Therese
SEP
12
2012

 

Fodrade imorse och har nu ätit frukost och gjort lite kontorsjobb. Malin och Frida håller på med stallet.

 

Jag ska rida sex hästar idag och de ska alla trimmas i dressyr. CAHLUA, LAGANA, ACINDO, CASH FLOW, EROZ, CELVIN. Det blir lagom många med den här förkylningen också...

 

Malin rider CARLINA, Frida sin egen och tre av mina unghästar- LADY, HUMLAN och DON. Tomas rider TIPTON på eftermiddagen.

 

Ska även försöka hinna med att klippa några av hästarna innan helgen. De har fått lång päls och de ser ut som nallebjörnar! Så dagens plan som den ser ut nu, kan alltid ändras!

 

Tre fina bilder på LAGANA och mig från Strömsholms Grand prix i år. Det regnade som syns på bilderna. Bra gick det, vi hade ett nedslag och kom sexa.

 

 

Foto: studio78.se


Läst 21977 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
11
2012

 

Japp, så är det nu med hälsan efter fem dygn tillsammans med fyra småbarn...Förkylningen kom som ett brev på posten! Man var inte så motståndskraftig mot dessa små barnbaciller. Annat är det med hästbacillerna som man umgås med dagligen, de klarar man av!

 

Så nu snörvlas det och rids om vart annat. Snytpapper går det åt en del, ok jag ska inte gå in på fler detaljer!

 

Idag har alla hästar utom LAGANA ridits ut, hon fick dressyrjobba.

 

Har mycket hjälp i stallet denna vecka. Frida som gör praktik. Trevlig och duktig tjej som även har med sin egen häst. Malin är också här så vi har kul på dagarna och hinner med en del. Anna var här idag och torsdag, Towe kommer torsdag och i helgen, Johanna är på välbehövlig semester i solen!

 

Vädret idag har varit toppenfint och varmt. Så hästarna fick eftermiddagshö ute. Jag tycker det är lite synd att ta in de när det är varmt och fint ute. Bara för att jag tyckte jag var snäll mot hästarna så öppnade himlen sig och det fullkomligt vräkte ner regn. 10 mm på en halvtimme...kunde ställa ut hinken med luzern och betfor på gårdplanen och det fylldes med vatten utan att jag behövde använda slangen!!!!

 

Så nu ska jag ut och ta in hästarna innan det blir mörkt. Misstänker att jag får spola en del leriga ben efter skyfallet!

 

Ha en trevlig kväll!


Läst 20480 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
11
2012

 

Hello!!!! Nu är vi hemma från vår semester i Finland. Vi var uppe i Österbotten i den lilla byn Blaxnäs. Min pappa kommer från Österbotten så nästan varje sommar sedan vi var små har vi varit där.

 

Tiden gick alldeles för fort men trevligt har vi haft det. Får bli lite bilder från dagarna där.

 

 

Vackert är havet!

 

 

Nästan spegelblanket!

 

 

Utanför farfars stuga där vi bodde.

 

 

William och Filip!

 

 

Mycket lek och bus blev det med barnen. Här sitter William, Filip och jag uppe på den stora elefantstenen hemma hos Åke och Doris!

 

 

Uppe på elefantstenen!

 

 

William.

 

 

Vi fiskade lite, men det nappade dåligt.

 

 

Våffel-lunch hos Åke och Doris! Björn, Åke, Doris, Syster Ellinore och hennes man Mats, samt deras barn William och Filip runt bordet. Deras tvillingar Erik och Alice var också med.


Läst 19587 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
04
2012

Nu har jag ridit klart för idag och det står semester framför mig!!!!

 

Vi åker till Finland några dagar, det ska bli så roligt och skönt! Pappa kommer från Finland så vi har mycket släktingar i Österbotten, Närpes och Blaxnäs.

 

Så nu blir det till att prata dialekt och bara umgås. Njuta av havet och ta det lugnt!

 

Får se om det kommer något blogginlägg, annars hörs vi när jag kommer hem!

 


Läst 24193 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
04
2012

 

Idag är det lite kyligt och mulet, då passade det här bra att ha på sig!

 

Kläderna är från Mountain Horse!

 

 

Ridbyxor Lauren.

 

Tröja Bradfield.

 

Skor Protective Jodphur.

 

Strumpor även de från Mountain Horse!


