Therese
JUN
19
2012

I förra numret av Ridsport så var det en stor artikel om mig. Den var bra och många har tyckt att det var kul att läsa. Det är bara det att det är en stor miss i texten. Det står att jág inte har någon sponsor alls och det är fel.

 

Jag har en stor sponsor som betyder jättemycket för mig och det är MOUNTAIN HORSE.

 

 

De sponsrar mig med ridkläder, skor, chaps, stövlar, hjälm, stigbyglar, shabrak och fina fleecetäcken till hästarna. För mig är det en stor hjälp som jag uppskattar oerhört mycket. Jag är glad att få vara en av deras ambassadörer och bära deras fina kläder.

 

STORT TACK till MOUNTAIN HORSE för att ní sponsrar mig!

 


Läst 20245 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
19
2012

I helgen som var tävlade jag och det var Runstenshoppet hos Årsta Runsten! Jag gillar den här tävlingen och har varit här varje år sedan den startade. Tycker att den blir bättre och bättre.

 

Anläggningen och Runstens gård är fantastisk. Funktionärerna gör ett bra jobb och innan jag åkte dit så undrade jag om de skulle lyckas få ihop tävlingen med två banor och runt 2000 starter på fyra dagar. Jag tyckte det flöt på hur bra som helst. Jag hade med mig sju hästar och tävlade på båda banorna. Det fungerade bra. Man fick prioritera starterna på den stora banan och det blev då lite dropp in på lilla banan.

 

Till stor hjälp hade jag Towe, Björn, Ulrika och Jossan. Utan dem hade det inte fungerat och jag är tacksam för all er hjälp! Vi hade hästarna uppstallade hemma hos min kompis Jessica som bor 15 minuter från Runsten. Det blir lite mer jobb när man åker lastbil och trailers varje dag mot att ha de uppstallade på tävlingen. Lasta i och ur samt att det var grästävling så alla hästar skulle broddas. Nu fungerade allt bra. Det var skönt att bo hos Jessica, lugn och ro. Vi hade trevligt på kvällarna och åt god mat tillsammans.

 

 

Jessica har en tamgris som heter Edward! Han har bott på gården sen han var liten och är nu 15 år. Ulle och Jessica borstade honom på kvällen, då var han nöjd!

 

Hade som sagt med ett gäng på hela sju hästar. Allt från femåringarna till de äldre. Jag fick ett önskemål om ålder och stam på hästarna så jag klämmer med det i texten och så får det bli en uppradning av varje häst från helgen!

 

LADY LOVE SB är min femåring efter Looping-Rastell. Hon hoppade fyra klasser. 110-120-120-110. Gjorde bra rundor med ett eller två nedslag i varje. Har fått massor av rutin denna helgen.

 

EROZ, femåringen efter Ronaldinho-Looping startade två 120 klasser. Han var väldigt stark mellan hindrena. Gjorde mestadels fina språng men svårt att få till ridningen eftersom han var så stark. Han ska nu få vila några veckor och ta det lite lugnt, han är nog trött i sin stora kropp och orkar inte riktigt med att sätt ihop sig före, över och efter hindrena.

 

CARLINA SB sex år efter Cardento-Cortez hoppade en 120 klass första dagen och fick debutera 130 dagen efter. Riktigt bra runda! En liten ridmiss gav ett nedslag och så en bom ner i en kombination annars jättebra! Hade tänkt rida en klass även på söndagen med henne men tyvärr regnade det så mycket så jag strök henne.

 

ACINDO SB åtta år efter Acacio-Cortez var felfri och placerad i båda 135 klasserna som hon startade! Kändes jättebra då hon de sista tävlingarna haft ett eller två nedslag i varje start. Det är alltid lite tråkigt även om det har varit bra rundor de också. Men rider man bara vidare, tränar och tror på det man gör, då kommer de felfria rundorna!

 

CAHLUA nio år efter Camaro M-Lasandos var felfri och placerad i den första 135 klassen. Gjorde två starter till i 135-140 och det var bra rundor.

 

 

CAHLUA fick äta gräs efter att hon hoppat så bra! Mat är bästa belöningen!

 

EDWONDO sex år efter Escudo 1-Graf Grannus hoppade felfritt i den första klassen 110. Han får alltid börja lite lågt då han är spänd i början på tävlingshelgen. Hoppade sedan två 120 med ett nedslag och avslutade med att hoppa felfritt i 120 klassen på stora banan på lördagen som var en ren stilhoppning. Vi fick bra poäng av stildomarna och det räckte till en sjätte plats av 42 starter!

