Therese
JUL
29
2011


Läst 24430 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu börjar det bli "normalt" i stallet och på ridlistan, dvs många hästar att rida igen!

 

Vi hämtade hem EROZ och RETZINA från betet idag. Så blev det skritt ut i skogen. LADY LOVE har varit här hemma på bete så henne har vi ridit i tre dagar nu. Hon är jättefin! Känns som att fortsätta med henne där vi slutade för en månad sedan. Hon har fått gå mormorsrundan. Det har även LOOPEZ och CARLINA gjort nu i tre dagar. Deras ledighet är också över. Så nu har vi många hästar att rida igen!

 

Tomas och GINA!

 

Molly och My ska med på ridtur! Fina LAGANA!

 

Hästarna som har varit på tävlingsturne skrittade i skogen i måndags, bara hage tisdag och mormorsrundan igår. Idag har vi jobbat dem med lösgörande markarbete, de känns jättefina. På söndag åker jag till Avesta och tävlar med TIPTON, GINA, CAHLUA och ACINDO. Hade inte tänkt det först. Men GINA, ACINDO, CAHLUA ska tävla i Tierp nästa gång och det är större klasser. Därför får de åka på söndag och hoppa lite mindre tävling, bra för självförtroendet att gå ner ett snäpp i klasserna en tävling. Det är viktigt tycker jag.

 

Träning resten av sommaren och hösten hemma hos mig på den stora gräsbanan. Går att träna alla vardagar och kvällar. Individuellt upplägg om så önskas.

Ring eller smsa om du vill träna 070-7975888!

 

 

TÄVLINGAR:

 

31 JULI:       AVESTA RIDKLUBB

 

12-14/8         TIERPS RIDKLUBB

 

20-21/8          KÖPINGS RIDKLUBB

 

27-28/8          SALAORTENS RYTTARFÖRENING

 

2-4/9               GÄVLE RYTTARSÄLLSKAP

Tänker även på det hemska som hänt i Norge, finns inga ord....


Läst 29884 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
28
2011

Mira har fått valpar och vi har en hane att sälja. Han är så söt och häftig!

Full av bus och charmig!

De blir 8 veckor nu på lördag den 30 juli. Så nästa vecka är han leveransklar. Då är han besiktad, avmaskad, vaccinerad och chipmärkt.

 

Maila eller ring stallbacktorp@hotmail.com 070-7975888

 


Läst 26518 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu är vi hemma efter två härliga veckor på resande fot. Det har varit jättekul!

 

Började med att packa in alla grejer, fem hundar, fem hästar och så åkte vi ner till Glommen utanför Falkenberg. Där var det tävling fredag till söndag vecka 28.

 

Jättefin tävling, stor gräsbana med jättefina hinder. Hästarna fick verkligen bra rutin på den banan. Framridning fanns det både på gräs eller fibersand. Svårt byggt som var utmanade att rida, det tycker jag är kul.

Framridningsbanan. Vår lastbil i bakrunden, och stallet som våra hästar stod i.

Trimmar GINA på framridningen.

Fina hinder i Glommen.

 

Den första helgen var för att använda det tråkiga uttrycket en "stolpe ut" helg. En eller två bommar trillade ner i varje runda. Hästarna hoppade jättebra och jag tycker att min ridning var bra. Det känns enkelt och så ska det ju vara att rida! Det som jag fått träna på hela vintern, våren och sommaren för min tränare Tomas Torgersen ger resultat nu.

 

Hade några placeringar första helgen. LUTRICIA var placerad i 130 och 140. Hon gjorde sedan en bra runda i den svåra klassen som jag är riktigt nöjd med. GINA var placerad i 140, kul! ACINDO hade pris i en 130 klass. CAHLUA gjorde tre riktigt fina rundor. Hon hoppade 140 klassen jättebra, så kul!

 

Vädret var blandat i Glommen och sista klassen på söndagen regnade det något hemskt. Banan höll bra i alla fall, mycket sand i gräset som hjälpte till så den var ok.