Läst 28473 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03
2012

Idag var det perfekt ridväder, underbart med sol och blå himmel!

 

Har ridit ett gäng hästar, de flesta på uteritt. Måndagar blir oftast så när det varit tävling dagen innan.

 

Anna som har börjat hjälpa mig i stallet men som varit på semester en månad kom tillbaka idag. Duktig och trevlig tjej så det är kul! Johanna var också här på eftermiddagen och AC som äger DON, så ensam blir jag nästan aldrig!

 

AC fick se DON riden och först red vi ut i en av hagarna på "sko-jakt", dvs en av hästarna hade tappat en framsko och den ville jag gärna hitta så att jag kan sätta tillbaka den. Johanna måste ha en inbygd radar för hon fann den, där jag precis hade skrittat förbi! Hon sa att det var för hon satt på en högre häst, DON är lite större än ACINDO! Efter den lyckade sko-jakten red vi ut på vägen och travade och galopperade. DON tycker det är så roligt att han försöker sig på att bocka. Det är lite för svårt bara när han har så stor kropp!


Läst 21115 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03
2012

 

Provade ett nytt bett på ACINDO när jag tränade i fredags och på tävlingen igår. Hon är inte en stark häst så det har inte varit problemet.

 

Hon har ridits och hoppats på vanligt tredelat bett länge och jag har tyckt att hon släppt kontakten med det när jag hoppar. På distanserna när jag tagit en förhållning har hon inte tagit stödet utan istället slängt lite med huvudet åt sidan eller uppåt och sedan släppt ryggen och bakbenen i sprången.

 

Fick låna ett bett av Pernilla som hon hade hemma. Det är ett POPONCINI bett. Den här modellen ska vara bra för hästar som har lite svårt att ta jämn kontakt med bettet.

 

 

Sedan beror inte allt med stöd och kontakt på vad man har för bett bara, man måste rida hästen ordentligt i markarbete osv. Men det finns många olika bett av någon anledning såklart och alla hästar kan inte ridas på samma bett. Nu fungerade det här riktigt bra på ACINDO. Hon gillade det och tog ett bra stöd och förhållningarna blev lugna. Hon hoppade sådär bra som bara hon kan med rund rygg och bakbenen öppnade upp! Så får vi se om hon fortsätter att trivas på det.

 

 


Läst 37553 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03
2012

 

Tävlade i Kumla igår med fem hästar, det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid nio på förmiddagen, inte så tidigt. Då hann jag släppa ut hästarna som var hemma och göra klart de som skulle iväg.

 

Vi kom hem desto senare, vid tio på kvällen!!!! Då var det skönt att komma hem till ett färdigt stall. Snälla Towe hade mockat och fixat allt hö. Mamma hade tagit in hästarna.

 

Tävlingen tog lite tid eftersom de hade bedömning "winning Round" i både 120 och 130 klassen. Det ingick distriktsmästerskp för Örebro län.

 

En mycket bra tävling är det iallafall i Kumla. Stor bana med mycket fina tittiga hinder. Britt bygger jättebra, banorna är inbjudande. För unghästarna är det toppen, de får bra rutin.

 

LADY och EDWONDO hoppade 110 och 120. LADY gjorde sin första tävling sedan Årsta i juni så hon har haft ett långt uppehåll. Fick ett långt sommarbete. Nu var hon glad att få tävla och skötte sig bra. Hade ett nedslag i båda klasserna, helt klart godkännt. 120 banan var lång, elva hinder med tretton språng, så de fick bra träning.

 

 

EDWONDO var stallbäst och var felfri i båda klasserna! Han hoppade riktigt fint även om han var lite spänd som alltid.

 

CARLINA hoppade 120 klassen och började riktigt uselt då hon rev de fyra första hindren!!! Hon tänkte nog på något helt annat? Jag gjorde en halt och "började om" på hinder nummer fem. Från femman till hinder elva hoppade hon strålande! Björn undrade när jag kom ut från banan om jag stannade och byte häst när jag gjorde halt???!!! Tur att banan var så lång så det blev många fina språng!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO med det nya bettet och jäklar vad bra det blev. Hon hoppade nästan för bra. Blev trött på slutet eftersom hon hoppade så krafftfullt. Hon rev ett hinder och så gjorde jag en volt för att samla upp henne igen och få henne på bakbenen då hon började bli lite lång och låg. Hoppade de sista hindren fint. Det var ett bra kvitto att vi är på rätt spår och det fick bli en träningsrunda. Oftast är det på tävling man får de rätta svaren om man ändrat något.

