Therese
AUG
30
2012

 

Jag har fått en trevlig kommentar på min hemsidas (www.stallbacktorp.se) gästbok, den gjorde mig glad! Tack Susanne!

 

Hej Therese.
Träffade dig som hastigast i Gislaved. (Öhlanders kompis) Ville bara höra av mig för att ge dig en ros.
Alltid lika kul att se ( och träffa) duktiga svenska ryttare.
Säkert är inte mitt "ord" värt något -men du ÄR en duktig ryttare. Så kul att se och vi i småland kommer att ha ögonen på dig. Lycka till med dina tävlingar och jag är SÄKER att du lär ut bra ridning till dina elever och unghästar i framtiden.
Kul att ha träffat dig och hoppas att framtiden blir som du vill.
PS. vi svenskar är inte bra på att ge "grannen" beröm" - så jag undangår praxis.Kämpa på för hästarna. För jag tror att hästar vill ha "såna" som du. För det - och du - sprider det. Kanske oavsikligt.......Men.....
Ha en bra dag Susanne


Läst 30049 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
29
2012

 

Dagen började med fodring klockan sju. Klockan åtta kom hovslagaren och skodde LAGANA och CAHLUA. Då passade jag på att tömma alla vattenhinkar och fyllde nytt och släppte ut hästar i hagarna.

 

 

Matilda kom strax innan tio och då började vi rida. Två hästar red vi ut, fyra hästar markarbetades, sen blev det lunch. Under matsmältningen mockade vi stallet och fixade en del hö.

 

När Johanna kom så red hon och jag tre hästar var. Hon hoppade HUMLAN som gjorde sin första hoppning sedan igångsättningen efter betet. Det gick jättebra! Inga höga höjder, men några hinder i rad med tre och fyra galoppsprång mellan samt kombination.

 

Treåringen DON som vi ridit in nu i sommar har vilat i en månad och bara gått i hagen. Nu ska han ridas igen och idag var det "nypremiär"! Han var så duktig och cool! Johanna satt upp själv från pallen. Vi red ut och jag hade LAGANA som draghjälp. Det blev trav, galopp, möte med hundar och en bil. Vilken miljöträning!

 

 

Duktiga DON!


Läst 32559 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår var det många hästar att rida så det tog hela dagen/kvällen. Hade god hjälp av Johanna och Towe också. Bra gick det och de var fina hela bunten.

 

Mest stolt är jag över CASH FLOW som börjar bli så fin. Det är en dam med otroligt mycket humör, attityd, vilja, ja allt du kan tänka dig. Det gäller att få en sådan häst med sig, inte mot sig. Igår red jag ut ensam och iväg till gräsbanan. Markarbetade där en stund och hon var duktig. Gnäggade en del efter kompisarna. Hon såg några av dem i hagen brevid banan. Hon är inte van att ridas ensam, för att det har blivit vilt och galet då hon är kompisberoende. Nu vill jag smyga in en "egenridtur" lite då och då så att hon vänjer sig. Igår gick det galant, det var en glad överraskning!

 

Avslutade dagen med en långpromenad med LAGANA. Hon ska inte tävla förens inomhussäsongen börjar vecka 38, så den här och nästa vecka har hon lite semester.

 

Idag är det lika många hästar att rida så det blir en heldag igen. Med alla dessa fina hästar i stallet så är det bara roligt!

 

För er som är nyfikna på Mountain Horse höst/vinter kläder så går det att gå in på deras facebooksida och se en massa bilder.

 

 

Här kan ni även se en Catwalkvideo!

 


Läst 31327 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
28
2012

 

Nu får vi hoppas att hösten som kommit blir bättre än sommaren. Man känner sig lite snuvad på konfekten när det inte blev någon riktig sommar.

 

Jag gillar hösten, nästan bäst av alla årstider. Luften är frisk och klar, vackra färger i naturen. En solig höstdag är nästan det bästa att jobba hästarna i, inga insekter!

