Therese
OKT
31
2011

Tiden går snabbt när man har roligt, och mycket att göra! Imorgon är det första november ocn snart är det vinter....

 

Har som vanligt fullt upp på dagarna. Hästarna går bra och varvar skogsturer med konditionsträning, dressyr på banan och tömkörning. Varierat arbete och underlag är det bästa för hästarna.

 

 

Tomas tömkör CASH FLOW.

 

Vi håller på med två inridningshästar. En "enkel" häst som vi fick hit för en månad sedan. Hon hade aldrig haft sadel eller träns innan. I lördags red vi ut på henne hela mormorsrundan för första gången i alla gångarter! Den andra hästen kräver mer jobb från backen. Kommer få hänga länge på henne innan det är aktuellt att sitta i sadeln. Hon tycker det är jätteläskigt när man sträcker ut armarna och viftar på sidorna av halsen. Tänk så olika hästa kan vara.

 

Första ridturen på Inocencia, och hon går först!

Var på tävling igår med några unghästar. Det gick jättebra. Jag hoppade Ulles häst EDWONDO och han var felfri i båda klasserna. Johanna tävlade CARLINA SB och LADY LOVE SB, felfri med den först och ett nedslag på den andra, bra ridet!

 

Träffade söta Elin Jansson på tävlingen. Vi skojade och sa att vi måste vara sveriges mesta tävlingsryttare! Vi åker på allt från lokal unghästtävling till elittävling var och varannan helg och vi ses ofta! Elin bloggar på krafft.nu om ni vill följa henne.


Läst 30466 ggr Kommentarer Kommentera

Idag och igår har de flesta hästarna skrittat i skogen. Den långa rundan så de verkligen får koppla av! Det är riktigt mysigt och hästarna uppskattar det. Även hundarna tycker det är roligt att följa med. Det tråkiga är bara att nu när det regnat så mycket och vi bor i en lervälling (känns det som) Så räcker det att hundarna sticker ut nosen utanför dörren så måste de tvättas. Men de får vara lyckliga, skitiga hundar som busar runt hästanas ben i skogen!

 

Veterinären var här på förmiddagen och kollade en häst som gjorde illa ögat för en vecka sedan. Det såg bättre ut, skönt. Får fortsätta med ögonsalvor två ggr om dagen. Hovslagaren var här och verkade fölet och några unghästar. Har som sagt hunnit rida mellan alla besök och avslutade kvällen med att ha träningar i Skultuna.

 

Det var första träningen för hösten/vintern. Så nu börjar det och om någon vill vara med och träna så hör av er på mail stallbacktorp@hotmail.com eller tele: 070-7975888.

 

Det var roligt att hålla träning och duktiga elever! Nästa vecka är det träning på tisdag 1/11.


Läst 29472 ggr Kommentarer Kommentera

Pernilla, Rebecka och jag har tränat för Tomas måndag och tisdag. Alltid lika bra och roligt!

 

Bild på mig och Pernilla från förra året då vi var i Ljungby och tävlade.

 

Första dagen hoppade jag TIPTON. Han var duktig, börjar slappna av nu. När han blir lite trött ska han försöka spela lite apa och busa. Han kommer ingen vart med det och jobbar på bra till slut!

 

Det var en basövning kan man kalla den, men nog så nyttig. Kavaletti efter långsidan, tre på rad där vi varierade galoppsprången och red på sex eller sju språng. Hoppning på volten med en oxer i mitten och kavaletti framför och bakom, ett galoppsprång emellan. Serie på medellinjen med räcke, tre galoppbommar till en oxer. Roligt!

 

Andra dagen var det banhoppnig. Svår kan jag lova, men vad vi lär oss! Jag hoppade idag LOOPEZ som var mycket pigg och framåt. Första varvet hängde jag mest med där uppe på ryggen kändes det som! Efter en skrittpaus när de andra hoppade så tog vi ett varv till och då gick det betydligt lugnare och hon hoppade bra. Kan nog bli bra den hästen, ska bli kul att jobba med henne i vinter och se hur det utvecklas.

 

Även CASH FLOW fick hoppa idag. Hon är bara fyra år och fick hoppa en enklare bana. Vilken fin liten häst det är! Hon gör mig glad!

 

Hästarna som tävlade i helgen har skrittat i skogen och unghästarna jobbar på.