CAHLUA var bara superbra och felfri! 130 banan var också lång i grundo

mgången eftersom det var omhoppning efteråt. CAHLUA var felfri och snabb där också så det blev en andraplats som avslutning på en lång dag!

 

Vi var så dåliga på att ta några bilder igår, så det får bli ett ganska så bildlöst inlägg det här! Nu ska jag ut i det fina vädret, mycket att göra idag och snart kommer hovslagaren.

 

 

Fint väder idag! Hoppbanan på långt håll.


Läst 25991 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
02
2012

 

De senaste två dagarna har gått i turbofart så bloggen har jag inte hunnit med helt enkelt.

 

I torsdags var Matilda här och vi konditionsgalopperade ett gäng hästar på grusvägarna. Det var några veckor sedan de fick konditionsträna. Det var kul, det är härligt att galoppera och hästarna tycker det är skoj! Sen bränner det lite lätt i låren och vaderna när man rider den femte hästen i korta läder....

 

När vi hade ridit färdigt så var det mockning och sedan full fart in i huset och ta en snabb dusch för min del. Säger som Anja Pärsson i en intervju, man duschar snabbare än Gunde Svan! Strax efter fyra på eftermiddagen skulle Björn och jag åka mot Stockholm och Globen.

 

 

Vi skulle på konsert och se LADY GAGA!!! Det är en av de grejer jag tycker är kul att göra, gå på konserter! Lady Gaga var riktigt bra! Vilken artist, vilken show! Det blev sent och eftersom vi åkte vägen över Gurresta och hämtade föder på vägen hem så var vi inte hemma förens halv tre på natten. Det var segt när klockan ringde några få timmar senare.

 

Det var bara att hoppa upp och fodra och fixa fem hästar som jag skulle hoppträna för Tomas. Nu har det regnat så mycket igen så det blev träning i ridhuset i Åskebro. Lasta alla och packa in grejer...

 

 

Träningen var jättebra och alla fem hästarna, CASH FLOW, LADY LOVE, CAHLUA, ACINDO, CARLINA gick bra. Vi hoppade en ganska så svår bana med mycket tittiga hinder. Så för CASH FLOW var det ett riktigt test. Hon klarade det galant.

 

CAHLUA var finfin och gjorde banan enkelt. Fick träna lite snäva svängar också för att utmana henne och mig själv. Det var roligt!

 

CARLINA började lite ringrostigt men blev bättre och bättre. ACINDO testade jag ett nytt bett på och det kändes kanonbra. Hon hoppade bättre än på flera månader. Hon har varit lite sämre i sin bakbensteknik ett bra tag nu och vi började fundera på om det var bettet. Jag har bara ridit på ett vanligt tredelat bett, men det har nog inte varit bra. Mer om det nya vi provade i ett annat inlägg.

 

LADY var så rolig att hoppa, vilken liten gummiboll! Jag gillar LADY och det känns lite tråkig att jag har tänkt sälja henne, men man kan inte ha alla hästar kvar...

 

Var färdiga med träningen av alla hästarna runt fyra på eftermiddagen. Åkte hem och gjorde en studs kändes det som. Fixade hästarna som tränat och Johanna höll på med stallet när jag kom tillbaka. Vi skulle vara i Åskebro igen vid halv sju på kvällen. Då hoppade jag EDWONDO och Johanna fick träna en häst och så hade vi med EROZ som min kompis Fredrik skulle prova. Han red EROZ riktigt bra och hoppade banan utan problem.

 

När jag kom hem på kvällen och satt vid köksbordet för att äta så tog all energi slut, jag somnade nästan sittandes tror jag!

 

Idag har Johanna och jag hjälpts åt i stallet och vi hade en ganska lugn dag. Bara tre hästar var att rida! Sen har jag varit ute och promenerat de som ska tävla imorgon och shamponerat dem. Alla grejer är packade och imorgon åker vi till Kumla. Nu är det dax att sova, ekorrhjulet snurrar snart igång om några timmar!

 

 

Alla hundar med på ridtur!


Läst 32433 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv