Therese

Nu kommer mitt inlägg från helgens tävling. Det var fullt upp med tävlandet hela helgen och igår var jag riktigt trött kan jag erkänna, så bloggen hamnade sist på "måste göra listan".

 

Riktigt nöjd är jag med tävlingen. Hästarnas resultat. Mitt underbara team runt omkring som hjälpt till så det går att tävla elva hästar båda dagarna! Vädret var på topp och tävlingarna är jättefina i Sala. Stor fin gräsbana med en stor framridning/framhoppning. Fina hinder osv. Flera borde åka dit nästa år när "Bronshästen" arrangeras.

 

Tävlade som sagt elva hästar. Började med de tre fyraåringarna på lördagsmorgonen. De hoppade 1 meter. LADY LOVE hade ett nedslag. EROZ och GEORGE hoppade felfritt. EROZ blev därmed färdigkvalad till fyraårschampionatet!

 

Femåringarna ARCHI, CARLINA och LOOPEZ hoppade 110 klassen och därefter 120. I 110 var LOOPEZ felfri. CARLINA och ARCHI ett nedslag. I 120 hade LOOPEZ, CARLINA två bommar ner och fina fina ARCHI var felfri!!!!

 

ARCHI

 

LOOPEZ SB

 

TIPTON gick 120 klassen med ett nedslag. Dagens sista klass var 130 där jag hade fyra hästar till start. Alla fyra hoppade felfritt i grundomgången. I omhoppningen svängde jag snäva vägar med alla och i en av svängarna hann LUTRICIA känna vad jag tänkte och svängde lite tidigt så hon rev en bom. De andra tre var felfria igen!

 

Snabbast var ACINDO som kom tvåa i klassen, CAHLUA kom femma och GINA sexa!!!

 

Vädret på lördagen var helt fantastiskt, strålande sol och varmt, nästan för varmt = +27!

 

Så åkte vi hemåt och det såg nog ut som ett litet cirkusfölje som åkte upp för våran väg! Björn körde lastbilen med fyra hästar, mamma, Tomas och jag körde varsin bil med transport. Då hade Björn åkte hem på förmiddagen med två av fyraåringarna när de hoppat klart och hämtade två av de hästar som gick sista klassen. Cirkus karavanen upprepade sig på söndagen igen! Björn fick köra flest mil som åkte och bytte hästar!

 

När vi var klara med det mesta i stallet på kvällen åkte vi till Lustigkullagrillen och firade lite att dagen varit bra!

CARLINA SB

 

Söndagen började med 1 meter för fyraåringarna. GEORGE hade ett nedslag och de andra två hoppade felfritt! Så även LADY LOVE kavalade till semifinalen efter den felfria rundan, roligt!!!

 

Femåringarna och TIPTON hoppade 120 klassen. CARLINA och TIPTON hade ett nedslag, LOOPEZ ett ned och en volt där vi tappade rytmen för hon började "busa". ARCHI var felfri igen!!!!! Två felfria rundor i 120 klass gjorde han, härligt!

 

ARCHI

 

CAHLUA och ACINDO gick 130. CAHLUA hade ett nedslag, utsprånget i trekombinationen. Rundan var riktigt bra för övrigt. Jag hade efter henne en liten paus innan det var dags för ACINDO och det var skönt, för jag började bli ganska matt i kroppen efter alla rundor. Det gick i ett med unghästarna båda dagarna, ner från den ena och upp på den andra. Nu kunde jag sitta en stund och vila samt äta lite.

 

ACINDO hoppade strålade, hade tyvärr ett nedslag. Tycker själv jag hade lite dålig galopp, tar på mig det nedslaget.

 

Det blev en paus igen att vila på och hämta andan innan 140 klassen. Var lite orolig att jag inte skulle orka hålla focus hela vägen in i mål. Gjorde totalt 25 starter och det tar på kraffterna.

 

Björn, Tomas och jag tog en fikapaus innan vi gick banan inför 140 rundan. Det var en ganska så krävande bana. Tolv hinder med femton språng. Trekombination i uppförslut och kluriga distanser. Bedömningen var a:1a, omhoppning efteråt för de felfria. Det är roligt att gå banan tillsammans med Tomas. Vi gör en plan och han har bra tips hur jag ska rida hästarna. Om det är fem galoppsprång stadigt eller lite tillbaka eller följa med, sätta ny galopp efter något visst hinder osv. Det är kul när jag sedan rider och planen vi gjort stämmer.