 

LAGANA tretton år efter Lasandos-Midas började med en felfri runda i 140 och kom på sjätte plats. I 145 klassen på lördagen hade vi nedslag men en bra runda. På söndagen hoppade vi GRAND PRIX och eftersom det hade regnat så mycket flyttades tävlingen in i det stora ridhuset.

 

GRAND PRIX banan var stor och teknisk. Maria Alfredsson byggde helgens banor och jag tycker hon gjorde det riktigt bra. Det var roligt att rida på hennes banor, speciellt Grand Prixbanan.

 

LAGANA var superfin och ridningen var bra, det var kul att rida! Jag hann till och med tänka efter hinder nummer sex, vad kul det här är!!! Vi kom i mål med två nedslag men det kändes som en felfri runda!


Läst 22614 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
13
2012

Idag fyller Björn år så vi har ätit massor av tårta! Fina presenter har han fått. Av mig blev det konsertbiljetter till TOTO. Vi gillar musik och ska även gå på Madonna och Lady Gaga i sommar!

 

Mitt i födelsedagsfirandet så har jag hunnit packa alla grejer som ska med till helgens tävling i Årsta Runsten. Vi åker med sju hästar så det är en hel del att förbereda. Bara höt och övrigt foder tar upp en halv trailer!

 

Hästarna som åker med är LAGANA, CAHLUA, ACINDO, EDWONDO, EROZ, LADY LOVE och CARLINA.

 

Towe var duktig och tvättade hela gänget. Johanna har fixat allt hö och så gjorde vi stallet. Hästarna är ridna osv. Ulle kom hit till oss ikväll med EDWONDO så åker vi tillsammans tidigt imorgon bitti.

 

Jag har hopptränat EROZ, LADY, CARLINA och ACINDO nu i veckan. De andra behövde inte hoppa tyckte vi. Träningen gick bra och de fick hoppa lite serier.

 

Blev en kort uppdatering, nu måste jag hoppa i säng så jag orkar med morgondagen, vi rullar från stallet klockan 6:30...

 

LUTRICIA MC NEAL, segrare i Årsta Runstens derby!


Läst 22735 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
12
2012

Hos mig lever hästarna riktigt hästliv! Idag har LAGANA skrittat ut långsvängen i skogen och travat lite på grusvägen, hon känns fin. Sen fick hon gå i hagen resten av dagen och njuta i solen och rulla sig!

 

 

LAGANA på tävlingsbanan igår.

 

 

LAGANA idag!


Läst 22187 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
11
2012

Nu är Strömsholmstävlingen över för i år. En av de vackraste tävlingsplatser som finns att rida på.

 

LAGANA har varit helgens stora stjärna i mitt stall! I fredags hoppade vi 150 klassen. Det var en tidshoppning med elva hinder, 14 språng eftersom det var tre-och tvåkombination med. Rolig bana att rida då det fanns flera alternativhinder att välja beroende på hur snabb man ville vara.

 

 

LAGANA 150 klassen fredag.

 

Det blev inte så många felfria, fyra totalt och LAGANA och jag var en av de felfria!!! Hon hoppade fantastiskt bra! Vi kom på fjärde plats. I och med den placeringen så är vi nu kvalade att rida SM igen. Som senior krävs det två placeringar i just 150 hoppning.

 

En rolig notering som gör att jag aldrig kommer glömma den här placeringen och prisutdelningen var min kavaj.....Det var riktigt varmt och när jag hade hoppat så var det några starter kvar i klassen. Jag tänkte mer på att ACINDO skulle vara färdigsadlad och broddad till nästa klass än att jag kanske skulle in på prisutdelning. Så jag sa till Björn och de andra i gänget att fixa henne medans jag red ner till framhoppningsbanan och travade av LAGANA. Jag passade på att ge Björn min kavaj eftersom det var så varmt, han kunde ju lika bra ta med den till lastbilen så länge.

 

Ulle stannade kvar vid banan och väntade på mig. När klassen var slut så skrittade jag upp till banan igen i sällskap av Fredrik Jönsson som vann klassen. När jag kommer upp och vi pristagare står och gör oss beredda att rida in på prisutdelningen kommer Ulle på att jag måste ju ha kavajen på mig!

 

-Tette, du måste ju ha en kavaj!

 

-Just det, den har Björn vid lastbilen, vi hinner inte hämta den, jag måste låna någons!

 

Så tittar Ulle och jag runt efter någon som kanske har en kavaj att låna ut till mig för prisutdelningen. Vi båda ser bara en person i kavaj som är ledig för stunden...Vi tittar på varandra och utbrister:

 

-John Hickey! Oh no, det finns ingen annan här med kavaj!

 

Nu är ju John nästan två meter lång och bredaxlad...samt att kavajen är klarröd!

 

-Vill du låna min kavaj Therese, inga problem!

 

 

Jag hade inget val och snällt av Johan som lånade ut den! Lite för stor bara kan man säga. När jag skulle ta emot plaketten och skaka hand med prisutdelaren fick jag kavla upp ärmen först för att hitta min hand! Vilken syn!!!

 

 

LAGANA hoppade även dagens stora Grand prix. Det var stort och svår hoppning är alltid svårt. Hon kändes superfin idag igen. Hoppade så lätt över alla stora hinder. Vi fick med oss näst sista bommen. Så nära en nolla igen! Både hon och jag hade roligt och vi njöt av varje galoppsprång där inne på banan. Det regnade visst lite när jag startade, det kommer jag inte ens ihåg. Det var bara så roligt. En dröm helt enkelt. Varje gång jag sitter upp i sadeln på LAGANA så blir jag lycklig.

 

LAGANA Strömsholms Grand Prix.

 

Om LAGANA var stallets stora stjärna i helgen så var CARLINA SB den lilla stjärnan. Hon hoppade 120 klassen med ett nedslag i torsdags. I fredags fick hon hoppa 125 klassen, debut på den höjden. Hon var felfri och riktigt fin!

 

ACINDO SB och CAHLUA har också gjort bra rundor även om det inte varit felfritt. De har gjort många fina språng och det känns bra inför kommande tävlingar.

 

 

VLT lördag.


Läst 21974 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07
2012

Strömsholmstävlingen är en stor tävling. Den började redan 5 juni och pågår tills på söndag. I år med fälttävlan, dressyr och hoppning som vanligt. SM-finaler i laghoppning för ponny och stor häst. Nytt för i år är voltige och tävling för ryttare med funktionsnedsättning.

 

Det är speciellt att tävla på slottsbanan. Så roligt. Idag var det dessutom sol hela dagen och riktigt varmt. Underbart, så som Strömsholm ska vara.

 

Jag hade med CARLINA som hoppade 120 unghästklassen. Bra runda, rytmiskt och bra galopp. Hon hoppade fint. Rev ett hinder inte mycket att säga om. Jag tycker det är kul att tävla CARLINA, hon har så bra inställning på tävling. Helt cool när man broddar, sadlar osv. Glad och positiv, vill alltid göra sitt bästa. När hon kommer in på banan vet hon precis vad hon ska göra. Helt klart ett riktigt bra tävlingshuvud (kan man säga så?!!!)

 

Efter henne var det några timmar "ledigt" då jag inte hoppade den första 130 klassen. Vi passade på att fika och hittade den lilla röda kaffevagnen på väg ner till framhoppningen genom utställarområdet. Vilket kaffe, så underbart gott!

 

 

Red sedan LAGANA och trimmade lite inför kvällens start. Vi rastade även CAHLUA och ACINDO som fick gå långpromenad.

 

ACINDO var sedan först ut av mina hästar i 130 klassen. Värmde upp och hon kändes fin. Hoppade fram och upptäckte för sent att vi var lite sent ute med att börja hoppa. Det tar en stund att gå upp till banan från framhoppningen. I vanliga fall börjar jag hoppa fram på det lilla hindret när jag har tio kvar. Börjar på räcket när det är nio före start och oxern vid sju nummer. Tar sista språnget på räcket eller någon enstaka gång som jag avslutar med oxern när jag har två-tre kvar. Nu får man lägga till fyra nummer som jag vill ha på mig att skritta upp till banan.

 

När jag skrittar upp till banan går jag alltid igenom hur jag ska rida runt banan, antal galoppsprång. Får man vänta utanför tittar jag på den som hoppar. När jag väl kommer in på banan så travar jag oftast runt och känner av hur hästen känns när den kommer in på tävlingsbanan. Med unghästarna brukar jag försöka trava runt banan så som man ska rid den sen om tids ges för det.

 

Nu kom vi iväg från framhoppningen med ACINDO alldeles försent. Jag hann få startsignal innan jag ens kommit in på banan. Efter signalen har man 45 sekunder på sig att starta, det var 12 kvar när jag travade in genom grinden. Inte bra...Hann inte visa henne runt banan alls, hann inte gå igenom den i mitt huvud för att få full koncentration. Det var bara att börja galoppera och styra på ettan. ACINDO hoppade fint, var felfri i grundomgången. Jag däremot kände mig stressad, hade tankarna på det som inte blev rätt för att komma i tid så då kände hästen det och blev också stressad och då hoppar hon lägre och rev tre hinder i omhoppningen. Inte hästens fel, helt mitt eget och att vi (Björn och jag) inte hade planerat bra. Var riktigt besviken och faktiskt ledsen, det ska inte hända. Kasta bort en runda bara sådär när hästen var fin!

 

Det blev några arga, ledsna minuter vid lastbilen och skärpning, gör om gör bättre, för vi hade CAHLUA kvar till start i klassen. Fixade klart ACINDO och gjorde iordning CAHLUA. Satt upp och red till framridningen. Nu hade vi stenkoll! Då blev allt så mycket bättre. Kom i tid och hann göra det jag ska. Hästen hoppade grymt bra, var felfri och placerad! Så från pannkaka till ja vad ska man säga..champagne?!!! Planering är viktigt helt enkelt och att alla vet vad som ska göras innan start.

 

LAGANA hoppade 140 klassen och var fin. Laddad, pigg och glad som alltid! Petade sista hindret i grundomgången, jag märkte det inte ens, hann hoppa första i omhoppningen innan jag fick avbryta. Så kan det vara och imorgon hoppar hon 150 klassen. Det ska bli kul!

 

 

Gott kaffe!


Läst 22788 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
06
2012

Var på Skästa och tävlade sju hästar idag, det gick kanonbra! Elva starter och felfritt i åtta.

 

Hästarna var riktigt fina och ridningen kändes bra så vi hade bra teamwork, hästarna och jag!

 

Teamwork var det även utanför banan. Med sju hästar till start, fem av dem hoppade samma klass då krävs det lite organisation för att få det hela att klaffa.

 

Towe, Malin och Andreas sadlade och lastade om hästarna. Helene hade koll på startlistor och att jag var i tid med allt. Hon såg även till att jag fick i mig lunch under dagen, nog så viktigt! Tomas hjälpte mig på framhoppningen. 

 

Började med CELVIN i 1 meter. Han var superfin och hoppade felfritt!!! Vilka språng han har i kroppen och vilken galopp! Nu är han kvalad till semifinalen i fyraårschampionatet som går på Strömsholm i september. För att kvala ska fyraåringarna göra tre felfria 1 meter. Skönt att ha det klart redan innan sommarbetet!

 

CASH FLOW var jättepigg och framåt på uppvärmingen, jag som red så länge igår kväll, hon har energi den hästen. Hoppade felfritt i 1 meter och så bra att hon fick debutera 110. Det blev en felfri runda där också och hon hoppade grymt bra!

 

TIPTON hoppade 110 och var felfri, jättefin runda, lugn och bra.

 

EROZ var felfri i 110 och hade två ner i 120. Bra rundor och 120 blev en mycket bra skolrunda där han fick jobba med hinder för hinder och vänta på mig, inte bli för stark framåt. Lyssnade fint.

 

ALICANTE och jag hoppade 120, debut för oss. Hade två ner, kändes bra. Han hoppade bättre när det blev höjd på hindrena, speciellt oxrarna.

 

LADY LOVE var skötsam och fin idag. Felfri i 110. Debuterade 120 och hade två ner. Kändes enkelt och bra, kul!

 

EDWONDO var så fin idag. Lugn på framhoppningen. Han är inte hysteriskt rädd för andra hästar längre som han varit. Nu kan jag värma upp och hoppa fram ordentligt. Resultatet blev felfritt i både 110 och 120!!!

 

Efter tävlingen fick vi åka en sväng förbi macken och tanka lastbilen. Blev en energipåfyllning i form av kaffe och kanlebulle. Var ju bara hem och ladda om för att rida de fyra hästar som ska tävla på Strömsholm hela helgen.

 

Har regnat en del hemma och jag ville rida lite kavaletti och hoppa några hinder så det var bara att brodda i alla fyra eftersom vi har gräsbana.