 

Bild på en del av vår bana idag, som jag lånat från Pernillas blogg!


Läst 36064 ggr Kommentarer Kommentera

Sista tävlingesdagen igår. Började kl 9 med lilla rundans final och där startade jag LUTRICIA. Hon kändes fin och ridningen var bra. Tyvärr två nedslag, kändes lite tom i sprången där hon rev, men det kändes endå enkelt. Banan var rolig att rida, jag tycker om när man måste rida till 150 % för att det ska bli bra på de lite kluriga distanserna.

 

Åkte sedan hem med henne, skönt att bara bo 20 minuter från Strömsholm. Vi hann rida sju hästar hemma och fixa färdigt hela stallet.

 

Åkte tillbaka kl 14 med ACINDO och CAHLUA som skulle hoppa 135 klassen. Det var en tidshoppning och rolig bana igen att rida. Vi gick den och gjorde en bra plan som stämde perfekt på båda hästarna.

 

CAHLUA var först ut och hoppade jättebra, felfritt! Blev prisrosett på den rundan. ACINDO hoppade också kanonbra och var snabb som vanligt, Tyvärr ett nedslag på näst sista oxern, och jag har ingen förklaring varför. Ibland river hästar utan att man behöver analysera ihjäl sig. Jag är mycket nöjd med hennes helg, pris på två av tre starter och bra hoppning. GINA fick vara hemma och ta det lugnt, hon hoppade bra båda dagarna innan. Hon och CAHLUA får nu ta det lite lugnt och gå någon tävling till i år bara. De är så unga och har gått stora klasser på ett mycket bra sätt, de har inget kvar att bevisa i år.

 

Idag blir det ridning hemma sedan ridhuset på em. Ska hoppa TIPTON och Pernilla kommer hit med sin häst och ska träna i två dagar.


Läst 30405 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
23
2011

Bra dag idag som började tidigt hemma i stallet. Johanna och jag red ut två hästar vid halv åtta. Jobbade sedan en av inridningshästarna som är jätteduktig, snart klar!

 

Jag red sedan de som skulle tävla senare på dagen. Viktigt att hästarna kommer ut och rör på sig. Blev mjukgörande ridning längs grusvägen. Tempoväxlingar osv. Vi lastade och åkte halv tolv. Då hade Carro mockat stallet, hästarna var utsläppta i hagarna, Johanna packat allt hö, Towe packat alla grejer och flätat hästarnas manar, bra teamwork!

 

Min första klass för dagen var 140 och det var kval till lilla rundans final. CAHLUA var först ut och hon var fin. Lite lugnare än igår men fortfarande på. Rev tyvärr femman och sjuans räcken, blev lite het och då valde jag att göra en volt och bryta av till trav. Dumt att kasta sig in i en kombination när hästen inte är i balans. Ny galopp och allt iordning så hoppade hon de fem sista hindren strålande. Detta var bara hennes sjunde start i 140 och hon utbildas fortfarande så det var ok.

 

LUTRICIA startade nästan sista av de ca 90 starter som var i klassen. Kalasbra runda med ett skitpet på treans insprång i kombinationen. Jag höll vår plan som Tomas och jag gjorde när vi gick banan. Blev en bra tid och resultatet räckte till en tjugonde plats av alla och vi kvalade till lilla finalen imorgon!!! Roligt!!!

 

Efter den klassen hade vi en paus då det var 150 hoppning med kval till stora finalen imorgon. Passade på att sitta på läktaren och titta. Vann gjorde Emma Emanuelsson på Titan, jättebra runda. Tvåa kom Helena Persson på Bonzai H.

 

Dagens sista klass var en 135 ackumulator hoppning. Då får man poäng för varje hinder man hoppar felfritt och som sista hinder kan man välja att hoppa en joker som ger dubbla poäng.

 

GINA var först ut och kändes fin redan på framhoppningen. Hon var riktigt fin på banan, bra tryck och tempo. Tyvärr rev vi hinder nummer åtta. Tar på mig rivningen helt, la henne för stort på hindret, synd för hon hoppade allt annat så bra även jokern.

 

Sist ut var ACINDO som nu går under namnet "Rallyräkan"!!! Felfri, snabb och superfin!!! Kom på andra plats, härligt!!!