 

Idag är det fullt ridschema, fjorton hästar att träna. Hovslagaren kommer också så det är inte en lugn stund på gården idag. Bäst att sätta fart...

 

 

TIPTON på tur i det härliga vädret! Det finns mycket att se runt mormorsrundan. Som en fårflock i en hage tex! Miljöträning på hög nivå!


Läst 31890 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu börjar det dra ihop sig mot hösten och träningar.

 

Med start vecka 38 kör vi tisdagsträningar. Alla jämna tisdagskvällar är det i ridhuset i Åskebro/Kolbäck.

 

Udda veckor är det träning i Skultuna, tisdagskvällar.

 

Ring, smsa eller maila på stallbacktorp@hotmail.com för anmälan till höstens och vinterns träningar!

 

Alla är välkomna, vilken nivå man än rider på. Grupperna anpassa efter nivå på ekipagen. Första gruppen börjar kl 18.

 

Det finns även plats i stallet för hästar till träning. Inridningshästar, hästar för tävling och försäljning. Ring mig för upplägg osv.

 

Varmt välkomna med era hästar för träning!

 

Kontakta mig på tele: 070-7975888 mail: stallbacktorp@hotmail.com

 


Läst 28416 ggr Kommentarer Kommentera

 

Jag fick en fråga till det förra inlägget vad det var för rosett jag hade fått efter Grand prix klassen.

 

I vanliga fall så är en rosett som man får då man kommit fyra röd. Vinner man är det blågul, tvåa får blå, trea gul, fyra röd, femma grön, sexa och alla övriga placerade är vita.

 

 

På den här tävlingen fick alla som var placerade likadana rosetter. Det var ju framför allt en unghästtävling och unghästrosetter kan se annorlunda ut mot de vanliga.

 

Jag tycker att det var kul att även de äldre hästarna fick "Champion of the youngster" rosetter, de var så fina. Så blir det ett minne från den här tävlingen, de smälter inte in i mängden med de andra rosetterna på väggen!

 

Samma sak med plaketterna, de kommer lysa som en färgglad klick på plakettväggen i stallet!

 

 

Jag skriver på rosetten vad det var för häst som fick den, klass, resultat och datum.


Läst 32315 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu är vi hemma igen, och det är söndag. Tävlade torsdag till lördag och så åkte vi hem igår kväll, det känns som måndag idag. Man blir lite dagvild av det här livet ibland! Får då passa på att ta vara på en "ledig" söndag.

 

Tävlingen på Grevagården var jättebra. Vilket bra arrangemang med unghästtävlingen Champion of the youngsters och de tre klasserna för äldre hästar. En näst intill ren unghästtävling som var intressant att följa.

 

 

Tävlingsbanan.

 

Jag hade det lugnt med bara två hästar som gick den sista klassen på dagen. Vi åkte i torsdags och kom fram efter lunch. Då fick hästarna komma in i boxarna och äta hö. Sedan veterinärbesiktade jag dem och så blev det långpromenad.

 

 

Stallet.

 

 

CAHLUAS box. Mitt gamla stallskåp som ha varit med i många år, lådan med shabrak och så maskotar!

 

 

LAGANAS box.

 

 

Björn på promenad med hästarna!

 

Klassen som de hoppade på tordagen var en 135. Blev placerad trea med CAHLUA efter en dubbelnolla, LAGANA fick pris på nionde plats, hon petade sista hindret i omhoppningen.

 

På lördagen hoppade de 140 klassen. En trixig bana med kluriga avstånd. Båda två hoppade fint, CAHLUA riktigt bra. Fick en rivning var men jag var nöjd med rundorna för det kändes så bra och rytmiskt. Min plan som jag gjorde när jag gick banan stämde också.

 

Igår var det Grand prix 145 hoppning. LAGANA startade, CAHLUA vill jag vänta med ett tag till innan hon får ta klivet upp i svår klass.

 

Det var en svår bana med hinder som kom efter varandra utan att man hann andas ut! Det gällde att ha planen klar för sig innan man red över startlinjen. Jag gick banan två gånger och konfererade även lite med Cilla Tangfelt och banbyggaren Leif Hall hur man skulle rida banan. Det gick ju att göra lite olika val. Men att lägga in ett extra galoppsprång kunde kosta tidsfel. Så jag valde att utmana och galoppera på.

 

Det gick superbra för vi var felfria i grundomgången över alla fjorton språng!!!! Det här blev nu den sjätte klassen på rad med omhoppning efteråt som LAGANA nollar i grundomgången!

 

Av 30 starter blev det till slut åtta felfria och åtta skulle få pris. Det måste banbyggaren varit nöjd med?! Så dax för omhoppning och inget att förlora. Red en runda så snabbt som vi kan, rev tyvärr en bom men det blev en fjärdeplats för bara tre ekipage var felfria i omhoppningen och jag var snabbast av oss med ett nedslag. Vann gjorde Svante Johansson.

 

 

Superstolt över våran fjärdeplats!!!!

 

Hemresan gick galant och det är alltid lätt att rulla hemåt när det har gått bra! Jag är så glad över våra fina rundor i helgen.

 

 

En rolig bild på Björn och Daniel som hjälpte mig på tävlingen. Daniel är en kompis till oss som kom och tittade på tävlingen igår. Så vi hann med en del fika och så hjälptes de åt att leda runt LAGANA innan jag satt upp för omhoppningen!


Läst 30421 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
23
2012

 

Det blir inget SM i helgen, men det blir tävling i alla fall. Nu åker vi mot Grevagården och Champion of the youngsters tävlingen. Det är en ren unghästtävling för fyra till sjuåriga hästar, samt tre klasser för äldre hästar.

 

Jag åker utan unghäst, men med LAGANA och CAHLUA. De startar 135 klassen ikväll, imorgon går de 140. På lördag är det 145 klass för LAGANA.

 

Det kommer bli en lugn tävling för min del, två hästar! Åker själv med Björn och hundarna. Rena semestern!

 

Ska bli kul att se massa fina unghästar och så hinner jag pyssla och fixa med mina två damer lite extra!

 

 

LAGANA

 

 

CAHLUA


Läst 30083 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2012

 

Ett av mina favoritekipage i den internationella hoppeliten är Piuz Schwizer och den fina hästen CARLINA. Jag brukar "youtuba" dem och kolla på deras rundor från världscupfinalen osv.

 

Nu splittras de tyvärr, så tråkigt! Det är ägarna till hästen som inte är nöjda med resultaten. De tycker inte att det gått tillräckligt bra...

 

I år har det ingått i det schweiskiska laget och ridit i superligan i La Baule, St Gallen, Aachen. De deltog i OS i London. Förra året vann de värlscuptävlingarna i Oslo och Helsingfors. De var sedan trea i världscupfinalen!

 


Läst 28437 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu i helgen är det SM i Henriksdal i Skåne. Jag har valt att inte åka dit med LAGANA och tävla. Vi är kvalade till SM, för det krävs minst två placeringar i svår 150 klass.

 

I Falun och Strömsholm var vi fyra i 150 klasserna tidigare i år. LAGANA är i fin form och hoppar fantastiskt. Men hon har varit bort från tävling och svår hoppning i nästan två år. Nu när hon är tillbaka så vill jag inte klämma ur allt ur hästen på en gång bara för att rida SM. Hon ska hålla i många år till!

 

Vårat stora mål nu framöver är inomhus SM som går i Billdal i mars 2013. Inomhus säsongen börjar vecka 38. Det finns många stora fina tävlingar i höst/vinter som vi hinner förbereda oss på. Bygga upp styrka osv till SM i mars.

 

 

LAGANA och jag på utomhus SM i Stockholm 2010. Bilderna från finalen.


Läst 28828 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.