Mitt duktiga team Ebba, Björn och Towe med GINA!

I Glommen var det kräftfestival samma helg som vi var där. Självklart skulle vi dit och äta havskräftor!

Blev även crepes till efterrätt!

 

På söndagen packade vi ihop allt och åkte upp till Fjärås utanför Kungsbacka. Eftersom jag skulle tävla i Gislaved-Anderstorp helgen därpå valde vi att stanna kvar på västkusten. Björns mamma och syster med familj bor i Varberg, då kunde vi hälsa på hos dem samtidigt!

 

Vi hade ju med fem hästar hemifrån och den femte hästen var LAGANA. Hon ska på återbesök hos Staffan Lidbäck i Löberöd/Eslöv var sjätte vecka så då tog jag med henne nu när vi var mer än halvvägs genom landet. Så kunde jag även rida henne och hon fick vara med på resan som omväxling till att bara gå på grusvägarna hemma! Jag lovar att hon har tyckt det var toppen!

 

Återbesöket på måndagen var possitivt! Det läker bra efter operationen. Karpaltunneln ser bra ut och även senan. Nu har jag travat fem minuter varje dag och då kontrollerar han att senan inte svullnat. Den hade gått ner sedan vi var där sist. Så nu får vi trava 10-15 minuter varje dag tills nästa återbesök. Härligt!!!!

På väg ner för Hallandsåsen från Skånetrippen!

 

Tisdag till torsdag var lugna sköna dagar. Vi stod hos Arvidssons i Fjärås på deras fina anläggning. Hästarna trivdes. Jag trimmade dem varje dag och gick promenader. Ebba och Towe åkte hem på tisdagen och på onsdagen kom Malin ner till oss. Jätteduktiga tjejer allihop som var med på resan, stort tack till er!!!

Hästarna gillade sin boxar där de kunde titta ut.

Malin sadlar Acindo.

Malin och ACINDO utanför stallet.

 

Torsdag eftermiddag packade vi ihop allt igen och åkte till Gislaved. Kom fram sent på kvällen. Hade uppstallning i ridhuset, även på denna tävlingsplats är det nära till allt. Det underlättar.

LAGANA var så nöjd att få vara med på resan!

 

Om Glommentävlingen var "stolpe ut" så var helgen i Gislaved "stolpe in"!!! Vilken helg det blev! Först och främst så var vädret ok. Vi hade ställt in oss på regn i dagarna tre, som de sa på alla prognoser. Det regnade på nätterna och en ordentlig skur på lördagen i 140 klassen. Det blev en paus på 30 minuter pga av ovädret som sedan gick över lika fort som det kom. Resten av helgen var uppehåll och sol till och från!

 

TIPTON var med på denna tävling och han var först ut på fredagen. Hade ett nedslag i sin klass. Sedan gick LUTRICIA, ACINDO, GINA och CAHLUA 130 klassen. Alla tre hoppade dubbelt felfritt och blev placerade!!! ACINDO som tvåa, de andra sjua, tia och trettonde. Superkul och en bra start på helgen!

På lördagen fick TIPTON debutera 130. Han gjorde det med ett nedslag, riktigt bra. ACINDO hoppade grymt bra, för bra. Så jag gjorde en volt när jag kände att hon inte skulle räcka fram på en distans för hon nästan överhoppade sig. Då får man fel i protokollet med det gjorde inte så mycket. Kände på mig att hon skulle gå bra på söndagen. Det gjorde hon och hoppade felfritt och kom fyra i 130 klassen!

 

De andra tre gick 140 klassen på lördagen. Hoppade fint igen. GINA två ner, CAHLUA ett ner och LUTRICIA felfri och kom fyra!!! Jag var riktigt nöjd efter den dagen men det blev ännu bättre på söndagen.

LUTRICIA fyra i 140 klassen.

