Therese
DEC
16
2011

Oj, oj min kropp är trött! Från att bara ha sovit, legat i skuggan (sola och steka sig är inte min grej), läst böcker, ätit god mat och druckit gott! Har inte rört mig mer än nödvändigt på semestern. När de andra gått stranden upp och ner har jag stannat i skuggan :-) i två veckor. Hemma och tillbaka till verkligheten kan man säga så är det allt annat än vila. Men härligt att jobba och rida!

 

Johanna och jag red några hästar på mormorsrundan idag igen. Vad gör hästarna nu när det är vinter?

 

De gick sista tävlingen på Hamre för tre veckor sedan. Nu vilar de och på lite olika sätt.

 

De som är fyra och fem år gamla har vilat helt från ridning och bara gått i hagen i snart fyra veckor. Det är EROZ, LADY LOVE, CASH FLOW, ARCHI, CARLINA. De ska sättas igång nu lite smått mot jul. Då rider vi mormorrundan och skrittar i skogen i två veckor innan de gör något annat.

 

CAHLUA, ACINDO, GINA, LUTRICIA, TIPTON har gått i hagen samt skrittat ut i skogen i tre veckor. De rider vi nu ut mormorrundan så de får galoppera på fälten och busa, det tycker de är superkul! Så inget dressyrjobb eller annat på 1,5 vecka till.

 

LAGANA rids på som vanligt nu när hon är på väg tillbaka. Tänkte åka med henne två gånger i veckan till ridhuset och markarbeta, rida ut två dagar i alla gångarter, konditionsträning en dag, skogen en dag och vila en dag. Ska börja hoppa lite smått efter jul med henne :-)

 

Vädret är tråkigt här hemma, saknar solen! Isigt och lera, sämsta tänkbara. Då är det skönt att ha bra kläder från Mountain Horse! Jag är så glad för att jag har de som sponsor. Idag blev dagens outfit:

 

 

Röda favorite jackan REGAL JACKET

 

Ridbyxor ARCTICA WINTER BREECHES

 

Handskar COZY

 

Stövlar ACTIV VINTER HIGHRIDER

 

Johanna och Towe har varit här idag och vi var snabba och klara med allt i stallet och ridningen redan kl 16, LYX! Vi skulle iväg och äta julbord tillsammans och även min bror, mamma och Björn följde med. Riktigt gott var det och mätta blev vi, rullade ut till bilen efteråt!


Läst 31512 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
15
2011

Nu är semestern slut och jag är hemma! Gissa om hundarna blev glada då vi kom hem???!!! Och jag blev glad, mamma var glad och alla andra här hemma! Stort kramkalas i Bäcktorp!

 

Gladast blev nog vår sköldpadda....

 

När vi kom in i huset så tyckte vi att det luktade konstigt. En blandning av massa otrevliga dofter...Gick ett varv och upptäckte att lukten kom från akvariet! Pumpen hade stannat så det var ingen vacker syn eller härlig doft. Döda fiskar och en icke död sköldpadda. Det var bara att börja operation "rädda paddan" och ut med akvariet! Paddan har nu flyttat till ett mindre akvarium och det stora står ute och väntar på att någon vänlig själ vill ta hand om det. Så stort akvarium på 220 liter med ställning bortskänkes!

 

Åkte sedan in till Västerås och handlade mat och en ny telefon! (Igen, jag vet, men nu kommer det fungera!!!) Lämnade in den första nya på service igen! Frågade om det verkligen lönar sig att skicka en telefon på service för andra gången istället för att ge mig en ny på garantin. Jo, det skulle de göra. Om man lämnar in telefonen en tredje gång, blir det kanske så att de inte servar den...Känns lite hopplöst när telefonen bara är fem månader och det bara strular. Så jag gick helt enkelt in på en annan elektronikhandel och köpte en ny, är trött på lånetelefoner! Än så länge fungerar den nya och jag är mycket nöjd!!!

 

Har ridit några hästar idag, HÄRLIGT!!!!! Har saknat dem så när jag varit i Thailand! Hästarna har lite semester nu. När jag varit borta har det bara skrittat ut och tagit det lugnt. Idag red Johanna och jag mormorsrundan och hästarna var vilda och galna! LUTRICIA har saknat att galoppera, för idag så bockade hon av glädje! Hon som aldrig bockar körde fler bockar idag än vad hon gjort på alla år jag haft henne! Vi hade roligt!

 

Är riktigt trött nu. Vaknade pigg imorse och var full av energi hela dagen. Tänkte att det här var ju enkelt med tidsomställningen, tills klockan 17, då slog tröttheten till på riktigt! Gick väldigt långsamt att packa höpåsarna och mocka några boxar på em...


Läst 23459 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
13
2011

Jag som lovade battre bloggande och sa akte jag pa semester! Snart e den slut och vi borjar varan resa hemmat idag pa em.

Har nu varit tva veckor i underbara Thailand!!! Det e sa fint har, god mat, vanliga manniskor och allt e billigt. det har blivit en hel del shopping, Jeans, shorts, t-shirts, solbrillor mm.

Forsta tre dagarna var vi i Bangkok. Underbar stad, helt fantastisk. Sedan akte vi buss och bat till Koh Chang. Har har vi varit resten av tiden. Forst pa en lugnare strand och flyttade de sista dagarna upp hit till White Sand Beach.

Massage nastan varje dag och det kostar ingenting. 2oo bath for helkroppsmassage, dela summan pa 4,5 sa forstar ni hur billigt det ar!!! Sa nu ska jag och min kropp vara utvilad, masserad och nojd for att borja vintertraningen med hastarna nar vi kommer hem. Kan erkanna att jag langtar efter alla hastar!!!!

Kommer uppdatera med bilder fran semestern nar jag e hemma!


Läst 22418 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.