 

GINA var första ut av mina två hästar. Hon hoppade verkligen strålande. Jag red bra också, höll galoppen hela vägen. Tyvärr föll en bom lite lätt, hon var så förtjänt av en nolla i protokollet efter den rundan!

 

LUTRICIA startade sista av alla och det var bara två felfria av 27 starter innan oss. John Hickey och Nina Göransson. Jag ville med till omhoppningen och dit kom vi, felfritt i grundomgången! Wow så bra hon hoppade min häst!

 

Jag hade fördelen att starta sist i omhoppningen och kunde se hur de andra red. Båda drog på sig rivningar. Så min taktik var att försöka rida felfritt och inte allt för snabbt för att riskera rivning av bara farten. Planen höll och vi vann!!!! Dubbelnolla i helgens sista start och en blågul rosett! Vi var så glada hela gänget, vilken belöning! GINAS resultat räckte till en femteplats, kul!

Det var skönt att sätta sig på lastbilsluckan efteråt och andas ut! Alla i teamet har gjort ett kanonjobb. Hästarna som ska lastas i och ur, lastas om, besiktas, sadlas, broddas, de ska vara nere vid banan i tid osv. Hålla koll på hur många det är kvar innan jag ska in på banan, hinder höjas på framhoppningen....

 

Tack Johanna, Jessica, Towe, Andreas, Tomas, Mamma, Björn, Helene, Katrin. Tack Jennifer för alla fina bilder!

 

Towe, jag och Johanna.

 

Såhär glada var vi efter helgens resultat!!!! Tomas, mamma, Björn och en glad jag :-)


Läst 30795 ggr Kommentarer Kommentera

Har en ny telefon. Min gamla tvärdog och jag hade sorg i en dag innan jag insåg att det bara var att köpa en ny. Jag är inte kompis med den nya! Har inte lyckats installera (haft tid...) så jag får över bilderna i dator och vidare till bloggen. Därav mina bildfattiga bloggar...ogillas.

Nu idag då jag hade den i fickan och red så gick knapplåset upp och alla kontakter är raderade, eller synkade med facebook! Jag blir galen! Får ta tag i det här efter helgen, har inte tid nu.

 

Dagen har varit väldigt bra. Ridit hur många hästar som helst känns det som. Det är tävling imorgon med elva hästar. Vill helst rida så många som möjligt av dem själv dagen innan tävling. Sedan är alla hästarna shampoonerade. Nu blänker de och spolboxen har jobbat hårt. Tio hästar är tvättade. Chansade när jag hade ridit CAHLUA på förmiddagen att det skulle gå att tvätta henne och sedan släppa ut henne utan att hon rullade. Hon gjorde det inte som tur var! Det skulle aldrig gå med flera av de andra som bara letar på den lerigaste fläcken i hagen för att där göra en riktig lerinpackning!

 

Jessica, Towe och Johanna kom på eftermiddagen och har hjälpt till med stallet, tvätt och fläta svansar. Towe konstaterade att det var väldigt mycket träns som skulle packas ut i lastbilen. För att inte tala om shabrak och senskydd!

 

Det är riktig planering som krävs för att de här två dagarna ska fungera. Hästarna ska till tävlingen och hem i omgångar. De ska alla broddas...Tur vi är många som hjälper till!

 

Hästarna är LADY LOVE SB, EROZ, GEORGE, CAHLUA, LOOPEZ SB, TIPTON, CARLINA SB, GINA, LUTRICIA MC NEAL, ACINDO SB och ARCHI.

 

Håll tummarna!


Läst 24851 ggr Kommentarer Kommentera

Idag skulle jag var själv i stallet. Många hästar att rida och allt annat att göra. Så kom jag på att Helene skulle komma och hälsa på idag! Helene äger EROZ tillsammans med med mig. Hon kom på förmiddagen och då hjälptes vi åt att släppa ut alla hästar. Sedan mockade vi stallet och fixade vattnet i alla hinkar.

