Therese
DEC
31
2011

 

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!!

 

 

Ser fram mot 2012 och tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra! Årets sista dag blev det äntligen underbart vackert väder. Solsken och fruset. Hästarna går ute i hagen och trivs. Johanna och jag har ridit ut några hästar och njutit av solen, så mycket att jag glömde ta några kort!!!

 

Blev iaf en bild på GINA och LUTRICIA i hagen. De går tillsammans och är bra kompisar!

 

Nu ska jag göra färdigt det sist i stallet. Sen hjälps Björn och jag åt att ta in hästarna. Ikväll kommer det lite kompisar hit så ska vi äta god mat, spela spel och dricka champagne!


Läst 30482 ggr Kommentarer Kommentera

 

Det kändes som att jag skulle bli sjuk, men som tur är-jag är frisk!!! Det var bra med en lugn kväll i förrgår och med hjälp av lite medicin så gick det över lika snabbt som det kom, skönt!!!

 

Så nu rider vi för full i Stall Bäcktorp! Det är så roligt!

 

De äldre tävlingshästarna har inte varit avställda helt. Så nu rider vi på och det är uteritt och lösgörande markarbete i ridhuset. Inget toktrim i dressyr än. Vi rider de så de ska slappna av och bli mjuka och fina. Så både igår och idag var vi in till Rocklundas ridhus med ett gäng hästar.

 

Towe på CAHLUA, Johanna på ARCHI.

 

 

Tomas rider LUTRICIA.

 

 

Tömkörning av LUTRICIA idag.

 

 

Johanna på ARCHI.

 

 

LAGANA får galoppera över en bom, den första på flera månader!

 

 

 

ACINDO vid det läskiga hörnet...

 

ACINDO var riktigt spänd första dagen i ridhuset. Så spöken i de läskiga hörnen och kastade sig åt alla håll och kanter. En sådan häst får man då inte bli arg på. Hon var laddad och på tårna. Så det som gällde då var en stor portion tålamod. Rida runt fyrkanten och vid varje hörn (där spökena väntade på att hoppa fram!) så ställde jag henne inåt och red på framåt. Inte låta henne stanna upp och titta på grejerna. Bara ignorera och nöta på lugnt och metodiskt. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

 

 

Vid det läskigaste hörnet, där traktorn står så var det värst i höger varv då man red rakt mot traktorn. Då flyttade jag henne i höger-öppna så hon fick ställa sig från hörnet och jobba på. Det gav resultat efter ett tag. Hon slappnade av och blev mjuk och fin . Svettig var hon för hon var så spänd först. Idag var det en ny häst. Lite, lite fånig i början men helt cool sedan. Blev inte ens svettig idag! Så tålamod och bra jobb ger ett bättre resultat istället för att bli arg på en sådan häst och rida med våld.

 

Unghästarna LADY, EROZ, LORD, HUMLAN, CASH FLOW och CARLINA har vilat ordentligt och bara gått i hagen några veckor. De rider vi igång här hemma innan de ska till ridhuset. Vi rider ut i skogen och mormorrundan. Gissa om de är GLADA!!!

 

 

CARLINA som har växt så mycket under året känns fin i kroppen nu. LORD är jättefin att rida, stor men bra balans. LADY är busig och bockar, även EROZ!! Han har aldrig gjort det innan, men nu så börjas det! Glädje!

 

Towe sa när vi kom till ridhuset: "att hästarna var så glada att komma dit". Så sa hon i samma sekund: "Eller förresten, våra hästar är alltid glada!" Det stämmer bra!

 

Nu ska jag sova, var en lång dag idag, kom hem från ridhuset halv nio ikväll, satt på första hästen här hemma åtta i morse och så har det rullat på dagen lång...men det är roligt, nu kör vi mot 2012!!!!


Läst 31302 ggr Kommentarer Kommentera

Oh nej, lagom tills det är dax att börja rida igång hästarna på riktigt och träna så känns det som om jag ska bli sjuk :-( Känns nu som att jag har en bisvärm stickandes i halsen, tung i huvudet och ont i kroppen. VILL INTE!!!!!

 

Så denna kväll blev lugn, soffläge och film. Kollade på Jägarna 2. Den var läskigt bra! Ville stänga av där ett tag och gömma mig under täcket! Jag vet, jag är lite feg. Skulle aldrig i mitt liv titta på skräckfilm...

 

Kom på att jag inte skrivit så mycket om fölet och rantadou. Jag skilde på dem i slutet av november. Då var fölet sju månader. Rantadou flyttade hem till min kompis Pernilla för att bo där i några månader. Känns bra att hon fick komma ifrån fölet ordentligt och allt har gått bra. Fölet som har fått ett namn för länge sedan, men som jag också glömt skriva, hon mår bra. Gnäggade efter mamma en gång, sedan var det bra. Odramatiskt och skönt!

 

Hon heter COHIBAS LADY!!!

 

 

COHIBAS LADY e: Cohiba u: Rantadou ue: Rastell

 

Pappa COHIBA e: Chacco Blue-Acord ll

 

Mamma RANTADOU e: Rastell-Tamburin. Rantadou är uppfödd av mamma och pappa. Hon föddes 1991. Det var den första häst jag red svår hoppning 150 på!


Läst 31311 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
26
2011

Det har varit en lugn dag idag. Björn och jag har hjälpts åt i stallet och gjort allt som ska göras i lugn och ro. Hästarna hade vilodag idag. Om det är tradition att rida på julafton så är det tradition att inte rida på juldagen. Då infinner sig julfriden hos mig och jag tar det bara lugnt! (ok , mockade 12 boxar...

 

Julafton igår firade vi hemma hos min syster. Barnen fick massor av julkappar som de var så glada för. Vi vuxna hade också ett berg med klappar, vi gillar sånt!

 

Problemet för pappa är bara att oftast får han slut på julpapper när han slår in paketen. Har hänt några gånger att vi fått några paket inslaget i plastkasse med maskeringstejp runt!!! I år hade han en ny variant:

 

 

Mammas paket från pappa!!!!!!

 

 

Plexus fick en bra julklapp: Äta fritt ur muslilådan en stund-en shettis dröm!!!

 

 

Tyckte inte att min fölunge ska frysa så hon fick ett täcke på julafton!!! Hon lyser upp hagen kan man säga....


Läst 29553 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2011

Jag önskar alla mina bloggläsare, vänner, familj, hästägare och alla en riktigt GOD JUL!!!!!

 

Har självklart ridit en sväng på julafton, det är tradition! LAGANA blev det så klart!!!

 

Förmiddagsfika med julskinka, en kopp te, julbröd och lussekatter! Sedan hjälptes vi åt att fixa stallet och halma på lösdriften. Alla hästar har nu fått extra mycket hö att mumsa på!

 

Nu blir det julfirande med familjen!!!

 

 

GOD JUL!!!!


Läst 29428 ggr Kommentarer Kommentera

 

Vilket väder, helt otroligt!!! Plusgrader och snön smälter bort. Grusvägen mjuk och fin. Så blev den till och med grusad idag så den var perfekt att rida på! De äldre tävlingshästarna fick konditonsgaloppera lite idag, härligt!!! Bäst att passa på när vägen är mjuk mitt i vintern! Det ger så mycket mer att galoppera och träna konditionen ute längs en grusväg istället för i ett ridhus.

 

Det blev för varmt att ha jackan på när vi galopperade. För ett år sedan var det en halv meter snö och minus 20 grader...

 

LAGANA fick konditionsgaloppera idag, lycklig!

 

Towe och ACINDO svävar fram i galopp!

 

Towe och jag fixade stallet efter ridningen så vi var klara i ganska bra tid idag. Björn och jag hann in till Västerås och köpa lite sena julklappar. Har nästan slagit in alla nu, det tar lite tid...


