Therese
JAN
31
2012

TÄVLA OCH VINN EN SPECIALDESIGNAD KEP HJÄLM FRÅN MOUNTAIN HORSE!
Just nu har du chansen att vinna en specialdesignad exklusiv KEP-hjälm från Mountain Horse! Hjälmen är designad och målad av den kända air-brush konstnären Lobelia Barker på både fram och baksidan.

Motivet är från MH klädserie Wicked Rider som fanns för några säsonger sedan. Då hjälmen har varit ett utställningsexemplar finns det lite små repor på den, men den har aldrig använts. KEP by Mountain Horse är en ultralätt hjälm med ett avancerat ventilationssystem. En av marknadens säkraste hjälmar och säkerhetstestad CE EN 1384:1996. Fodret är enkelt att ta ut för att kunna tvättas.

Hjälmen finns tyvärr bara i storlek 53 eller 56 (centimeter mått runt huvudet). Ordinarie pris för speciallackad hjälm är ca 10 000 kr!

Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att motivera i rutan nedanför varför just Du skall bli ägare av denna exklusiva hjälm!

För att delta i tävlingen, gå in på www.mountainhorse.se


Läst 29777 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
30
2012

 

Underbart väder, sol och kallt! Rider ut alla hästar idag, det bli mormorsrundan. har hunnit några redan, nu har jag ätit en enkel lunch.

 

 

Ska ut och rida fyra hästar till och mocka. Kommer ett inlägg om gårdagens träning för Tomas, som var jättebra! Roligt med helgkurs och träningskompisar!

 

Igår kväll hade vi ryttarmöte på Piazza Di Spagna. Roland ville träffa oss lagryttare och bjuda på middag. Vi hade trevligt och åt otroligt god mat. VRS kommer ha ett bra lag i år. Vi är många duktiga ryttare med bra hästar, känns jätteroligt!

 

 

Förra året kvalade vi till SM-finalen på Strömsholm. Det är vårat mål i år igen!

 

 

Vi vann andra kvalomgången till finalen 2011.

 

 

Laget på Strömsholm: Jessica Lewin, jag, Rebecca Pannula, Arnold Assarsson, Jennie Juhlin.


Läst 30122 ggr Kommentarer Kommentera

 

Hästarna var lika fina idag, så roligt! Det gör det hela mycket lättare att kliva upp på morgonen när det står fina hästar i stallet och väntar !

 

Började med att åka till Rocklunda med fem hästar och trimmade dressyr. Tog med DIEGO, EROZ, LAGANA, KASSAN och TIPTON. Ridskolan hade hopplektioner i det stora ridhuset så jag red de första två hästarna i det gamla ridhuset. Ganska skönt, för där är det varmt! Var bara det att jag hade "klätt upp mig" för en dag i kallt oisolerat ridhus...underställ, vinterridbyxor, vinterridstövlar!!! Var en aningens lätt fuktig i pannan efter två hästar i värmen!

 

EROZ och DIEGO var de två första. Båda jobbade på fint.

 

Red de andra tre i stora ridhuset. KASSAN var avslappnad och fin, likaså LAGANA. TIPTON får guldstjärnan för han var superfin idag!!!

 

Tack Jennifer och Anna för er hjälp vid ridhuset. Bra med framskrittade hästar och hjälp vid omlastningen.

 

 

Anna med EROZ och DIEGO i Rocklundas gamla ridhus.

 

 

En trött EROZ efter träningen!!!

 

Så åkte vi hem och nu hade Malin kommit för att hjälpa mig. Vi tog in hästarna som var ute och fodrade lunch. Åt själva lunch som Björn lagade och så åkte jag med bil till Dingtuna för att där skulle Tomas ha hoppkurs på em/kvällen.

 

I första gruppen red jag Ulrikas häst EDWONDO. Han var lite spänd först och tyckte mycket saker runt omkring var läskigt. Bra träning för en unghäst med andra i grupp, folk på läktaren osv. Han slappnade av fint när vi började hoppa och gjorde alla övningar riktigt bra. Rider honom imorgon igen på kursen.

 

Björn, Malin och Johanna kom med lastbilen och resten av hästarna som skulle träna. Jag red ACINDO och CAHLUA. Johanna red CARLINA. Alla hästar jobbade bra och hoppade strålande.