 

Hämtade in LOOPEZ och CARLINA så red jag dem. Blev markarbete. LOOPEZ var jättefin från start. CARLINA tar en stund att få igång den stora kroppen på, hon växer mycket. Efter en stunds knep och knåp så var hon också fin. Tålamod kallas det...

 

Helene lagade lunch under tiden som jag fodrade hästarna. Lyx med en kock i huset idag! Blev fisksoppa med gott bröd till.

Efter lunch red vi ut i skogen på ACINDO och EROZ. Första gången som Helene red på sin häst! Det gick så bra, han är så snäll.

 

Björn kom hem och eftersom Helene fyllde år igår så firade vi henne med lite gott fika och champagne på altanen! Vi firade också hennes första ridtur på EROZ, väl värt ett glas champagne!

 

Jag red några hästar till och avslutade med att rida ARCHI runt mormorsrundan. Första gången ensam, inga problem.

Vi tog in de sista hästarna från hagarna och så skurade jag rent alla sensydd. Tycker inte om smutsiga saker...och lerigt är det nu så smutsigt det blir det.

 

Kvällsfodrade och släckte stallet. När jag kom in stod det mat på bordet igen! Grillat, potatisgratäng och sallad. Vilken lyxdag!

 

Helene sover kvar hos oss eftersom det är tävling i helgen. Det är i Sala och jag har elva hästar till start båda lördag och söndag. Imorgon blir det mycket att göra som vanligt inför tävling!


Läst 25068 ggr Kommentarer Kommentera

Det regnade hela dagen här i måndags, inte kul. Det var blött och trist helt enkelt. Skönt att det varit så fint väder igår och idag. Sol hela dagarna.

 

Igår red vi alla hästar, det är ett helt gäng nu! Min kompis Pernilla Dannberg kom hit igår och stannade tills idag med sin häst Skywalker för att träna för Tomas. Det blev markarbete och lite hoppning igår. Jag red ARCHI och CAHLUA men markarbetade bara. Tomas trimmade sedan ACINDO och GINA - de gick riktigt fint! De övriga hästarna gick markarbete eller mormorsrundan. Sista svängen var så härlig, solen sken och det var ganska varmt-då kunde jag verkligen njuta av mitt jobb!

 

På kvällen åt vi goda kantarellmackor och äppelpaj och pratade tränings och tävlingsupplägg. Det gäller att ha en plan för varje häst och varje vecka. Delmål och stora mål med både träning och tävling.

 

Idag var det mer hoppning på schemat. Vi hjälptes åt att bygga bana kl 9. Den var riktigt bra och rolig.

 

Pernillas häst såg fin ut, kul! Jag hoppade LUTRICIA och CAHLUA på fm. LUTRICIA kändes fin att rida idag, hon blev tömkörd igår. CAHLUA var helt underbar när jag hoppade banan. Totalt avspänd och hoppade varje språng lugnt genom kroppen. Frustade nöjt varvet runt.

 

Red lite andra hästar och fixade fram till kl 16. Då var det dags att hoppa några till. CASH FLOW, TIPTON, LADY LOVE, GINA, ACINDO, RETZINA, ESCO. Så bara att göra rent broddhål och skruva i broddar igen...

Hanna och Ulle kom med sina hästar och tränade så vi var ett helt gäng som tränade på kvällen, roligt!

De gick alla bra så jag är nöjd med dagen! Tack Tomas för bra träning! Tack Johanna och Malin för hjälpen med allt runt omkring.


Läst 24329 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
21
2011

Måster erkänna att jag är ganska trött nu när helgen är över. Vi har ridit hästarna här hemma och så är det stallet att göra. Sedan tävling med mina sju unghästar på det! De har inte tävlat sedan midsommar så de var ganska glada och busiga! Det blev tävling idag i Köping och banan var helt ok att rida på.

 

Vi hade fullt upp med alla starter idag. Brodda, lasta i och ur, besikta, sadla, hoppa fram och hinna gå banan där emellan...

 

EROZ, LADY LOVE och GEORGE hoppade fyraårsklassen 1 meter. Alla tre kändes bättre än igår, de lärde sig mycket från en dag till en annan. GEORGE hade ett nedslag och de andra två hoppade felfritt!!!! Så duktiga alla tre!

EROZ och LADY LOVE SB! De har nu gjort två felfria 1 meter-rundor. De behöver en till för att kvala till fyraårschampionatet.

 

ARCHI, LOOPEZ och CARLINA hoppade först 110 klassen. CARLINA var väldigt spänd och rev de två första hindrena innan hon kom igång och hoppade bra. LOOPEZ var fin och lugn, hade ett nedslag. ARCHI var jättefin, som han hoppade, lekte runt banan, felfri!

Sedan hoppade alla tre 120 klassen. CARLINA var spänd igen och hoppade lite ojämnt. Rev de två första hindrena igen innan hon kom igång. Hon behöver några tävlingar att komma in i tävlandet på. ARCHI och LOOPEZ var riktigt fina. Båda två hade ett nedslag.

TIPTON var med och hoppade 120 och 125. Han bjöd på riktigt fina språng i båda rundorna. Hade ett nedslag i båda rundorna.

 

Tack så mycket Ebba, Johanna, Tomas och Björn för idag, det gjorde vi bra! Det var skönt att sätta sig i bilen på vägen hem. Hann inte ens sitta i fem minuter från att vi kom fram till tävlingen tills vi åkte hem. Det gick i ett hela tiden, puh!


Läst 27930 ggr Kommentarer Kommentera

Åkte till Köping och red en klass på förmiddagen. På vägen dit så trodde jag inte att det skulle gå att rida alls när vi passerade alla översvämmade diken och bäckar. Såg ett otröskat fält som var under vatten, stackars bonde...

 

Men banan såg bra ut så jag startade fyraåringarna LADY LOVE SB, EROZ och GEORGE i 1 meter. Det var nio hinder med tio språng, kombination som avslutning. Riktigt bra bana, rytminsk och bra byggt.

 

LADY var ganska glad och för busig på framridningen och framhoppningen. Lugnade sig inne på banan och hoppade felfritt! Hon var riktigt fin!

EROZ och GEORGE var hur coola som helst. För GEORGE var det första tävlingen i livet. Han skötte sig mycket bra. Tvekade inte på något hinder. Rev två, helt klart godkännt. EROZ blev lite spänd i början av banan. Han startade sist i klassen då det var ganska uppridet i gräset, kan vara därför han blev spänd. Rev trean och fyran. Hoppade bra från hinder fem till slutet, blev bättre och bättre.

 

Det småregnade hela tiden och banan blev uppriden. Så vi valde att flytta de andra hästarnas starter tills imorgon. Hoppas på bättre väder och att banan är ok.

 

Istället åkte vi hem och red alla andra hästar. Blev långritt med mycket trav på grusvägarna. Vi passade även på att plocka kantareller! Första svängen vi red så såg vi en hel del svampar längs vägen. Nästa tur hade vi med påsar! Towe och Johanna satt kvar på sina hästar och höll i Tomas och mina hästar så vi kunde plocka kantareller!!! Blev nästan två kilo svamp!


Läst 26937 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
20
2011

Nu har nästan hela veckan passerat utan att jag hunnit blogga...tiden går fort när man har mycket att göra!

Hästarna som tävlade i Tierp har bara ridits ut i skogen och runt mormorsrundan denna vecka. Skönt för dem att koppla av lite.

Fem-och fyraåringarna har trimmats. Jag har ridit markarbetslektion för Tomas med flera av de hästarna. De har även hopptränats en gång var.

I torsdags kväll grillade vi. Hela stallgänget, mamma, pappa och grannarna. Femton personer var vi och supertrevligt hade vi!

Igår red jag i alla väder kan man säga. Halva dagen var strålande sol och varmt. Hade då svårt att tro att det utlovade regnet skulle komma, men det gjorde det. Vi red CAHLUA och KASSAN på kvällen och efter det var det bara vatt byta alla kläder, genomblött!!!

ARCHI hade fått så lång päls så han klipptes igår kväll. Från nallebjörn till tävlingshäst på en halvtimme!

Idag är planen att åka till Köping med sju hästar och tävla. Känns lite tveksamt nu när det har regnat ett halvt dygn och tävlingen är på gräs...Ska ringa och kolla hur det ser ut på banan så får vi se hur det blir.

