Therese

Hästarna har en lugnare vecka med bara uteritter och många timmar i hagen. De njuter!

Towe och WALTER.

 

Vi passar på att göra det vi inte hinner annars. Städar i huset, stallet och sadelkammaren. Även täckesrummet och tvättrummet städas. Stalltvättmaskinen har varit trasig ett tag, inte bra. Nu har Björn förhoppningsvis löst problemet. Väntar på delar så han kan skruva ihop den. Då ska det tvättas täcken så det lucktar tvättmedel runt hela Bäcktorp!!!

Idag har vi även flyttat alla hinder från den stora "savannen" till loghagen. Jag behöver "savannen" till beteshage nu. Traktorn är vår bästa vän i det projektet!

Lilla William och Filip är här idag så William åker traktor med mig. Han får styra den på gärdet och i hagen. Så får han dra i spaken som höjer och sänker lastaren och tippar av hindermaterialet. Gissa om jag är världens bästa moster idag???!!!!!

William i traktorn. Han frågade mig:

-Tette, vart är nyckeln till traktorn?

-Den har jag i min ficka.

-Varför?

-För att du inte ska kunna starta den och köra när jag inte sitter i traktorn.

- (tystnad)...Jaha, Typiskt!


Läst 25729 ggr Kommentarer Kommentera

 

Hej alla!!! Hoppas ni har haft en trevlig midsommar?! Det har jag. Det var både tävling torsdag till lördag och midsommarfirande.

 

Tävlingen var på Skästa i Västerås. Nära och bra, tar bara 20 minuter att åka. Alla hästar kunde vara med, ännu bättre. Jag tycker deras tävlingar var jättebra. Banan höll bra även fast det regnade mycket natten till torsdagen. Underlaget var bra även om det var mycket vatten på banan. Hörde de som klagade att det var tungt och dåligt. Det var det inte!

 

På torsdagen tävlade EROZ, LADY LOVE SB, TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

EROZ och LADY hoppade 1 meter. EROZ var felfri, han hoppade bra! LADY hoppade också bra och Johanna red jättebra, de hade en rivning. Kul med våra fyraåringar. Nu har de fått åka på bete i Strömsholm hela gänget och de njuter av semester!

EROZ efter sin felfri runda i 1 meter. Helene är stolt uppfödare till honom. Vi äger honom tillsammans, det är jättekul!

 

TIPTON och LOOPEZ var felfria i 110, CARLINA hade ett nedslag. Vi var många som hjälpte till på tävlingen på torsdagen. Tomas, Johanna, Towe och Helene som kom för att titta på våran EROZ.

 

På fredagen, midsommarafton var det mer stressigt. Hade då med sex hästar som alla gick 120 klassen och så var det Björn,jag och Tomas. Det var bara tolv starter mellan hästarna så det var fullt race! Tur att Marie kom och hjälpte oss när klassen hade börjat!

 

Hästarna hoppade strålande! TIPTON felfri igen, han gjorde verkligen en bra tävling. CAHLUA och ACINDO var felfria och slutade fyra och femma i klassen. GINA hade ett nedslag. I unghästavdelnigen hoppade CARLINA felfritt och LOOPEZ hade två nedslag.

 

Vi kunde åka hem nöjda och fira midsommar! Det var god mat och dryck och trevligt sällskap! Tack Marie och Tomas för en trevlig kväll!

 

Upp igen på lördagen, skönt att tävlingen började kl 12. Det var först en 130 klass med LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO och GINA. LUTRICIA och GINA var felfria så vi kom fyra och femma i klassen, kul! ACINDO hoppade grymt bra, kändes så bra som hon hoppade i våras, börjar komma tillbaka i god form. Jag missade lite att ta ut bågen på en distans så vi kom lite nära en oxer så det blev en bomrull. CAHLUA hade ett nedslag och såg ett spöke i ett hörn så hon kastade sig på sidan av kombinationen första gången, det får man fel i protokollet för. Hoppade sedan resten av banan bra.

 

LUTRICIA gick även 140 klassen. Hoppade grymt bra. Tyvärr två nedslag. Tack Malin och Anne för eran hjälp på lördagen. Jag är jätteglad för alla i mitt team som hjälper till så mycket, utan er skulle det inte vara lika enkelt!

 

Söndagen blev en vilodag för alla hästarna. Björn och jag passade då på att paddla kajak med våra kompisar Linda och Jani. Vädret var på våran sida så det blev ett härligt avbrott i vardagen.

Jag och Linda.

 

De äldre tävlingshästarna har en lugn vecka nu, de ska bara ridas ut i skogen och mormorsrundan fram till helgen. Fyraåringarna åkte på betet i lördags. Johanna och jag jobbar på med inridningshästarna.

Johanna och Lakrits.

 

I em har jag hoppträning här hemma för några elever, på kvällen ska vi på födelsedagskalas.

EROZ, GAZZA, LORD.

RETZINA, LADY, LOVELY och HUMLAN.


Läst 30521 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
24
2011

Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!!!

 

Jag ska åka och tävla en klass idag och har med sex hästar! Ikväll blir det midsommarfirande, ser jag fram mot!

Skriver mer sedan om tävlingarna som gick bra igår, håll tummarna idag!


Läst 26402 ggr Kommentarer Kommentera

Idag är det en hel del att göra här hemma. Åtta hästar ska jag rida. Alla ska trimmas i markarbetet. De är ute i hagen nu och rullar sig säkert i leran.....de får vara hästar här vid Stall Bäcktorp!

Det har regnat en del de två senaste dagarna så det finns lera om de vill göra en inpackning!

 

Johanna och Malin kommer på eftermiddagen. Då hjälps vi åt med stallet och de rider lite också. Imorgon är det tävling igen så vi ska även tvätta hästar och packa till tävlingen. Tävlingen är på Skästa, bara 20 minuter att åka. De som tävlar imorgon är EROZ, LADY LOVE SB, TIPTON, LOOPEZ SB, CARLINA SB.

 

Johanna och jag hopptränade för Tomas igår. Jättebra träning och det gick riktigt bra. Jag hoppade EROZ och TIPTON. EROZ kändes så pigg och hoppglad! Även LADY LOVE som Johanna hoppade gick fint. Det blir fyraåringarnas sista tävling innan några veckors bete.

 

De hästar som tävlade i Årsta Runsten och ska tävla på Skästa behöver inte hoppträna något hemma. Bara trimmas på marken. Vi red ut alla de hästarna igår, det fick bli mormorsrundan. Härligt för dem att komma ut i skogen och på grusvägarna.

Nu ska jag ut och rida några timmar!!


Läst 27984 ggr Kommentarer Kommentera

Årsta Runsten, det är min tävling det! Har nu varit där tre år i rad och det går alltid bra! Det är en välorganiserad tävling, trevligt, fina hinder, bra banbygge och allt man kan önska.

 

Vi bodde 20 minuter från tävlingen hemma hos min kompis Jessica Öhlander. Hästarna stod också uppstallade hos henne. Tack Jessica för denna gång, alltid lika trevligt! Hästarna bor bra och vi hinner umgås på kvällarna och äta god mat tillsammans.

 

Hästarna gick alla bra på tävlingen.

 

CARLINA SB och LOOPEZ SB var på sitt första meeting, nyttigt att gå på en stor fin bana flera klasser och dagar. CARLINA var riktigt spänd första dagen men gjorde bra resultat. Två nedslag i 110 och ett ned slag i 120. LOOPEZ var avslappnad och hoppade fint. Hon hade ett ned i både 110 och 120. Båda fick pris i 120 klassen, kul! Dagen efter gick de 120 igen. CARLINA duktig, avslappnad hela banan runt och hoppade felfritt!!! Även LOOPEZ hoppade felfritt!!!! Så det blev pris igen!!!

 

GINA hoppade 130 på fredagen, hade två nedslag. Bra runda, men ibland river de. Hon hoppade 140 på lördagen. Det regnade och var en svår bana. GINA gjorde det riktigt bra tycker jag även fast det blev två rivningar.

 

ACINDO hoppade felfritt i 125 på fredagen och kom sjua, pris! På lördagen red jag henna i en stilhoppningsklass, för att hon skulle få ha en lugn runda med lite lägre hinder. Felfritt och vi fick bra stilhoppningspoäng! Slutade delad tvåa av ca femtio starter!!! Det är kul med stilhoppning, tycker det ska ordnas fler sådana. Kul för ryttare och publik och det främjar bra ridning. Bra initiativ Årsta Runsten!

 

CAHLUA gick 125 med ett nedslag. Hon var lite vild men ridbar. Hon var inte så lugn när jag skulle trava av henne. Gick på bakbenen vid utgången från uppvärmningsplatsen för hon ville bort till kompisarna och lastbilen. Så det tog en stund att få henne att varva ner och trava avslappnat till slut. Tycker det är viktigt när det är på tårna efter en runda att "ridas av" så de blir avslappnade i kroppen inför nästa dag. Det gav resultat. Hon var jättefin på lördagen. Hoppade 135 och hade ett nedslag. Jag är nöjd med henne. Hon slappnade av så fint när jag travade av henne.

 

LUTRICIA MC NEAL var helgens stjärna! Felfri och placerad i 130 på fredagen. Hoppade 140 med henne på lördagen. Samma klass som GINA gick. Regnade som sagt och var en svår bana. När vi skulle starta öppnade sig himmlen och det regnade ordentligt. LUTRICIA var bara så duktig och vi hoppade hela banan med omhoppningen felfritt så vi slutade trea!!!

Dagen efter var det Runstens Derby med LUTRICIA. Det är så kul att rida derbyklasser, hästarna tycker också om det. Derby är lite av min och LUTRICIAS specialite. Förra året var vi tvåa i derbyt här och året innan vann vi. Har även varit etta och tvåa i derbyt i Västerås på de två åren. Nu var vi felfria och gick till omhoppning. Snabbt och felfritt igen, räckte till en andra plats!!! Så underbart roligt!!! Vilken avslutning på helgen!

TACK LUTRICIA för en fantastisk helg!

Duktiga Towe var med och hjälpte till, här med LOOPEZ och CARLINA.

Björn broddade hästarna hela helgen!

 

Jag ser väldigt konsentrerad ut i regnet! Jag var väldigt glad att jag hade min fina regnjacka från Mountain Horse när det regnade!

 

Fina priser fick vi. Ett shabrak, rosetter, prispengar och plaketter så klart, fina aloe-vera produkter, nagellack med tillbehör(blir något för Towe och Johanna!), samt att jag fick två hummrar i pris när jag kom trea i 140 klassen!!!!!!


Läst 28046 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
16
2011

 

...för om bara några timmar ska vi upp och åka på tävling! Tar med sex hästar och åker till Årsta Runsten och tävlar torsdag till söndag. Det är en av mina favorittävlingar på året!

 

Förra året kom LAGANA och jag tvåa i Grand Prix klassen där, LUTRICIA kom tvåa i 140 derbyt. ACINDO blev delad bästa unghäst som femåring och fick dela på "unghästpotten".

 

Nu blir det CAHLUA, LUTRICIA, GINA, ACINDO, LOOPEZ och CARLINA som ska dit.

 

I måndags var det dressyrtrimma på alla hästarna och igår hopptränade vi för Tomas. Han byggde som alltid en jättebra övning. Banhoppning med olika linjer och klurigheter. Får träna mycket på sitsen och mjuk hand, lätt ridning hela banan runt. Svårt men det ger resultat känner jag. Hästarna blir bättre och bättre, jag också hoppas jag :-)

Idag hoppade jag tre hästar till. Sedan har dagen bestått i att handla till tävlingen, spån till boxarna, fixa stallet, osv, ja ni vet det är alltid massor att göra!

 

Towe är expert på att packa alla grejer så det gör hon, jag tvättar alla sex hästarna. Det gäller att dela upp jobbet så det blir bra!

 

Håll tummarna hela helgen för oss nu!!!!!

LAGANA Årsta-Runsten Grand prix 2010


Läst 27682 ggr Kommentarer Kommentera

Rantadou är nu hemma och ute på bete. Hon njöt i fulla drag att få komma ut i gräshagen!


Läst 23954 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
13
2011

Idag fyller Björn år, GRATTIS älskling på din dag!

 

Igår skulle vi tävla i Märsta men vi kom bara till Västerås. Björn tyckte lastbilen skakade i ratten och svängde av på en mack. Han hittade inget fel men vi bestämde att åka hem iaf, så att inget skulle hända när vi var långt hemifrån. Tur var det för när Björn fick in lastbilen på verkstaden och kunde gå igenom den ordentligt så visade det sig att det ena framdäcket var på väg att smälla. Det hade blivit en bula på det och formen var mer oval är runt däck! Så nu sitter det två helt nya framdäck på lastbilen! Tur att vi vände, man ska aldrig chansa och åka vidare, tänk om det hade exploderat  med hästarna i...

Tack Björn för att du fixar allt med lastbilen!


Läst 24088 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag var vi och tävlade fyraåringarna EROZ och LADY LOVE SB.

 

Det var 1 meter och båda två var lite spända i första klassen. Mycket tittiga hinder, bla en kulvert som de aldrig hoppat förut. Banan var inte byggd så bra för unghästarna, hindrena kom lite snabbt och de han inte med riktigt. EROZ drog lite mot utgången som man passerade mot hinder nummer tre så vi kom för snett på så vi prickade inte hindret på första försöket. Andra gången hoppade han över, då hann han se det i tid och resten av banan var felfritt.

EROZ och jag!

Johanna red LADY LOVE och gjorde det bra. Blev två stopp på den läskiga kulverten men de hoppade över på tredje försöket och kom fint i mål resten av banan. Johanna gjorde det bra när LADY stannade på hindret. Lät henne stå framför och titta lite och sedan försöka igen, utan att hästen skulle få en obehaglig upplevelse. Vi bestämde att LADY bara skulle gå en klass för hon kändes lite trött på slutet. Det är ju mycket nya intryck när de är på tävling de första gångerna. Då är det bättre att göra en klass mindre istället för att starta om hästen känns lite trött.

 

EROZ fick gå en klass till, 1 meter igen. Nu var han helcool och hoppade riktigt bra på alla utom ett hinder som han rev, så fyra fel.

Björn och EROZ!

 

Varför är inte våra andra två fyraåringar RETZINA och GAZZA med och tävlar? Jo, jag tycker det är viktigt att hästarna är väl förberedda och klara på sin sak när de ska ut och tävla. Alla våra fyra fyraåringar har hopptränat under vintern och våren/början av sommaren regelbundet. De har hoppat bana hemma varje vecka med tittiga hinder och tränat på framåtbjudningen och att orka hoppa en hel bana. Vi har även åkt till Rocklundas stora banan och "miljötränat". De är alla väl förberedda. Jag vill bara att GAZZA och RETZINA ska hinna mogna lite till i huvudet innan de kommer ut på tävling så de får en possitiv upplevelse av att tävla. Det finns ingen anledning att stressa fram unghästar och åka ut och tävla bara för att alla andra gör det. Man vinner mer på att ge hästen den tid den behöver för att utveckla sig.

 

När vi kom hem så hade Towe gjort färdigt stallet och fodrat. Johanna, Towe och jag red ett gäng hästar och longerade två. De jobbade på bra hästarna. Jag avslutade kvällen med Laganas och min dagliga långpromenad.

Imorgon är det tävling igen, god natt sov gott!!!!


Läst 26588 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
10
2011

Den här veckan har varit lite lugn för en gångs skull. Hästarna som tävlade på måndagen vilade på tisdagen. Vi red de andra, jobbade unghästarna och så hopptränade Johanna och jag fyraåringarna för Tomas. Ulle var också med och tränade sina hästar, roligt när man kan träna tillsammans.

På onsdagskvällen skrittade Towe och jag ut alla hästarna i skogen under kvällen. Det var svalt och skönt och framför allt avkopplande! Jag tycker det är viktigt för hästarna att komma ut på denna skogstur en gång i veckan, de njuter av skogen!

Igår jobbade vi bara inridningshästarna, de andra fick ta det lugnt i hagen. Så det kändes som en "slappardag"!!! Behövligt kan jag lova! Redan idag har jag mer energi och är taggad för att rida, efter en dag från sadeln........

 

Min kompis Magda kommer strax så ska vi rida ut några hästar och konditionsgaloppera. Johanna kommer på eftermiddagen, då blir det mer ridning. Therese kommer hit och hopptränar med Sambalolec, igår kväll hade jag också lite träningar här hemma.

 

Sedan ska vi packa till tävlingen imorgon och tvätta LADY LOVE SB och EROZ som ska tävla för andra gången!

Det strålande vädret håller i sig, varmt och sol varje dag!


Läst 29485 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.