Läst 28514 ggr Kommentarer Kommentera

 

Äntligen, mina tomtar är på plats! Julgardinerna uppe och belysning i alla fönster. Två dagar kvar till julafton, jag hann i tid!!!! Så nu är det julstämning hemma hos oss, så mysigt!

 

Hästarna har skrittat ut i skogen. Riktigt skönt idag, lagom temperatur och lite solsken!

 

Malin på CAHLUA, Eva på LUTRICIA.

 

Fixade stallet. Malin packade alla höpåsar och jag mockade de tolv boxarna. Det tar sin lilla tid och imorgon är det samma visa igen...

 

önskar bara att det kunde komma lite mera snö...som på bilderna här under!

 

ISIDOR och jag, för ca fyra år sedan.

 

LAGANA och jag med hundarna.

 

Vår gamla nordsvensk BANSITA och jag för många år sedan!!!


Läst 29159 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
21
2011

 

Har fått några fina bilder på mig och Lutricia. Det är från Årsta Runstens derby i år då vi kom på andra plats! Tack Izabella Larsson för fina bilder!

 

 

Lutricia har varit första häst i stallet i år när Lagana har varit konvalescent. Hon har förvaltat den platsen väl tycker jag!

 

Hon var bla med och kvalade Västerås elitlag till SM-finalen på Strömsholm. Hoppade i alla tre kvalomgångarna samt finalen.

 

Var även felfri i Lilla rundans final (140 klass) på Strömsholmstävlingen. Hon var placerad i sju 140 klasser på rad under sommaren!!! Vinst i en av de och kom trea, fyra och femma bla. I Gislaved var hon och jag meetingets bästa ekipage och vann ett nytt stallskåp!

 


Läst 29987 ggr Kommentarer Kommentera

Härligt att det kom lite snö nu ialla fall, det är vackert ute!

 

Hästarna var jättebusiga i hagarna idag när de kom ut i snön. Även hundarna tycker det är roligt!

 

MOLLY!

 

Vi har ridit ut i skogen och mormorrundan. Tomas har varit och tömkört Archi i ridhuset. Dagarna är ganska lika nu när hästarna vilar. Skönt med lite lugn och ro, det är lugnet före stormen! När alla hästar ska igång kommer det bli långa dagar och mycket åka till ridhuset.

 

Malin och jag på ridtur med LAGANA och LUTRICIA!

 

Jag försöker hinna med så mycket annat som bara går nu när det är lite lugnare i stallet. Har vänt upp och ner på hela vårat hus. Rensar i garderober och skåp för att få ordning på torpet. Det är så tråkigt och tar sådan tid. Måste ju hinna få upp mitt julpynt, hur det nu ska gå till...börjar tvivla!

 

Igår var vi på bio med William och Filip. Vilket äventyr för de små pojkarna, jätteroligt! De sov över hos oss och William tyckte det var så roligt!

 

"Det är jättekul att vara kvar här, och inte bli hämtad!"


Läst 30329 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
17
2011

Nu har det blivit mycket tårta i två dagar. Det är avramlingstårtor!!! Som ni vet äter vi alltid tårta när någon ramlar av, vi håller hårt på traditionerna!

 

Första avramlingstårtan var det William som bjöd på. Han ramlade av för första gången i sitt liv...på PLEXUS. Ponnyn stannade upp och ruskade på hela sig så barnet halkade av och landade på ryggen. Först var det tårar och gråt. Men efter att jag berättade att när man ramlar av så får man tårta, då hoppade han upp igen och red vidare! Så talade vi om att det är 99 gånger kvar innan han är uppe i hundra, då det sägs att man är en riktig ryttare! Det tyckte William var roligt!

 

Lycklig William med sin första avramlingstårta!

 

Den andra tårtan var Johannas! Hon ramlade av på hoppträningen som hon var iväg på. Ringde mig efter träningen och berättade att hon nästan landade i skottkärra hästbajs som stod i ridhuset!!! Vilken syn det hade varit!

 

Johannas tårta!


Läst 31326 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.