Denna helg är det SM i hoppning på Grevagården. Igår regnade det så mycket där att tävlingarna ställdes in hela dagen. Tråkigt! För ett år sedan var det SM i Stockholm. Då red jag LAGANA och vi gick till finalen! Hoppas nu att hon blir frisk!

LAGANA SM final 2010


Läst 29988 ggr Kommentarer Kommentera

 

Mina hästar har hoppat fantastiskt bra i helgen. Även sista tävlingsdagen blev lyckad.

 

Red 140 klassen på CAHLUA, GINA och LUTRICIA. Banan var svår, inte många klarade den felfritt. Blev bara tre dubbelt felfria av 41 startande ekipage. Alla mina tre hästar hoppade riktigt bra. GINA rev ett hinder i grundomgången. CAHLUA kom till omhoppningen där hon hade två riktiga petriv och LUTRICIA rev ett hinder i omhoppningen. Jag red snabbt på LUTRICIA så det blev en femte plats i klassen! CAHLUA fick också pris, kom på åttonde plats!

 

 

ACINDO fick hoppa en lägre klass, 125. Hon är inte riktigt färdig för 140 klass ännu, även om hon hoppade 135 klassen kanonbra på lördagen. Jag skyndar hellre långsamt än tar upp en häst för tidigt i klasserna. Hon hoppade felfritt och kom på fjärde plats av 57 starter. Härligt avslut på en kanonhelg!

 

 

Tävlingarna i Tierp var bra. Tycker om att tävla på en riktigt stor bana med fina hinder. Underlaget var jättebra tycker jag på stora banan. Hörde en del som klagade att det var för hårt. På framhoppningen ja, men inte på banan. Arrangörerna gjorde ett kanonjobb med att vattna och fixa till banorna. Framhoppningen var bra sista dagen.

 

Leif Hall byggde banorna, riktigt bra! Länge sedan jag red på hans banor. De är alltid välbyggda och utmanande.

 

Stort pluss att det är så nära till allt och trevliga funktionärer!

 

 

Det var kul att Eva kom och tittad på sina hästar i helgen. Hon är uppfödare och ägare till CAHLUA och LUTRICIA! Vi var mer än nöjda med alla rosetter!

Hästarna äter eftermiddagshö i lastbilen.

Towe och Ebba putsar!

Björn rastar hundarna och Ebba putsar!

 

Nio priser på tolv starter blev det! GINA fyra i 130. ACINDO pris i 130, 135, 125. LUTRICIA pris i 140, 140. CAHLUA pris i 130, 135, 140!!!


Läst 26582 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
13
2011

 

Nu är vi i Tierp och tävlar- På Kråkhoppet! Varför heter det så? Kanske finns någon läsare från Tierp som kan svara på den frågan?!!!

 

Fyra hästar är med- ACINDO SB, GINA, CAHLUA och LUTRICIA MC NEAL.

Vi åkte hemifrån igår på morgonen, min klass började på eftermiddagen. Skönt att inte ha så långt, ca 2,5 timme. Ebba, Towe och Björn är också med-ett riktigt dream team! Det är bara Johanna och Malin som saknas. De är snälla och sköter stallet och hästarna hemma.

 

När vi kom fram igår kunde vi veterinärbesikta hästarna i lugn och ro, sedan fick de gå på en 30 minuters promenad.

 

Det är en ny regel nu att om en klass innehåller fler än 100 starter så delas klassen i två, det tycker jag är bra. Så 130 klassen blev delad och ACINDO hoppade i den första. Hon var jättefin. Jag var lite ofocuserad och red inte helt bra första delen av banan, lite mycket hand. Fick ett nedslag som jag tar på mig. Hon var snabb så en nolla hade gett seger...Nu fick vi pris för vi kom på tolfte plats och tretton skulle ha rosett!

 

Det var en bra stund till nästa start så jag passade på att longera LUTRICIA så hon fick jobba lite. Samtidigt kunde jag tänka igenom hur jag skulle rida de andra hästarna i 130 klassen och focusera ordentligt.

 

CAHLUA var först ut i den andra 130 klassen. Nu red jag bra och hon hoppade fantastiskt, felfritt och snabb. Vi höll lednigen tills det var fyra starter kvar i klassen, så det var nära seger. GINA startade sist och det blev en kanonrunda, felfri och bra tid. Räckte till fjärde plats och CAHLUA blev tvåa!