 

 

Ett trevligt gäng var vi idag som tränade för Tomas. Imorgon tränar vi igen och det ska bli roligt! På bilden ser ni dagens övning. Beskrivning kommer senare!

 

 

Mina tre uppfödningar efter fina CINDOLINA, som var efter CORTEZ. Från vänster CARLINA SB 6 år e: Cardento, ACINDO SB 8 år e: Acacio och REMINA SB 9 år e: Remember. Idag tränade de alla tillsammans, så kul!

Deras mamma CINDOLINA var min första storhäst som jag tävlade...kan säga att bilden är gammal!!!


Läst 34955 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
28
2012

 

Det blev en lång dag idag. Eller ska man skriva igår, klockan har hunnit slå över midnatt så det är lördag nu!

 

Började med att rida ut två hästar i skogen. Johanna och jag räknade grantoppar och pratade om allt från mardrömmar till rodeo! Man hinner diskutera mycket under en skogsrunda :-)

 

Släppte sedan ut hästarna och åkte en liten roadtrip till Norrköping. Häst inblandad så klart! Hade ett givande möte där och rullade sedan hemåt. Det hade hunnit bli kväll så vi plockade in hästarna, fodrade och tog oss i kragen och åkte till ridhuset med några hästar.

 

Det kan kännas lockande att bara strunta i allt, göra kväll, gå in och lägga sig på soffan och kolla på tv. Men då vinner man inga priser på banan. Så vi åkte och tränade!

 

Hästarna måste ha stått i sina boxar och snackat ihop sig om Johanna och Tette, de har nog varit ganska snälla den här veckan iaf! De fodrar oss, mockar och ser till att vi får gå  i hagen varje dag, de måste få en belöning! De var helt underbara att rida, mjuka och smidiga som smält smör!

 

CAHLUA har aldrig varit så fin någonsin när jag ridit henne. ACINDO var helt avslappnad och försökte inte ens hänga i handen. LADY var det bara att fortsätta med där jag slutade igår, så fin! De Johanna red var lika fina. Vi ångrade oss inte för en sekund att vi åkte och red fastän det blev ganska sent innan vi var klara med allt.

 

Jag kommer sova med att stort smile i natt! Imorgon blir det dressyr med  några av hästar i ridhuset på förmiddagen och hoppträning på eftermiddagen.

 

 

De sanna entusiasterna en fredagskväll!


Läst 30689 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
26
2012

 

Idag var det hoppträning med fyra hästar. Åkte vid tio så jag hann släppa ut de andra hästarna innan och göra klart.

 

LAGANA, LUTRICIA, KASSAN och TIPTON var med på träningen idag. Vi byggde bana tillsammans med Erik, Pernilla och hennes mamma. Skönt när man är flera som hjälps åt med detta gympass som det är att bära hindermaterial!

 

Det blev en riktigt bra övning som jag får rita upp och förklara vid ett senare inlägg, jag hinner inte det nu.

 

Hästarna var riktigt fina. Började med LUTRICIA som hade lite svårt att koppla av i markarbetet, hon såg ju alla hinder som stod uppe! Hon var iaf mjuk och loss i kroppen. Hoppade med sådan glädje och spänst sedan! Tomas och jag skrattade åt henne, hon är bra rolig!

 

 

En bild från förra vintern, då var det betydligt kallare att träna.

 

KASSAN var näst på tur och hon var också jätteglad! Hela hästen utstrålade : "YES JAG SKA FÅ HOPPA"!!!!!Hon har utvecklats framåt och hoppar med bjudning och känns säker. Hon hoppade för första gången en relaterad linje till kombination. Det var räcke, 14,5 meter till kombination med oxer in och ett galoppsprång till räcke. Första gången blev det ett stopp på A-hindret i kombinationen. Hon förstod helt enkelt inte när det blev så mycket hinder på en gång, hon har inte mycket rutin. Vi gjorde om och nu hoppade hon utan problem. Fick hoppa ett varv på en enklare bana och det gick fint.

 

LAGANA var nästa häst och hon är bara bäst! Underbara fina häst! Så lösgjord och mjuk i kroppen i markarbetet när jag värmer upp och hoppar sedan som en katt. Blir lite ivrig på distanserna men det får vi jobba på att lugna ner. Är så glad varje dag jag rider denna fina häst!