 

ACINDO på prisutdelningen. Rosett, plakett, premier och ett fint glasfat från Kosta Boda.


Läst 31344 ggr Kommentarer Kommentera

Första tävlingsdagen på Strömsholmstävlingen och det gick bra.

 

Min "fyrklöver" som jag kallar dem, dvs CAHLUA, LUTRICIA, GINA och ACINDO SB var med. Det var uppvärmningsklasser idag och mycket starter. I 130 klassen var det nästan 200 starter totalt!!!

 

Jag hade där ACINDO som hoppade kalasbra, felfritt och lagom snabbt enligt planen! Blev placerad, Fina lilla häst! Även CAHLUA var felfri! Hon var pigg och nästan överladdad, så glad att vara på tävling. GINA var felfri i grundomgången och rev sedan en bom i omhoppningen, helt ok resultat.

 

LUTRICIA startade 140 klassen. Jätteglad att vara på tävling, bockade flera gånger på framhoppningen, det händer aldrig annars! Var lite för pigg på banan och inte helt fullt focuserad så två bommar trillade. Kändes ridbar och blir förhoppnigsvis bra tills imorgon.

 

Det börjar kl nio med en 140 hoppning för ungdomsryttare. Nästan 100 starter så det betyder att min klass börjar efter tolv. Perfekt för då hinner vi göra stallet på fm och rida. Ska rida "fyrklövern" på förmiddagen och några hästar till. Johanna kommer halv sju så nu måste jag sova så jag förhoppningsvis är pigg då klockan ringer vid sextiden. Nu är jag allt annat än pigg. Mår lite illa och yr i huvudet, bäst att sova nu!


Läst 28360 ggr Kommentarer Kommentera

Fullt upp idag och kul har vi haft! Carro kom tidigt på fm och har varit här resten av dagen.

 

Började med att klippa fyra hästar, skönt att de är snälla och står still så det går snabbt! Hovslagaren kom före lunch och verkade fem unghästar. De var också snälla med det tar sin lilla tid när det är extra saker att göra utöver det vanliga jobbet.

 

Vi har en ny tradition här i stallet tror jag-lunch på Ikea!!!! Idag igen, gott är det och så en jordgubbcheesecake till efterrätt så orkar man resten av dagen! Även Roos kom och mötte upp och åt lunch med oss. Sedan for vi hem och red ett gäng hästar. Jag har trimmat de fyra som ska tävla i helgen och de känns riktigt bra. Tvättade dem gjorde jag också efter varje ritt, så nu är de rena och fina.

 

Ebba kom också på em, Tack Ebba för hjälpen med packningen av tävlingsgerjerna! Det är så kul med alla duktiga tjejer i stallet, Johanna, Roos, Carro, Ebba, Malin och Towe. Ett härligt och glatt gäng är vi!

 

I helgen är det som sagt tävling och det är Strömsholms elit inomhustävling. Ska bli jättekul och jag hoppas hästarna och jag kan prestera vårt bästa, håll era tummar för oss! Nu ska jag skynda mig ut och byta några täcken och fixa lite smågrejer.


Läst 28887 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
19
2011

Oj,oj tiden räcker inte till denna vecka för att hinna blogga känns det som! Nu när min kompis Ina är här vill jag hinna umgås med henne, då blir det inte så mycket dator.

Nu sitter Ina och Björn och kollar på skräckfilm, vilket jag vägrar!!! Så då passar det bra med dator för min del!

 

Ina kom hit i lördags och vi hämtade henne vid flyplatsen Skavsta. På vägen dit fick vi punktering på höger framdäck, tur det inte gick så fort! I vilket fall inte roligt att stå efter en trafikerad väg i mörkrer och byta däck! Som tur är fixar Björn det mesta med alla våra fordorn, hade jag varit ensam så hade jag ringt bärgare-garanterat!!!

 

 

I söndags så var det tävling med unghästarna i Surahammar. Det var utomhus så från att ha hoppat inne några tävlingar så fick de hoppa ute igen. Strålande fint väder så det var roligt. I 1 meter klassen hoppade jag GEORGE 4 år, LADY LOVE SB 4 år och EDWONDO 5 år.

 

EDWONDO

 

GEORGE som inte tävlat sedan i sala i slutet av augusti var duktig. Rev två hinder men hoppade resten bra. EDWONDO hoppade felfritt och även LADY.

 

LADY och jag har nu gjort åtta starter tillsammans och varit felfria i sju av dem och haft en rivning i en. Mycket bra resultat måste jag säga! Roligt när man fött upp hästen själv och utbildat den. Även mamman Rantadou är vår egen uppfödning. Rantadou är den första häst som jag red svår hoppning på. Hon är nu 20 år gammal och är avelssto här hemma.

 

I 110 klassen hoppade jag LOOPEZ SB och hon hoppade felfritt och riktigt bra! Fick en härlig känsla och det gjorde mig glad resten av dagen! EDWONDO hoppade också 110 och hade ett pet, jättefin var han!

 

Häftigt hinder, var tvungen att få med det på bild!

 

Johanna tävlade CARLINA SB och gjorde det jättebra. Felfria i 1 meter med rosett! I 110 två nedslag.

 

Johanna, jag och Björn.

 

Det var bra med en unghästtävling på nära håll, då blev inte dagen så lång och vi hann med att rida de andra hästarna hemma. I måndags red vi alla hästar och det blev lite blandad ridning. Skogen, mormorsrundan och dressyrtrimma beronde på vilken häst.

 

Ina och jag på väg ut på ridtur!

 

Vi har två nya tjejer i stallet som kommer och hjälper till. Det är Johanna, som får gå under namnet Roos, som är hennes efternamn. Det går ju inte att ha två Johanna i stallet!!! Carro är den andra tjejen. Båda är jätteduktiga och jag är glad att vi är ett glatt gäng här nu i stallet! Towe har varit sjuk och är nu frisk och tillbaka. Gissa om det är skillnad mot när Johanna och jag var ensamma i några veckor! Så är ju även Ina här denna vecka.

 

Carro, Malin, Ina och jag åt lunch på Ikea!

 

I tisdags hoppade jag min fyrklöver, dvs LUTRICIA, GINA, CAHLUA och ACINDO för Tomas. Kanonträning måste jag säga, så bra! Är fortfarande glad!

 

Värmde upp med travbommar och galoppbommar som sedan höjdes upp till en studs. Hoppade fram på en oxer med galoppbom före och efter hindret. Sedan hoppade jag bana, ganska svår sådan, riktigt tekniskt. Då är det också roligt att träna och jag måste focusera till 100 %. ALLA fyra hästar hoppade kanonbra och jag red bra. Ska nu konservera det till helgens tävling som är på Strömsholm med de fyra hästarna.

 

 

Vi valde helt klart rätt dag att åka till ridhuset då det regnade ordentligt. Så på kvällen lastade Ina och jag fyra nya hästar i lastbilen och åkte till ridhuset och red. Jag hoppade då CASH FLOW och TIPTON, de kändes bra.

 

Idag har vi varit riktiga turister och varit till Sala silvergruva! Det var häftigt, jag har aldrig varit där fast vi bor så nära.

 

Ina och jag i silvergruvan!


Läst 35837 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
15
2011

Det är kallt, nu åker långkalsongerna på vill jag lova!

Johanna och jag ska strax börja rida, ut i kylan! Skönt att börja tidigt så vi hinner en del innan hon åker till sadelmakeriet och jobbar. Har en del hästar på ridlistan idag. Sedan måste vi tvätta och packa, imorgon är det tävling med unghästar.

Ikväll ska jag åka och hämta min bästa kompis INA vid flyget! Hon bor i Hamburg och vi jobbade tillsammans när jag var i Tyskland. Ska bli så roligt, vi har inte träffats på två år!

Ina med mamma och pappa, riktiga turister!!!


Läst 29794 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
14
2011

Jag har ju lovat att ha med "dagens outfit" lite nu och då! Söta Cash Flow fick också vara med på bilden!

Nu när det börjar bli kallt är det riktigt skönt att ha en varm väst på sig. Den här svarta kommer från Mountain Horse och heter Regal vest. Finns även i röd, orange och vit.

 

Ridbyxorna heter Jeanie och finns i flera olika färger. Jag tycker det är snyggt med silverbrodyren på bakfickan.

 

Tröjan är från deras "wicked collection". Hjälm KEP by Mountain Horse.

 

Skor Celine paddock och silhouette leggings-grymt sköna!


Läst 35053 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.