 

LUTRICIA hoppade 140 klassen. Det var två faser. Hinder ett till åtta i grunden och nio till tretton i omhoppningen. Hon var riktigt fin, och det blev omhoppning. Ett nedslag där men det räckte till sjätte plats! Så prisutdelning för andra gången på en dag och fyra rosetter på fyra starter!

 

Vi bor hema hos min kompis Pernilla och har även hästarna där. Hennes Pelle hade lagat middag igår när vi kom dit. Jättegott och vilken lyx att kunna komma in till ett dukat bord med god mat! det sov vi gott efter!

 

Idag var det 135 klass för GINA, ACINDO och CAHLUA. Skulle visa sig att det var en svår bana som gav mycket fel, speciellt i omhoppningen. CAHLUA var först ut och hoppade ännu bättre än igår. I omhoppningen backade hon av lite tidigt i kombinationen så hon rev bakbommen på a-hindrets oxer med bakbenen. Rev sedan ett hinder till som jag sätter på orutinskontot. Det var ett räcke med vita bommar och murdelar under, även murtorn på sidorna Det stod vid staketet och både framför och bakom hindret hängde det reklambanderoller på staketet, och dommartornet var strax bakom. En lite orutinerad häst kan då titta lite mycket på allt utom bommarna och därför riva.

 

ACINDO hoppade jättebra och gick också till omhoppning. Hon rev hindret vid staketet-orutin även där. Det var hennes andra 135 klass och det kändes kanonbra.

GINA hoppade också bra, hade ett nedslag i grundomgången.

ACINDO och CAHLUA fick pris, det var kul! Blev nia och 14 plats av 62 starter.

 

LUTRICIA gick den svåra klassen 145 idag. Rundan kändes jättebra, hästen hoppade fint. Tyvärr tre nedslag på fjorton hinder, inte kul resultat. Det var tre riktiga nätrull, strykare-kalla det vad du vil! Kändes så bra och var nära en nolla men det ska till de sista 10 % så kommer det sitta där! Känslan var bra och det är viktigt!

 

Vann 145 klassen gjorde Malin Nilsson på Prizilla. Det var bara hon som klarade banan felfritt, såg riktigt bra ut. Stort GRATTSI MALIN!!!

 

Pella hade gjort middag ikväll igen! Lyxigt gott-Tusen tack! pernilla har gjort äppelpaj så nu ska jag njuta av lite efterrätt!

 

Håll tummarna imorgon för oss!


Läst 28493 ggr Kommentarer Kommentera

 

...idag är det fullt upp! Gissa om det då uppskattas att solen hittat tillbaka hit!!!!

 

Jag ska hoppträna idag igen för Tomas och det är ett helt gäng hästar, sju för att vara exakt! Ska även rida de fyra som ska till Tierp och tävla över helgen. De hoppades igår. Har även LAGANA, EROZ, LADY och HERCULES att rida, tur Ebba kan hjälpa mig att rida lite. Så ska vi jobba med två inridningshästar, fixa stallet och packa allt till tävlingen! Tur att Johanna, Towe och Tomas kommer på eftermiddagen!

 

Igår regnade det hela dagen, ordentligt! Jag hopptränade LUTRICIA, GINA, ACINDO och CAHLUA för Tomas på morgonen/förmiddagen. Vi hade ganska tur med vädret en lite stund, sedan regnade det bara. Tur man har regnkläder!

 

Hästarna var riktigt fina igår. Hoppade bana och det kändes bra. Smådetaljer att komma ihåg, rid rakt fram i landningen, inte svänga för tidigt!

 

Red sedan de andra hästarna på eftermiddagen/kvällen. Vi hade hoppats på att regnet skulle avta, men icke! När Johanna, Towe och jag hade ridit de sista så hade vi inte en torr tråd på kroppen, gick att vrida vatten ur alla plagg!!! Härdad blir man och hästarna behöver sin träning i alla väder!

 

Genomblöt LUTRICIA!

Kom ihåg, efter regn kommer sol, så smile!!!!


Läst 28221 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.