 

TIPTON var sista hästen och han var grym! Kan säga att idag var den bästa banhoppningen jag gjort med honom , träning och tävling inräknat. Hoppade fina lugna språng, inget bus och bara helt fokuserad. Kul!

 

 

Så var det bara att samla ihop alla grejer och åka hem, för att byta hästar. Gjorde klart hästarna som hade varit på träningen, fodrade sen lunch, tog in hästar från hagarna, tömde vattenhinkar, fyllde vatten osv. Åkte tillbaka senare på em till ridhuset med EROZ,LADY och CARLINA som jag markarbetade.

 

EROZ var fin, det var roligt att rida honom. Känns så lätt för att vara så stor (ca 170 cm). CARLINA jobbade också bra, börjar hitta sin form. LADY var ganska fin först, tills vi blev ensamma i ridhuset. Då skulle hon också ut tyckte hon och försökte kasta av mig, hon har humör kan man säga. Nu lyckades hon inte och jag jobbade på och det blev bra till slut.

 

När jag kom hem så hade världens bästa Towe och Andreas fixat klart hela stallet, TUSEN TACK!!! Gissa om det kändes skönt att bara kunna fodra och fixa hästarna?

 

Jag är glad för alla i mitt team som ställer upp och hjälper till så mycket, ni är bäst, det vet ni!


Läst 29701 ggr Kommentarer Kommentera

 

Kvällen spenderades i ridhuset. Dressyrridning av sex hästar. Alla var superfina! Då är det värt att frysa lite i ett oisolerat ridhus, för hästarna värmer ens hjärta när de är så duktiga.

 

De gör framsteg och blir bättre varje dag. LAGANA börjar lugna ner sig och jobbar avspänt och fint, även CAHLUA. CASH FLOW är riktigt fin på alla sätt. LUTRICIA var mer framåt i början idag men slappnade av och galopperar genom hela kroppen. TIPTON har fått en jättefin galopp och sätter verkligen bakbenen in under sig nu, även ACINDO.

 

Tidigare på dagen reds några hästar ut i skogen. EROZ red jag ut på ensam. Duktig femåring som går så snällt utan kompisar hela långa skogturen.

 

Imorgon blir det hoppträning för Tomas med fyra hästar. Vi åker till Åskebro och tränar tillsammans med Erik Berggren. Min kompis Pernilla kommer också och tränar med oss, kul!

 

 

Söta CASH FLOW, även kallad KASSAN får en kram efter träningen!


Läst 32169 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
25
2012

 

Nu när det är kallt så vill man inte frysa om fötterna!

 

Då kan jag varmt rekommendera vinterridstövlarna ACTIVE VINTER HIGH RIDER från Mountain Horse.

 

 

Jag har ridit i stövlarna nu några veckor. I början var de lite stela och kändes osmidiga, och vilka ridstövlar är inte det i början?

 

Nu när jag ridit och gått in dem, så är de jättebra! Varma och sköna. Jag har de när jag rider ut, trimmar dressyr i ridhuset och hopptränar. Går bra att ha sporrar på dem också, de är inte för breda. En dragkedja längs hela skaftet gör att de är lätta att ta på och av.

 

De räddar mina fötter i vinter!


Läst 31782 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
24
2012

 

Tröttheten slog till som en riktig smocka efter att vi ätit mat nu ikväll, Björn och jag. Han hade som vanligt lagat god mat...det hinner jag aldrig tyvärr! Björn brukar skoja och säga att han lagar maten för ren överlevnad! Han gör det bra iaf!

 

Som sagt, jag är så trött! Vill helst bara ramla ner i soffan och somna framför tvn. Det går inte, måste ut och kvällsfodra och mocka ur lastbilen, det har jag inte hunnit ännu. Vi var till ridhuset sen eftermiddag/kväll. Red ett gäng hästar och det gick riktigt bra. Jag red bla CAHLUA som var pigg och lite vild. Då gäller det att man själv slappnar av. När hon slappnar av kommer hennes stora gång och rörelser fram. Då får jag se till att sitsen är på topp så jag hinner följa med i hennes rörelser. Vilken häst!

 

Dagen har varit riktigt bra för övrigt. Mycket har hunnits med. Snart är det färdigstädat i sadelkammaren och täckesrummet.

 

Dagens prövning: Inridningshästen Prinssesan red Johanna ut på, jag hade Tipton som sällskapsherre. Allt gick bra och vi var på väg hem. Ska runda grannens tomt och då kommer grannens jack russelhund från ingenstans och hoppar fram bakom Prinssesan och börjar tokskälla! Hon flög rakt upp i luften, och som tur var hände inget mer. Johanna satt kvar och kunde lugnt rida vidare...

 

Dagens förvirring: Jag leder runt på Cahlua och väntar på att Tomas ska rida färdigt Acindo så vi kan lasta om innan vi ska rida nästa, bla Cahlua. Så undrar jag vart jag hade hängt hennes sadel, visste att jag hade burit in den i ridhuset. Vänder mig om och ser att jag hade redan sadlat hästen...

 

Ska skynda mig nu så jag får sova snart ;-)


Läst 29310 ggr Kommentarer Kommentera

 

Min pappa är den som kör traktorn här på gården. Han kör fram hö till stallet, hö ut på lösdriften, fixar dynghögen osv. Nu är han sjukskriven i tre månader för han har fått ett nytt knä!

 

Så då får jag ta på mig den lilla uppgiften så länge...Det är faktiskt kul att köra traktor, men det tar lite mer tida att göra även detta som pappa annars sköter.

 

Skönt för pappa att äntligen fått ett nytt knä. Det har varit dåligt länge. Började med en motorcykelolycka i unga dar. Han blev påkörd av en bil inne i Hallsta. Flög ett antal meter och landade i ett dike. När han vaknade till och tittade åt sidan så tittade han rakt på sin egen fot...knät var av kan man säga!

 

Ett par raggare kom visst förbi i sin bil och såg honom i diket och körde in honom till akuten fortare än ambulansen hann komma till platsen.

 

Där blev han kvar i några månade med gipsat ben och ihopspikat knä. Det blev inte så bra med tiden, så nu var det bara att byta ut det. Fantastiskt att det går att göra sådant. Hoppas pappa blir helt bra nu, det kommer ta tid. Så länge ska jag sköta om din traktor väl!

 

Det är en av fördelarna när man bor på samma gård som sina föräldrar, att vi hjälps åt. Många skulle nog tycka det var jobbigt att bo på samma gård, det tycker inte jag. Vi trivs tillsammans och det finns alltid någon hemma. Ibland kan det gå någon dag utan att man ser varandra till och med!

 

 

William och jag kör traktor!


Läst 27240 ggr Kommentarer Kommentera

 

Förra veckan så gjorde Tomas, Björn och jag en tränings och tävlingsplanering för alla hästarna.

 

Jag tycker det är viktigt att ha mål för träning och tävling med varje häst. Vi gjorde en utvärdering av året 2011, hur det ser ut just nu med varje häst, delmål och slutmål 2012.

 

2011 var ett riktigt bra år. Alla de mål vi hade satt upp kom vi fram till. Hästarna utvecklades som vi hade önskat och de mådde bra.

 

Nu är alla hästar igång och de känns riktigt fina. Har hunnit hoppa några pass på dem och om några veckor blir första tävlingen på Hamre. Där kommer jag starta CARLINA, LUTRICIA, CAHLUA, EDWONDO och ACINDO. LAGANA väntar jag med, har inte bråttom.

 

Femåringarna får göra sin första tävling vecka 9. Då har de hunnit hoppa ordentligt hemma och blivit starka i kroppen. Tycker det är lite tidigt att ta ut dem i februari. Bättre att de får komma till tävling med ordentlig träning i kroppen.

 

Tävlingsplanering:

 

v.7 Hamre, Västerås

 

v.9 Högbo lördag

     Kumla söndag

 

v.10 Eskilstuna

 

v.11 Södertälje, laghoppning Elit lördag

       Heby söndag

 

v.13 Lidköping

 

v:14 Kungsbacka

 

v.16 Sala

 

v.17 Rocklunda, Västerås laghoppningsfinal

       1/5 Rocklunda

 

v.19 Dalahoppet

 

v.20 Norrköping

 

v.23 Strömsholmstävlingen

 

v.24 Årsta-Runsten

 

 

LUTRICIA MC NEAL, Dalahoppet


Läst 30425 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.