Therese
OKT
31
2012

 

...blir så långa och känns som de aldrig tar slut. Den här dagen är ett bra exempel på det. Red på förmiddagen, promenerade två hästar.

 

Åkte sedan till ridhuset och hopptränade med fyra hästar för Tomas. Det gick finfint, hästarna hoppade bra och jag skötte mig ganska bra i sadeln också. :-) Hade bra hjälp av Malin och Anna med att fixa hästarna. Snälla Anne kom med lunch till oss som vi åt mitt i ridhuset, på papptallrikar med en pall som bord! Vi häst människor är inte så kräsna alla gånger!

 

Kom hem på eftermiddagen och skyndade mig att rida två hästar och promenera med en innan det blev mörkt. Tog in hästar och mockade, fodrade.

 

AC hjälpte mig att spola några hästben och sopade fint i stallet, Tack!

 

Har lite kvar att göra men kände att energin rann ur kroppen sakta. Så nu har jag ätit lite och ska tillbaka ut i stallet och göra klart. Ska spåna och fixa lastbil och putsning. Björn är påväg hem med en pall spånbalar. Dessutom har han bytt till vinterdäck på bil och hästtransport, tur jag har honom!

 

 

När man vinner lite priser så glömmer man lätt de långa tunga dagarna, det är därför som man håller på. Några minuter i rampljuset är värt allt...(nästan :-) )


Läst 32081 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
31
2012

 

Skönt med lite kyla nu så kanske leran fryser? Det är fint ute, solen på väg upp och vitt av frost.

 

Ska ut och rida LAGANA och CAHLUA nu. Sen blir det ridhuset med fyra hästar som ska hoppträna. Hoppade även en häst igår kväll för Tomas, han hade träning i Åskebro.

 

Nu har jag gjort lite morgonfix här inne i huset. Plockat i och ur diskmaskinen och gjort brasa i kaminen, så vi inte får köldskador!

 

 

Husets vämekälla!


Läst 29933 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
30
2012

Dagarna går i ett. Tävling på helgen och stallet hemma som väntar på vardagen :-)

 

Igår hämtade Malin och jag hem de sista hästarna från Stenby. De är runda och fina och har mått bra av sitt långa "sommarlov". Valde den sämsta dagen att köra bil och trailer i med tanke på halkan. Gick bra, man får ta det lugnt.

 

Nu blir det ridning hemma hela dagen och lite träning ikväll.

 

CAHLUA på promenad i Billdal!


Läst 30416 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2012

 

Avslutade helgens tävling med en felfri runda och fjärdeplacering på CAHLUA igår! Hon var jättefin och hoppade bra!

 

 

Segraren i klassen hette Ivo Biessen och kommer från Holland. Det är alltid kul att stå på prisutdelning och rida ärevarv!

 

 

Nöjd med båda hästarna. De har hoppat tre klasser var och båda har varit felfria i två av tre starter. CAHLUA 130 0+4, 0 och sjua, 0 och fyra. LAGANA 140 0+0, 145 utgick, 145 felfri.

 

Tack Billdals Ridklubb för fantastiskt bra tävling! Vi ses i mars på SM!!!!

 

Vi rullade hemåt efter tävlingen och var hemma kl två i natt. Har sovit knappt fem timmar men känner mig pigg, hur kan det vara möjligt?! Beror nog på att jag har en del att göra idag. Fixa en ny hagen, hämta hem tre hästar från Stenby osv.

 

Funderar på att börja betygsätta matställen efter vägarna? Kan vara svårt att hitta något riktigt bra. Igår kväll stannade vi till på Rasta i Vårgårda. Det var kanonbra och ett giviet stopp nästa gång vi är på rull. Tio av tio möjliga i betyg! Bra tillagat, fin salladsbuffe och trevlig personal!

 

 

Björn tyckte jag skulle fira fjärdeplatsen med en öl, han är rolig! Själv drack han vatten, han körde!


Läst 31058 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår kväll hoppade LAGANA och jag kvalet till Grand Prix klassen som går idag. Det gick inte bra. För överladdad häst. Hon vill så mycket och hoppa är livet! Att sen vänta en hel lång dag på att få göra entre in på tävlingsbanan, det blev för lång väntan! Red henne på dagen och rastade av och trimmade men det hjälpte inte.

 

 

Började med att riva ettan, trean och sjuan. Då bröt jag av. Kändes som hon bara ville köra sitt eget race och inte tillsammans med mig. Valde då att utgå. Fanns ingen anledning att fortsätta när det var kört i alla fall. Så kan det vara ibland, det är djur vi jobbar med och de kan också ha en dålig dag. Bättre att spara på hästen istället för att hoppa några hinder till.

 

Så nu på morgonen fick vi hoppa 145 klassen. Idag var en riktigt bra dag!!!! LAGANA när hon är som bäst! Grymt fin, helt med på noterna, hoppade väl och inte i en bom. Felfritt och en underbar känsla! Jag är jätteglad!

 

Nu har vi många timmar tills CAHLUA ska hoppa sin klass, den är sist idag.

 

Nu är det bronsrundans final, sedan silverrundan och Young Rider finalen. Kl 15 är det Grand Prix och den går även att följa på webben för er som inte är här.

 

Jag ska gå långpromenad med CAHLUA nu, kolla på tävlingen och njuta av LAGANAS runda från imorse!

 

 

MY tycker om att ligga hos husse och sova!


Läst 31149 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
27
2012

 

Började dagen på bästa sätt, en felfri runda med CAHLUA i 130 klassen. Det blev en sjundeplats av nästan 80 starter!

 

 

CAHLUA borde se lite gladare ut med tanke på hur bra det gick!

 

Det gör inte så mycket att det är riktigt kallt ute! Skönt på ett sätt att hundarna är rena och fina om tassarna och hästarna om hovarna.

 

LAGANA har varit på långpromenad, nu ska jag rida en sväng. Hon hoppar VW-Grand Prix kvalet ikväll.

 

Två hästar och Jossan som hjälper till, då finns det tid att titta på tävlingen och sova! Passade på att sova två timmar mitt på dagen!

 

 

De tänker på säkerheten här i Billdal. Idag var brandkåren här och inspekterade så allt ser bra ut. Sen har de en ambulans ståendes här hela tävlingsdagarna. Det är inte ett krav på hopptävlingar att ha ambulans på plats. I fälttävlan när de har sitt terrängprov så måste det alltid finnas en ambulans. På hopptävlingar måste sjukvårdare finns på plats från första till sista start på dagen.

 

 

MY blev kompis med ambulans-sjukvårdarna när vi satt på läktaren och tittade!


Läst 28183 ggr Kommentarer Kommentera

 

Det här är tävling när det är som bäst! Billdals Ridklubb är riktigt duktiga. Helt klart en av de absolut bästa tävlingar jag varit på. Det är trevligt och bra rakt igenom!

 

 

Redan när vi kom igår kväll så blev vi trevligt bemötta. Björn hann knappt stänga av lastbilen så kom det två fyrhjulingar med släpkärror och fem riktiga karlar och hjälpte till med urlastning av hästar, hö och grejer. På tio minuter så var allt på plats i stallet, fantastiskt!

 

Allt är nära och bra. Två stora fina ridhus med kanonfint underlag. Bra hinderpark och massor med funktionärer. Tävlingsledaren Carina berättade att de var nästan 100 funktionärer som jobbade med tävlingen! Vilken ridklubb!

 

Mina båda hästar trivs och har gått bra idag. CAHLUA var först ut och hoppade 130 klassen. Hon var fin, inte spänd. Tyvärr pet på sista hindret i omhoppningen.

 

 

CAHLUA i framhoppningsridhuset.

 

LAGANA hoppade 140 klassen på eftermiddagen. Så henne red jag som vanligt på förmiddagen. Det finns en fin galoppslinga precis bakom stallen, dit red jag. Blev några varv i trav och galopp. Behövligt, hon var så pigg!

 

 

LAGANA hoppade dubbelnolla och känns fin. Lite pigg och framåt de fyra första hindrena, hoppade bättre och bättre mot slutet.

 

 

Jossan och LAGANA innan start.

 

Efter tävlingens slut så gjorde Josefin Ström och jag sällskap till ryttarbaren. Blev ett glas vin och lite choklad till, trevligt!

 

 

Det fanns även en utomhusbar, kallad "Barhäxan", man kan ha en hästlastbil till mycket! Samlades en hel del folk och musik på hög nivå!


Läst 29154 ggr Kommentarer Kommentera

Yes, nu bär det av igen! Denna helg mot Billdal utanför Göteborg. Det är tredje omgången i VW-Grand Prix serien. Tar med mig LAGANA och CAHLUA.

 

Ska bli kul och intressant att se en ny tävlingsplats, har aldrig varit i Billdal. Kommer även att träffa Jossan och Sofie som bor där nere. de har haft praktik här och nu ska vi umgås hela helgen! Jossan kommer även bo med oss i lastbilen och hjälpa mig med hästarna! Björn och hundarna är självklart med!

 

Håll tummarna!

 


Läst 27657 ggr Kommentarer Kommentera

Idag hade jag hoppträning för Tomas. Nyttig övning som fick hästarna att jobba. Värmde upp i trav och travade mellan hindrena som står på medel-linjen så det blev som en jättestor åtta. Gjorde det även i galopp. Då blev det byte eller övergång när vi växlade varv.

 

Hoppade sedan fram på krysset i båda varv, på en stor oval volt. (kan man säga så, oval volt?)

 

Efter det hoppade vi hindrena på medel-linjen. Blev som stora cerpentinbågar och vi rundade hindrena som stod vid spåret. Efter några gånger så red vi bågarna men innanför hindrena så det blev korta bågar. Hästarna tyckte att det var ganska jobbigt, de fick jobba på bra.

 

Som tredje övning hoppades bågarna först åt något håll och fortsatte till någon av långsidorna. Det var en trekombination med oxrar, två galoppsprång, på den ena sidan och en distans oxer-räcke 21,5 meter på den andra.

 


Läst 26314 ggr Kommentarer Kommentera

Är nu inne på en snabb, sen lunch...jag vet klockan är halv fem....men dagen har spenderats i ridhuset med hoppning och då blir det lite si och så med lunchtiderna.

 

Här kommer två filmer på CAHLUA och ACINDO från i lördags. Det är 130 klassen som CAHLUA vann och ACINDO var trea i. Lite kul att se vad som avgjorde den lilla tidsskillnaden.

 

CAHLUA.

 

ACINDO SB.

 

Nu ska jag skynda mig ut igen. Vi har fyra hästar kvar att rida samt lite stalljobb!


Läst 25900 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.