 

Red LAGANA, CAHLUA, ACINDO, CARLINA och Tomas hjälpte mig från backen. Jag fick trimma en hel del markarbete och det är kul. Hoppade lite och det kändes bra. Jag är glad att ha en tränare som är så hjälpsam och ställer upp. Efter en hel dag på tävling och så hjälper han mig och tränar de andra hästarna också. Tusen tack!

 

Malin, Johanna och jag gjorde klart allt i stallet och tvättade hästarna, packade ut tävlingsgrejer osv.

 

Avslutade kvällen med en god middag tillsammans med mamma och Björn. Nu sängen, imorgon åker vi kl 8 igen!


Läst 25653 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
06
2012

Så var den här dagen över, lång var den! Fodrade imorse, släppte ut hästar, jobbade lite vid datorn, fikade med mamma. Åkte till västerås och köpte lite broddar på Hööks, handlade på Maxi och på vägen hem in på återbruket och slängde allt skräp ur trailern.

 

Hem och åt lunch med Malin och Anna. Sedan började jag rida. Trimmade på och red nio hästar som alla gick fint. Var bara Kassan som tog lite tid för hon slappnade inte av först så jag fick jobba på en stund. Tålamod, tålamod.

 

Malin har tvättat alla fem hästar härifrån stallet som ska tävla imorgon. Vi tog in de hästar som var kvar ute, spånade boxar och fixade klart. Putsade alla sadlar, träns mm och packade ut tävlingsgrejerna i lastbilen.

 

Imorgon lastar vi och åker kl åtta. Tävlar EROZ, LADY LOVE, CELVIN, CASH FLOW, TIPTON, EDWONDO, ALICANTE. Sen ska vi hem och jag ska rida de fyra som ska tävla på Strömsholm. Blir en lång dag imorgon igen....

 

 

När man rider ute mycket som vi gör ser man mycket djur i naturen. Idag så jag en rådjursmamma med sina två kid. De stod bara 15 meter framför mig på stigen helt plötsligt. Så fint! Hann inte få de på bild, man ser bara mamman på den här.


Läst 21007 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2012

Idag är vädret på topp igen! Varmt och hästarna slipper regntäcken när de går ut i hagen. Gissa om de kommer passa på att rulla sig där det fortfaranade är lerigt.....

 

Nu ska jag åka och köpa gräsbroddar. Behöver förnya inför Strömsholm och Årsta som är grästävlingar. Ska även passa på att slänga skräp på återbruket, har hela transporten full efter helgens storstädning. Sen hem och rida, har nio hästar idag. Malin och Anna är här och hjälper mig, vi har en del att göra. Ska packa till tävlingen imorgon och hinna tvätta de fem hästarna som ska med till skästa.

 

Dagens outfit från Mountain Horse:

 

Pike Peyton.

Ridbyxor Jessie.

Skor Celine Paddock.


Läst 24356 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2012

Det känns som att det inte hänt så mycket denna helg. Måste vara för att det inte var någon tävling....

Hade tänkt att tävla söndag med några unghästar men de ska tävla på onsdag på skästa och så är det strömsholm torsdag till söndag. Hade blivit lite för mycket.

 

Igår var vädret som alla vet regnit och tråkigt. Passade på att städa lite i sadelkammaren och få ordning på hästarnas borstlådor. Alla hästar har egna lådor med borstar.

 

Jag gick även ett varv runt en av sommarhagarna och fixade tråden. Den var inte så trasig som det brukar vara efter en vinter. Släppte ut tre hästar i den så de får beta gott gräs. Det är ett avelssto, min ettåring och fyraåringen Humlan. Hon ska ridas några veckor till innan hon får helsemester.

 

Idag var vädret mycket bättre. Towe och jag har ridit de flesta hästarna och det blev mormorsrundan. Vi hade tur och klarade oss undan de värsta regnskurarna. Innan jag skulle rida ACINDO som var sist ut så regnade det ordentligt. Passade på att mocka några boxar tills det blev uppehåll. Red ut på henne och han precis tillbaka innan det vräkte ner igen. Vilket väder!

 

Gjorde en tävlingsplanering för sommaren och början av hösten tillsammans med Tomas.

 

Det ser ut såhär fram till midsommar:

 

6 Juni: Skästa

 

7-10 juni: Strömsholm

 

14-17 juni: Årsta Runsten

 

23-24 juni: Borlänge

 


Läst 20938 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv