTRICIA, hon visste att hon varit duktig!

 

Vi åkte och firade dagen på en pizzeria inne i Drammen. Det satt fint med både pizza och efterrätt!

 

I björns och mitt campingliv här i lastbilen så fick jag en ide här om dagen. Det är så att när man ska duscha får man köpa poletter för varmvatten. Kostar 20 norska kronor för 3 minuter i varmvattnet. Det blir en slant under två veckor när två ska duscha...Inte för att jag är snål...kanske ekonomisk?

 

Jag tänkte på sällskapsresan när de åker till gran canaria. Ni vet familjen med den snåla pappan som ska ha passfoto på hela familjen för priset av en. fyra foton och han skickar in fru och barn om vart annat. Så tyckte jag att Björn och jag skulle göra när vi duschar. När den ena shamponerar sitt hår får den andra ha vattnet, sedan byta: Nu, din tur snabba ryck! Nu, min tur snabba dig!!!!

 

Björn tyckte inte att det var en bra ide....!!!


Läst 17786 ggr Kommentarer Kommentera

 

Andra tävlingshelgen är igång. Det fortsätter att vara bra väder, så härligt!

 

Igår tävlade LUTRICIA, GINA och ACINDO. Alla tre hoppade på stora banan.

 

TIPTON går brons tour och hoppade på lilla banan. Han var riktigt fin och avslappnad på framhoppningen. Sedan blev han skrämd av någonting precis inan han skulle in på banan så han var jättespänd när han kom in där. Slappnade inte av utan hade kvar det läskiga i huvudet och rev därför. Han är orutinerad så det kan hända. Nya tag imorgon!

 

GINA och ACINDO hoppar silver-tour small och det var en 125 tidshoppning bedömning a:0 igår. GINA kändes fin men hade ett nedslag. ACINDO var helt grym och hoppade felfritt och kom femma av 87 starter!!! Så igår fick vi gå in på prisutdelningen!

 

LUTRICIA hoppade 140, hon går guld-tour small. Hade nedslag på hinder ett och två, jag red inte ihop henne som jag ska, men från trean och i mål så gjorde jag det och hon hoppade bra då. Idag gick hon 140 igen. Det var bedömning två faser. Ganska stort och svårt. Tomas och jag gick banan tillsammans och gjorde en bra plan för hur jag skulle rida. Jag höll planen och då hoppade hon grymt bra och var dubbelnolla och placerad!!! Jag är jätteglad!

 

Imorgon tävlar alla fyra hästarna så då är det fullt upp. Idag har jag trimmat TIPTON, GINA och ACINDO. De känns fina och pigga.

 

För övrigt så har vi det bra i vårt "campingliv". Björn och jag har en deal: han diskar och jag mockar...

 

Björn lagar mat åt oss, jag fodrar hästarna...

 

Björn har blivit en hejare på att borsta och sadla hästarna också! Idag när jag kom till stallet och skulle hämta Lutricia inför start så står hon borstad, sadlad, martingal och senskydd på, bara för mig att tränsa och dra på stövlarna!


Läst 16803 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
05
2011

 

Nu äntligen kommer det en rapport från oss i Drammen!

 

Vi har varit här i en vecka nu och första tävlingshelgen är avklarad. Det gick bra, hästarna är i fin form!

 

Måste börja med att säga att tävlingarna här är riktigt bra! Perfekt underlag, fina hinder, trevligt folk, utmanande banor, tufft motstånd och utvecklande för hästarna. De lär sig massor av att vara här och tävla.

 

Det är tävling på två banor samtidigt. Stora banan är fantastisk. Lilla banan är inte heller fy skam. Båda helgerna kan man rida guld big eller small, silver big eller smal eller bronstour. Svårats är guld. Det är tre starter per häst och helg.

 

Förra helgen gick LUTRICIA guldtour small och hoppade 130, 135, 135. Hon hade åtta fel i den första starten, var dubbelnolla i den andra och placerad och hade fyra fel i den sista starten. Jag hade en bra känsla på henne i alla starter, det är det viktigaste. Jag har lagt om ridningen lite på henne och det känns riktigt bra!

 

TIPTON gick bronstour och hoppade då 110, 115, 115. Han hade fyra fel i två starter, var dubbelnolla och placerad i den tredje! Duktigt av honom som har så lite rutin.

 

ACINDO SB och GINA gick silver big tour. De började med 125. GINA var felfri och placerad. ACINDO hade två riv i omhoppningen. Båda hoppade superfint. Andra dagen hoppade de 130. Båda hade fyra fel i omhoppningen, helt klart godkännt. ACINDO SB blev placerad på det. Sista dagen var det silver tour prix i 130 för de båda. Första gången de startade på stora banan. När jag gick deras prix banan undrade jag vad jag hade gett mig in på, det var riktigt svårt byggt...och båda hästarna är bara sju år. Det stod 130 men kändes mer som en 140, och så tekniskt! Stora vattengraven var med bla. Hinder nr två var parallell oxer över vattengrav med relaterat efter direkt osv.

 

GINA var först ut och som hon hoppade, FELFRITT på hinder men ett tidsfel!!!! Jag red bra också om man nu får berömma sig själv?! Men så är jag, när det är skarpt läge, då jäklar! Det blev bara sex felfria av ca 80 starter, vi var tio ekipage med ett tidsfel. Så GINA blev placerad, helt fantastiskt!

 

ACINDO blev väldigt spänd när hon kom in på banan och gnäggade hela tiden när jag red runt innan start. Hon rev tvåan för hon var så spänd. Sedan slappnade hon av och hoppade jättefint från hinder nr fem till näst sista hindret nr elva, stora vattnet. Där blev det stopp, hon förstod inte att hon skulle hoppa över på första försöket. Sedan hoppade hon och det kändes bra.

 

Eftersom vi tävlar två helger på rad så har vi stannat kvar här i veckan. Minisemester eller vad vi nu ska kalla det? Hästarna har jag ridit varje dag och promenerat eller longerat så de har fått komma ut minst två gånger om dagen. Vi fick rida på stora banan måndag och tisdag, så då passade jag på att trimma ACINDO där så hon skullle få miljöträning och även hoppa vattnet. Det gick jättebra, så det känns riktigt bra inför den nya tävlingshelgen som börjar nu!


Läst 16794 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.