 

ACINDO gick som sagt 130 och blev fyra. TIPTON gjorde en bra runda igen i 130. De andra tre gick 140 klassen. Det var en Winning round. Grundomgång med tretton språng. Sedan omhoppning för de felfria med åtta språng.

 

CAHLUA var först ut i klassen och som hon hoppade. Makalöst bra och felfritt!!! Av bara lycka och glädje så hoppade jag felfritt även på LUTRICIA och GINA!!! Så alla tre hästarna i omhoppningen...Jag som tyckte det var så häftigt på fredagen att ha alla fyra hästarna felfria i samma klass. Nu blev det så igen, i 140 klassen!

 

GINA var först ut i omhoppningen och jag red snabbt med inte för snabbt, hon är ju bara sju år. Felfritt blev det! Med CAHLUA hade jag samma plan, lagom fort, hon är också ung. Felfri även hon!!!

 

LUTRICIA startade i mitten av omhoppningen, det var 14 ekipage till omhoppningen. Så jag tänkte att det är bara att ge allt och rida snabbt. Det lyckades, felfritt och in på andra plats! Vi slutade trea i klassen LUTRICIA och jag. CAHLUA blev sexa och GINA sjua. Vilket fantastiskt resultat, gissa om vi var glada!

Inte nog med det. LUTRICIAS placeringar i alla tre klasserna räckte till att vi blev helgens bästa ekipage och vann meetingpriset, ett nytt stallskåp!!!!

Jag kan lova att hemresan gick lätt! Vi hade sex-sju timmar framför oss, uppåt landet. Det gick som på räls!!!

 

Nu har hästarna fått skritta ut och gå i hagen och rullat sig, härlig för dem efter två veckor på turne!


Läst 27667 ggr Kommentarer Kommentera

CAHLUA, foto Linda Öberg/ studio78.se

Studio78 finns även på facebook!

 

Nu är vi strax klara att ge oss iväg på vår tävlingsturne. Det blir Falkenberg/Glommen första helgen och den därefter Gislaved.

Det är fem hästar som ska med, blir sex hästar andra helgen. Björn, Towe, Ebba, jag samt fem hundar!!!

 

Mira har ju fått valpar som nu är sex veckor, de kan vi inte lämna hemma!!!

Så håll tummarna för cirkussällskapet från Stall Bäcktorp!!!

Miras valpar!


Läst 28173 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår hoppade jag de fyra hästarna som ska med på tävlingen nu i Varberg och Gislaved. Det är LUTRICIA, GINA, ACINDO och CAHLUA.

 

Tomas hade byggt en riktigt bra bana! Distanser nästan överallt och det krävde ridning. Elva hinder med två kombinationer, så tretton språng. Gräsbanan är så stor och i vinkel så det går att bygga bra banor.

 

Hästarna hoppade fantastiskt bra! De utvecklas för varje gång jag hoppar dem. Det är ju målet när man tränar och tävlar, att bli bättre hela tiden. Tjusningen med vår sport är att man aldrig blir fullärd, finns saker att lära och finslipa hela tiden. Det känns så bra inför tävlingen. Ska bli kul att åka iväg och tävla nu!

 

Vi packar lastbilen, tvättar hästar och så ska de motioneras ikväll när bromsarna flugit iväg till någon annan planet (om det vore så väl!!!)

 

Packlistan är klar och den ser ut så här:

Mycket grejer som ska med! För att allt ska få plats på listan så har vi våra små förkortningar, Stall Bäcktorp språket får vi väl kalla det!


Läst 29592 ggr Kommentarer Kommentera

 

För första gånegn i mitt liv så har jag fått en häst som är färdig för de höga klasserna! Låt mig presentera:

 

MATEO! Visst är han fin?!!!

Haha, lilla Mateo är en åsna som går på bete i en hagen där vi har våra unghästar på betet!

 

De andra hästarna jobbar på. De har markarbetats igår och idag. Tidiga mornar eller sena kvällar är det som gäller för att slippa bromsarna.

