Therese
SEP
27
2012

 

Ska precis ta och äta lunch. Malin och jag håller på att fixa inför avfärd mot Gävle. Jag har klippt och tvättat Lagana, Malin har tvättat Cahlua och Acindo medans jag klippte divan!

 

De andra hästarna är ute i hagarna och har det bra. Jag ska ängna mig lite åt stona och fölen på eftermiddagen och så ska stallet göras.

 

De tre som ska på tävlingen ska även gå en långpromenad innan vi åker. Igår var vi till ridhuset och markarbetade de tre, och en till. Dagen innan konditonsgalopperade jag dem och några till så de är i ordentlig trim till helgen. Full fart för att hinna allt!

 

 

CASH FLOW och CARLINA myser i hagen!


Läst 32929 ggr Kommentarer Kommentera

 

Årets händelse i ridsportsverige 2013 kommer helt klart att vara Göteborg Horse Show!

 

Det är dubbla världscupfinaler, hoppning och dressyr!

 

Det kommer bli hur bra som helst, ni ska väl dit? Biljetterna släpptes igår och de kommer nog ta slut ganska så snabbt, vem vill inte se världscupfinalerna?!

 

Jag ska dit och biljetter är bokade!

 


Läst 32723 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
26
2012

 

Försöker komma på vad jag har gjort de senaste två dagarna, men det känns bara tomt i mitt huvud...ska försöka återge lite av allt...

 

Red ett gäng hästar igår som vanligt. Bland annat så red Johanna och jag ut på treåringarna DON och WORK OF ART utan att någon äldre häst var med. Det gick strålande bra, så en lyckad "första gången" utan moraliskt stöd från en äldre häst! Värt att fira!

 

Idag kom Anna och Malin tidigt och Malin bjöd mig på frukost som hon hade med! Trevligt!

 

Red några hästar på förmiddagen, ACINDO och HANNIBAL som båda fick konditionsträna på grusvägarna. HANNIBAL får vi kalla för "semesterhästen" då hans ägare ska på semester och han ska vara här och ridas så länge. På sätt och vis även en semesterhäst för oss då han inte ska ridas in eller är till besvär, helt enkelt en trevlig häst som ska ridas ut, jobbas och hoppas lite!

 

Vid elvasnåret åkte vi till ridhuset för lite hoppträning. Idag hade jag bara med CARLINA och EROZ. Krävdes en del jobb på båda hästarna idag men de blev fina och hoppade bra.

 

Hem från ridhuset och Malin och jag tog in de flesta hästar som skulle rida på eftermiddagen. En snabb lunch och sedan konditionsgalopp av tre hästar till. Undrar om grannarna tycker jag är tjatig som kommer i galopp upp och ner för vägen ett antal gånger en dag som denna???

 

Fick färdigt det sista i stallet med hjälp från Johanna och så for vi iväg till Skultuna för lite tisdagsträning. Det var riktigt roligt med duktiga hästar och ryttare!

 

 

Bjuder på en bild från gårdagen då Björn överraskade mig med att göra egen sushi!!!! Gott, gott!


Läst 31001 ggr Kommentarer Kommentera

 

Ja, som alla vet så valde Rolf-Göran att inte starta finalen på OS efter att hans häst Casall fått ett balltramp.

 

Nu har min häst lyckats med samma sak. Race i hagen och ett balltramp som följd. Inget allvarligt men hon är lite öm. Så denna vecka blir det ingen hoppträning för henne, bara ridning om det känns bra. Hon gjorde det i fredags och det ser redan bättre ut. Jag har tvättat och smörjt, så får hon bandage runt om så hålls smutsen borta.

 

 

Det är som att vi skulle skada nagelbandet, och det kan göra nog så ont!

 

Hästarna hos mig går i hagen varje dag och då kan sånt hända om oturen är framme.


Läst 30802 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
24
2012

 

Det var tävling på Strömsholm i helgen.

 

Red först EDWONDO i 120 klassen lördag. Han hoppade bra fram till hinder nummer sju, där tog det stopp. Det var en lite större vattenmatta under ett räcke, mattan var fylld med vatten som var färgat mörkmörk blått, nästan svart. Sedan speglade sig displayen i vattenspegeln också. Hästarna tyckte det var ett svart hål och nästan 20 starter i klassen stannade ut sig på det hindret, så han var inte ensam om att reagera på det.

 

Efter hans runda åkte jag hem och red tre hästar i regnet innan det var dax att åka tillbaka med CELVIN till tävlingen. Skönt att ha så nära ibland!

 

CELVIN startade omgång ett i semifinalen fyraårschampionatet. Fyraåringarna kvalar under året genom att göra minst tre felfria rundor i 1 meterklasser. Det var runt 75 starter i första kvalet på lördagen och de 50 % bästa gick vidare till dag två.

 

CELVIN kvalade vidare efter en bra runda på lördagen. Han fick bra ombömen och poäng. Söndagens runda var 1,05 centimeter så lite högre än vad de hoppat innan. Han gjorde en bra runda igen, felfritt.

 

 

Han slutade på 23 plats av 75 hästar. De sju bästa kvalade vidare till den stora finalen på Flyinge om två veckor.

 

Innan CELVINS klass på söndagen startade jag 130 klassen med LAGANA, CAHLUA, ACINDO. Det var en clear round så ingen tävling, bara rosett om man var felfri. Nu passade det bra med denna klass inför nästa helg då de tre hästarna ska till de stora tävlingarna i Gävle. Skönt att få en runda innan. Banan var inte helt enkel heller, det var korta distanser och trekombination så det var en perfekt uppladdning!

 

Alla tre hoppade superbra. CAHLUA och LAGANA felfritt, ACINDO ett nedslag. Jag var jätteglad efteråt och känner att de är i fin form.

 

Vi var även bjudna hem till Marie på 40 årsfest på lördagskvällen. Riktigt trevligt, god mat och mycket folk. GRATTIS Marie ännu en gång!

 

LAGANA, som var ganska laddad innan start som ni ser!

CAHLUA

ACINDO


Läst 33355 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
21
2012

 

Sofie och jag kände att vi behövde något sött till kaffet idag. Eftersom vi var in en sväng till Erikslund så passade vi på att gå in på Espresso House och handla lite gott! Det blev fint efter lunchen här hemma!

 

 

Något annat väldigt sött är Mys nya kompisar Ubbe och Tyson! Det är Anna i stallet som har de söta chihuahua killarna. De leker och har kul tillsammans.

 

 

Nu på eftermiddagen när stall och ridning var klart åkte vi och hämtade båda stona med föl från betet. De har varit hemma hos min kusin Malin och familj. Tack för bra skötsel och gräs! Nu är de hemma igen så de kan komma in när vädret är kallt och blött. Lastningen av de gick i rekordfart i år, tog inte ens fem minuter så var både sto och föl i trailern. Vi fick åka i två omgångar sen var de hemma. Han även klippa en häst till i kväll!

 

 

Något som piggar upp i förkylningen är att få ett stort paket med fina kläder från Mountain Horse!!! Massa snyggt från höst/vinterkollektionen. Det kommer dyka upp på bloggen framöver vad det var i lådan!

 

Imorgon är det tidigt igen, tävling på Strömsholm. Rider EDWONDO på förmiddagen i en 120 klass. På eftermiddagen är det CELVIN som hoppar första omgången i fyraårschampionatets semifinal.


Läst 33432 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
21
2012

 

Har under den senaste veckan försökt ignorera den här förkylningen som just nu bosatt sig i min kropp. Imorse var det inte kul och nu känns huvudet tungt och kroppen allmänt seg. Men, stallet fullt med hästar som vill ridas och skötas om. Bara att ta sig i kragen och göra det, frisk eller sjuk! Det sköter sig inte självt...

 

Ska även åka och hämta hem de två stona med föl från betet i eftermiddag. Det börjar bli så kallt nu så vill vi kunna ha de inne.

 

 

Några fina bilder från när jag red EDWONDO igår kväll. Han var riktigt, riktigt fin!


Läst 31254 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag är en sådan perfekt dag! Ingen stress, massa sol, lagom varmt, trevligt sällskap i stallet och fina hästar-livet är bra!

 

Jag har bara en häst kvar att rida idag och det är EDWONDO som kommer hit senare och ska dressyrtrimmas. Har även trimmat LAGANA lite lätt, hon var så fin så det blev inget hårt pass, mest ett pass att njuta. Den hästen är fin att rida 99 av 100 gånger!

 

CELVIN var som en liten dröm att rida idag! Fin balans, bar sig själv på bakbenen, jämn på båda tyglarna och framåt. En fin fyraåring!

 

 

Har ridit ut på några hästar också, det uppskattas alltid.

 

 

Sofie och Eroz.

 

Nu ska Sofie och jag göra färdigt stallet och putsa grejer. Idag är det inte så mycket på kroken som igår. Då putsade jag läder och tvättade benskydd i 1,5 timme...


Läst 38084 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu har Björn och jag börjat med att ladda upp lite tävlingsrundor. Nästan alla tävlingsstarter filmas och tanken är att de ska finnas på hemsidan osv. Jag ska bara ta mig tid att lära mig hur man gör så blir det snart mer än text på bloggen från tävlingarna.

 

Här kommer en första video och det är från Strömsholmstävlingen i år när Lagana och jag hoppar Grand Prix klassen.

 

 


Läst 31792 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
19
2012

 

Vaknade imorse, satte mig upp och började samla de små hjärncellerna som ännu inte hade vaknat, vad skulle vi göra idag? Vilket ridhus ska vi till, vilka hästar, när ska vi åka?!!!

 

När jag väl vaknat till liv så kunda jag lugna ner mig, idag skulle vi inte iväg! Igår var vi till ridhuset och hopptränade ett gäng på sex hästar, dagen innan var det clinic i Stockholm, i söndags tävling...idag var det en lugn hemma dag...!!! Puh!

 

Så det blev en lugn frukost och sedan ut till stallet. Malin, Frida och Sofie som är här en vecka för att hälsa på har ridit ut alla hästar i skogen.

 

Nu ska jag gå till stallet och hjälpa till med höfodring och städa lite. Blir lite jobb vid datorn ikväll med att försöka få upp lite filmer från tävlingarna, det vore på tiden!

 

 

Uteritt idag och Malin red ACINDO, Frida på DON, Sofie på WORK OF ART samt jag med lilla LAGANA som syns på ett hörn!


Läst 30981 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.