Therese
OKT
15
2012

Hej bloggen och alla läsare!

Jag har inte haft någon tid över att blogga i helgen när jag tävlade. Kan tyckas att Yes, tävling på hemma plan, nu har jag mycket tid över, så är det inte. Känns nästan tvärtemot!

 

Det har varit långa dagar från torsdag till söndag och tävling som började sju på morgonen i fredags. När man då ska fodra hemma innan man lastar, hästarna ska hinna äta. Åka till tävlingen, gå banan, Björn och jag själva och hästarna ska besiktas, sadlas, ja då är tävlingsstart kl 07 tidigt! Så den lilla tid jag hade över i helgen då sov jag!

 

Önskedrömmen när det blir måndag är att, Yes lugn dag efter en tävlingshelg...men nej inte alls då. Hästarna som inte tävlade och som inte reds ordentligt i helgen, de ska ridas idag och resten av veckan! Så på ridlistan idag är det åtta hästar.

 

Kändes inte bättre av att det regnat hela natten och förmiddagen, det är lerigt, ingen sol...kroppen värker och tröttheten bankar på! Har en del jobb vid datorn också, mycket som ska skötas när man har ett stort stall.

 

Nu brukar jag inte gnälla och tänker inte göra det mer heller, men ibland kan det vara skönt att ventilera sig! Fick ialla fall hjälp att styra upp dagen när jag kände mig som mest nere. Så har släppt ut hästar på förmiddagen, mockat lite, åkte till återbruket och mötte upp min underbara Björn så åt vi en god lunch tillsammans. Malin kommer på eftermiddagen och även Tomas som ringde och styrde upp ridningen lite, Vi åker till ridhuset ikväll så slipper vi regnet. Jag är glad för alla snälla vänner som finns och hjälper till!

 

Dessutom ringde Marie nyss och hon har bokat in oss två på spadag nästa vecka!!!! Underbart, precis vad jag behöver!!!!

 

Skriver om tävlingshelgen lite senare ikväll!


Läst 20876 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10
2012

 

Idag har jag hopptränat hästarna som ska tävla på Strömsholm nu i helgen. Tränade för Tomas tillsammans med Erik Bergren, det är alltid lika roligt att träna! Även Jossan var med idag och det gick bra.

 

Vi byggde en bana och Malin och jag tog uppgiften att bära ut tittig hinder på fullaste allvar! Jag vill alltid att det ska vara massa grejer på banan, det blir så mycket roligare då, och fint!

 

Värmde upp i hoppningen med att hoppa på volt över ett räcke. Få hästarna följsamma osv. Hade även galoppbom, tre korta galoppsprång till räcke som vi värmde upp med. Hoppade sedan lite olika linjer. Vi hade byggt upp linjen från Gävles 145 klass med trippelbarr, 19 meter till rättuppstående (som jag rev i Gävle) för att nu ville jag träna på det.

 

Hade även en bra "dogleg" (böjd linje) på knappt 20 meter från oxer till kombination.

 

Hästarna jag hoppade var CARLINA som var riktigt, riktigt fin idag. Det var länge sedan hon var så bra, kul! Hon har fått gå lite lugnare, inte pressats i hoppningen sista veckorna, byggt upp muskler och hull (var lite tunn efter sommaren) så nu är hon fin i kroppen. Unghästar måste man lyssna på och ta träningen i deras takt.

 

CAHLUA var fin, gjorde nästan allt lite för enkelt. Hon är i bra form nu! Samma sak med ACINDO och LAGANA. Båda två hoppade kanonbra idag. De har inte hoppat dåligt innan, men nu hoppar de riktigt bra. De är genomarbetade i kroppen och då kommer det bra hoppning! Så det känns riktigt bra inför helgen!

 

Hade även med TIPTON som jag markarbetade. Han behövde inte hoppa idag, han gjorde det så bra på tävlingen i söndags och ska inte tävla denna helg.

 

Kom hem sen eftermiddag och fixade iordning lite med hästarna. Åkte sedan till ridhuset på Rocklunda och red CASH FLOW som bara markarbetade inför tävlingen imorgon. Red och hoppade även EDWONDO som ska tävla. Det var mycket hinder uppbyggda i ridhuset och alla hade något "tittigt" vilket passade oss perfekt! Han är just nu inne i en sen "femårstrotsålder", han är sex år nu! Så han ställer lite frågor om han verkligen måste hoppa allt läskigt och speciellt vattenmattor? Ja, det ska vi säger jag! Det gäller att ha tålamod med en häst som är så. Bara jobba vidare målmedvetet och inte göra en stor grej av det. Det släpper tillslut och de blir vuxna!

 

Malin har hjälpt mig hela dagen med allt från mocka, leda hästar och putsa. Johanna och Towe har varit här på eftermiddagen och kvällen. De red två hästar var och har hjälpt till med stallet. Riktigt teamwork gör att dagar som denna går ihop på ett bra sätt, tack tjejer ni är duktiga!

Nu ska jag ner en sväng till stallet och fixa med tvättmaskinen. Kom på i sista timmen att alla tävlingsskydd behöve tvättas. Björn har idag för vilken gång i ordningen lyckats laga den stora maskinen som tvättar allt. Så nu måste skydden upp på tork. Sen måste jag hänga upp mina tävlingsskjortor som också fick åka tvättmaskin i sista timmen, bara de hinner torka tills imorgon?!!!


Läst 25027 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10
2012

 

Idag har jag haft "egentid" i stallet, dvs jag har varit själv idag. Då blir dagen lång men det gör ingenting. Tolv boxar att mocka och det tar sin lilla tid, man hinner filosofera över livet och planera, tänka ut saker. Det är ganska rofyllt. Låter knäppt kanske, men jag har inget emot att mocka. När jag stod i den sista boxen och var djupt nersjunken i mina tankar, då kommer pappa och skrämmer livet ur mig! Helt plötsligt börjar någon prata bakom ryggen!

 

Lite senare när jag håller på med höt blir jag halvt rädd igen då det började prata från Dons box, det var hans ägare AC! Har jag svaga nerver eller vad???!!!

 

För övrigt har jag ridit och fixat. Städat i stallet och sadelkammaren. Ordning och reda ska det vara.

 

Snart dax för kvällsfodring. Imorgon är jag inte ensam för då är hovslagaren här. Sen kommer både Malin, Johanna, Towe och Tomas. Till ridhuset för hoppträning med några hästar och ridning av de övriga hemma.

 

 

Ett tips till er som vill ha ett par riktigt bra handskar nu på hösten när det börjar bli kallt för de vanliga tunna. Dessa heter SHIRE GLOVE och finns hos Mountain Horse. De är lagom tjocka och varma utan att bli klumpiga. Går bra att både mocka och rida i. Blir de lite fuktiga av regn så blir de inte jättekalla heller. Helt klart mina favoriter!


Läst 22989 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2012

 

Den här veckan är det tävling på Strömsholm. Det är andra deltävlingen i Volkswagen Grand Prix serien. Första omgånmgen var ju i Gävle för två veckor sedan.

 

På torsdagen börjar det med en regional tävling och då rider jag unghästarna EDWONDO, CARLINA och CASH FLOW. Resten av helgen hoppar LAGANA, CAHLUA och ACINDO SB.

 

Det som är lite märkligt är att idag är det två dagar kvar till det börjar och inga startlistor finns ut! Ett tidsprogram går att hitta på RS hemsida.

 

Så här ser dagarna ut

 

På torsdag den 11 oktober börjar Strömsholms Elittävling i hoppning. Många toppryttare kommer till RS för att göra upp i Volkswagen Grand Prix.

 

Torsdag börjar tävlingarna kl 12:00
med regionala 1.10 m och 1.20 m klasser

 

Fredag börjar tävlingarna kl 07:00
med 1.30 m klass
d.e. 1.35 m klass
d.e. 1.40 m klass

 

Lördag börjar tävlingarna kl 08:00
med 1.40 m - Kval till Young Rider Cup
d.e. 1.40 m - Kval till Lilla Final
d.e. 1.45 - Kval till Volkswagen Grand Prix
d.e. 1.35 - Tidshoppning

 

Söndag börjar tävlingarna kl 07:30
med 1.45 m - Consolation
d.e. 1.40 m - Lilla Finalen
d.e. 1.45 m - Young Rider Cup
kl 15:00 - 1.50 m - Volkswagen Grand Prix
d.e. 1.35 m klass

 

Tävlingarna hålls i Röda Ridhuset


VARMT VÄLKOMNA!


Läst 23435 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08
2012

 

När man går in på ridsportförbundet och tävlingsdatabasen så är det en bild på min kompis Jessica och hennes fina häst Its True. Den hästen har hon tävlat internationellt upp till 160 på.

 

 

Tycker bilden är ganska häftig!


Läst 22681 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08
2012

 

Är lite seg idag, blev en lång dag igår. Tävling, visa häst och rida några till på kvällen. Tomas var snäll och kom och hjälpte till och red ACINDO. Jag trimmade LAGANA och CAHLUA. Båda fick ett ordentligt dressyrpass. Björn hjälpte mig och skrittade fram och av hästarna för hand medans jag red den andra så gick det lite fortare. Björn han är snäll och hjälper till med det mesta, imorse fodrade han hö till hästarna så fick jag lite sovmorgon!

 

Nu ska jag rida lite i det härliga vädret och städa lastbil och sadelkammren. Malin har släppt ut hästarna så nu blir det att fixa stall tillsammans.

 

 

CAHLUA i ridhuset igår kväll.


Läst 23468 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07
2012

 

Idag har det gått strålande bra för alla på tävlingen från vårat gäng!

Therese och Sambalolec vann båda klasserna, 1 meter och 110!!!! Två segrar på samma dag med samma häst, det hör inte till vanligheterna och Therese ska vara stolt över den prestationen!!!

 

 

Johanna var också med och tävlade på en av hästarna från stallet och hon hoppade felfritt i båda klasserna! Bra gjort och bra ridet!

 

Tomas tävlade sin TIPTON själv idag och det var första gången Tomas tävlade på sex år! Det gick hur bra som helst och TIPTON hoppade fint! Ett nedslag i 1 meter och 110, syntes ingen ringsotighet från ryttaren där inte!

 

Mina båda hästar som jag red idag, unghästarna CELVIN och CASH FLOW var duktiga. Han hoppade 90 och 1 meter, felfritt i båda. CASH FLOW hoppade 1 meter och 110, felfritt i båda!!!

 

Nu ska jag skynda mig iväg till ridhuset, ska visa en av hästarna för kund och även markarbeta LAGANA, ACINDO och CAHLUA. Lika bra att ta med de då det hinner bli mörkt hemma inna jag är hemma igen och de måste ridas.


Läst 21889 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07
2012

 

Idag är det tävling på nära håll, i Hallstahammar. Så sju minuters resväg, helt ok!

 

 

Har varit och startat CELVIN AF TORTUNA, den fina lilla fyraåringen efter Carland-Acacio. Han hoppade 90 centimeter och 1 meter. Felfritt i båda, fina rundor!

 

Nu ska jag åka tillbaka med CASH FLOW och TIPTON!


Läst 23339 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06
2012

 

Härligt väder idag, underbart! Hade som plan A att lasta in ett gäng och åka till ridhuset, men nu är vädret på topp så då rider vi hemma!

 

Vari och för sig en sväng till ridhuset på förmiddagen och visade en häst för kund, det gick bra. Red även CASH FLOW och EDWONDO där och markarbetade båda två.

 

Igår var det konditionasträning av ett gäng hästar. Våran grusväg fortsätter flera kliometer upp i skogarna. Ett tag så var det så pass sönderkört av alla timmerbilar så det inte var bra underlag och det gick inte att galoppera. Till min stora lycka är vägen fin igen så det går att rida där. Perfekt för konditionen med kuperad väg upp och ner i flera kilometer!

 

 

LAGANA i galopp!

 

 

ACINDO i höstlöven.

 

 

Tomas på TIPTON och jag red CASH FLOW!


Läst 23841 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2012

 

Idag är det en perfekt höstdag, blå himmel, lagom varmt/kallt och sol! Hooppas det håller i sig hela dagen!

 

Tänkte då att dessa kläder passar perfekt för en höstdag i stallet!

 

Ni hittar de hos www.mountainhorse.se

 

 

Energy Tech Top

 

 

Virginia fleece

 

 

Regal vest

 

 

Jeanie ridbyxor

 

 

På fötterna och benen när jag rider, mina favoritskor Astoria och Silhouette leggins. De är så otroligt sköna, som ett andra skinn, smidiga och mjuka!


Läst 27866 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggenMest lästa


Arkiv