 

Imorgon ska jag hoppträna hästarna och på torsdag åker vi på tävling igen, äntligen! Tre veckors tävlingspaus har vi haft, nu är det dax igen. Det blir en liten "turne". Först ner till Ryttarkamraterna i Varberg första helgen. Så stallar vi upp hästarna i veckan mellan och åker på torsdagen till Gislaved-Anderstorp och tävlar helgen därpå.

 

Nu ska vi få besök, ska träffa en gammal kompis som jag inte träffat på länge. Grillning blir det!


Läst 27756 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
09
2011

 

Eftersom det är så mycket bromsar på dagarna när värmen slår till så red vi tidigt på morgonen.

Johanna och jag sadlade varsin häst och red iväg strax efter kl 6. Det var det värt, mindre broms. Det var konditionsträning för fyra av hästarna idag.

 

Då rider vi upp för våran grusväg och skrittar, travar och galopperar om vart annat. Det är en sträcka på 6 km tills vi vänder. Vägen går upp och ner så det är perfekt styrketräning och för flåset!

Det tar ca 1,5 timme per häst så vi red länge idag, tre timmar för två hästar var! Det är ett riktigt bra jobb de får hästarna. Vi skrittar i 15 minuter innan vi börjar jobba på. Det är riktig arbetstrav och galopp sedan, långsam trav på slutet. Självklart med skrittpauser under hela passet.

LAGANA och WALTER red vi sedan mormorsrundan på. Hundarna följde med, viktigt med deras motion också! När vi kom ridandes på vägen och rundade en kurva så stod det helt plötsligt ett helt gäng killar i kamoflagekläder längs vägkanten! Det händer inte varje dag! Nu var det min bror och hans kompisar som skulle köra soft-airgun i skogen hos oss!

När vi kom hem så jobbade vi med Lakrits. Idag var första gången som vi "klippte navelsträngen" och Johanna red lös på honom! Det gick strålande bra! Skritt, trav och galopp. Så red hon honom själv hem till stallet och satt av. Härligt och roligt!

Ebba och Towe är också här idag och hjälper till. De skrittar ut i skogen på KLEOO och LUTRICIA.

 

Nu på em blir det tvätt av stora stallet. Bäddarna är urmockade så det måste göras rent.

Några fina bilder från en tidig morgon!


Läst 26986 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
08
2011

I måndags så hoppade jag några av hästarna här hemma för Tomas. Björn klippte ridbanan innan hoppningen. Det blev så fint!

 

Övningen var nyttig och innehöll en serie på medellinjen.

 

Serien började med ett kryss. 6,30 meter till oxer. 6,50 till oxer. 7,20 till rättuppstående. Mitt mellan varje hinder en upphöjd bom. Rid in i galopp.

 

En upphöjd bom med bommar på marken framför och bakom på volten. Fyra upphöjda galoppbommar på volten. Två hinder på rakt relaterat avstånd samt två hinder i följd på böjt spår. Allt blev en bana på slutet.

 

Jag hoppade först LUTRICIA och värmde upp henne själv. Mycket rakriktning och stöd på båda tyglarna. Får vara noga med att galoppera på framåt i galoppen, inte sitta och bromsa. Flytta henne lite undan bakdelen på böjda spåren.

 

Tomas hjälpte mig och värmde upp de andra hästarna. Det är bra för då får jag bra tips och råd med ridningen av hästarna, det är jag glad för!

Tomas på CAHLUA, jag på LUTRICIA.

Lite bilder från hoppningen, måste komma ihåg att ha en annan inställning på kameran nästa gång, ursäkta den dåliga kvaliten!

GINA

ACINDO SB

Björn!!!


Läst 26588 ggr Kommentarer Kommentera

Vi var och tittade till hästarna på betet. De njuter och äter hela tiden! Lite bilder.

EROZ

GAZZA LORD EROZ

RETZINA LOVELY HUMLAN LADY

LADY kollar in något!

Anne och Lord

Anne och LORD.


Läst 25815 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.